1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Συρρέουσες Αποτιτανώσεις

Discussion in 'Παθήσεις Μαστού (Καλοήθεις και Κακοήθεις)' started by Yiota_K, Aug 5, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Yiota_K

  Yiota_K New Member

  Πριν λίγες ημέρες έκανα μαστογραφία που έδειξε ότι στον αριστερό μαστό έχω συρρέουσες αποτιτανώσεις. Η χειρουργός που με εξέτασε μου είπε πως πρέπει να γίνει χειρουργείο να αφαιρεθούν και να γίνει βιοψία. Πληροφορήθηκα και για τη βιοψία με Mammotome. Μου είπαν όμως πως έτσι παίρνεται δείγμα μόνο από ένα σημείο κι έτσι αν μεν η βιοψία βγει θετική γίνεται χειρουργείο αν όμως βγει αρνητική πάλι υπάρχει η υποψία πως δεν έχει εξετασθεί παντού. Ποιο είναι το πιο σωστό να γίνει?
  Last edited by a moderator: Aug 5, 2009
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα.
  Το σωστό είναι να γίνει κανονική βιοψία.
 3. Yiota_K

  Yiota_K New Member

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Θα μπορούσατε όμως παρακαλώ να μου πείτε γιατί είναι το πιο σωστό να γίνει κανονική βιοψία κι όχι με Mammotome?
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Διότι με το Mammotome, υπάρχει η πιθανότητα ψευδώς αρνητικής απαντήσεως εφ'οσον δεν συμπεριλάβει τμήμα ύποπτης περιοχής απο τις αποτιτανώσεις.

Share This Page