1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Υπερπλασία του προστάτη

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by palapanas, Jun 25, 2015.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. palapanas

  palapanas New Member

  Σας χαιρετώ και σαν καινούργιος στο φόρουμ θα ήθελα να αναφέρω ένα σοβαρό ουρολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζω και θα ήθελα την γνώμη των ειδικών.
  Είμαι 50 χρονών και εδώ και 2 χρόνια αντιμετωπίζω προβλήματα ούρησης. Η πρώτη εξέταση PSA που έκανα έδειξε 11. Μου δόθηκε αντιβιωτική θεραπεία με topestin η οποία δεν προσέφερε τίποτα σχεδόν.Μετά από επίσχεση ούρων που μου συνέβη αφού είχαν γίνει πολλές εξετάσεις, ο γιατρός μου συνέστησε βιοψία την οποία και έκανα και τα αποτελέσματά της ήταν αρνητικά ευτυχώς.Μέσα στους επόμενους μήνες και αφού είχα αρχίσει να λαμβάνω τα χάπια Xatral έκανα ξανά εξετάσεις PSA και τα αποτελέσματα έδειξαν 14 !!! Μετά από την έντονη ανησυχία μου και τις υποδείξεις του γιατρού μου, έκανα ξανά βιοψία του προστάτη ( αυτή τη φορά μετά από μαγνητική εξέταση και προσανατολισμένη πλέον επιλογή δειγμάτων).Και την δεύτερη φορά τα αποτελέσματά της ήταν αρνητικά.Ο γιατρός μου πλέον είναι σίγουρος ότι πρόκειται για υπερπλασία του προστάτη και χρειάζεται διουρηθρική προστατεκτομή, καθώς τα Xatral δεν μου κάνουν τίποτα. Λόγω ηλικίας προσπαθώ να το καθυστερήσω όσο μπορώ καθώς δεν είμαι σίγουρος αν είναι αυτό που πρέπει να κάνω. Και ξαφνικά, -ενώ το τελευταίο διάστημα των 3 μηνών είχα μια φυσιολογική ούρηση - παθαίνω για δεύτερη φορά επίσχεση ούρων και ξανά καθετήρας και τα λοιπά...
  Μήπως ήρθε η ώρα για επέμβαση ή υπάρχει και κάτι άλλο που δεν το δοκίμασα;
  Θα περιμένω με ανυπομονησία τις απαντήσεις σας...
  Σας ευχαριστώ που μου δώσατε την δυνατότητα να αναφέρω το πρόβλημά μου.
 2. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Δεν αναφέρατε τιποτα για το μέγεθος του προστάτη.
  Παρόλα αυτά 2η επίσχεση ούρων με 2 αρνητικές βιοψίες αποτελούν ένδειξη προστατεκτομής.
  palapanas likes this.
 3. palapanas

  palapanas New Member

  Σας ευχαριστώ γιατρέ για την απάντησή σας.
  Το μέγεθος του προστάτη μου από ότι βλέπω από το υπερηχογράφημα μου είναι 65 κυβικά εκατοστά.Επίσης στην δεύτερη βιοψία μου την Άνοιξη του 2014 γράφουν στα ευρήματα:
  - Οζώδης υπερπλασία προστάτου αδένα
  -Μικρού βαθμού αλλοιώσεις χρόνιας προστατίτιδας

Share This Page