1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Σχετικά με τη χοληστερόλη

Discussion in 'Επεμβάσεις Παχυσαρκίας' started by noucca, Sep 1, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 5 users.
 1. noucca

  noucca New Member

  Η ερώτησή μου δεν έχει σχέση με τη Βαριατρική αλλά δε βρήκα άλλη ενότητα πιο κατάλληλη για να ανοίξω αυτό το θέμα.

  Έκανα εξετάσεις αίματος πριν από 2 εβδομάδες. Αν και όλα τα νούμερα ήταν μέσα στα όρια, η χοληστερόλη ήταν τσιμπημένη (231). Με παραξένεψε γιατί τους τελευταίους δύο μήνες κάνω πολύ προσεκτική διατροφή και περίμενα να δω χαμηλότερη τιμή. Όπως είπε κι η γιατρός που με άκουσε να σχολιάζω, δεν την είχα μετρήσει παλιότερα για να ξέρω πόσο ήταν. Μπορεί να ήταν πολύ πιο υψηλή και μέσα σε αυτούς τους 2 μήνες να την έριξα.
  Αν και δεν έχουμε ιστορικό χοληστερίνης στην οικογένεια, θα ήθελα να το παρακολουθήσω στενότερα το θέμα ώστε να δράσω εγκαίρως (αν χρειαστεί).
  Συνεχίζω φυσικά τη διατροφή μου: 30% λιπαρά κυρίως από το ελαιόλαδο, άπαχη πρωτεΐνη, 3-4 λίτρα νερό την ημέρα. Είμαι 36 ετών.

  Σε πόσο καιρό θα πρέπει να ξανακάνω εξετάσεις για να έχω σωστή εικόνα;
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Ο κανόνας όσο και η πλειοψηφία των γιατρών συστήνουν μετά από 2 μήνες από την έναρξη τόσο της ισορροπημένης διατροφής όσο και την έναρξη θεραπευτικής αγωγής.
 3. noucca

  noucca New Member

  Οπότε αρχές Νοέμβρη...
  Ευχαριστώ!
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Παρακαλώ! :smile:

Share This Page