1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΡΙΖΙΚΗ ΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ...?

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by stiv19690, Jan 19, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. stiv19690

  stiv19690 New Member

  ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΛΗΜΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ.
  ΕΙΝΑΙ 72 ΕΤΩΝ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΚΟΗΘΟΥΣ ΤΗΣ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΕΩΣ , 3 ΒΑΘΜΟΥ.
  ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΕΓΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΚΑΙ ΑΚΤΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΙΕΓΝΩΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΚΥΣΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΜΥΙΚΑ...
  ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
  ΜΕ ΤΟΜΗ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ? Η ΜΕ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ? ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ? ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ Η ΟΧΙ...ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 2. Constantinos

  Constantinos Member

  Και οι τρείς τεχνικές (ανοικτή, λαπαροσκοπική,ρομποτική) είναι ισάξιες σε αποτελεσματικότητα.
  Το πλεονέκτημα στην ανοικτή μέθοδο είναι ότι την γνωρίζουν οι περισότεροι ουρολόγοι και μπορούν να την πραγματοποιήσουν με επιτυχία. Λαπαροσκοπικά είναι λίγοι και ρομποτικά είμαστε δύο και αν βάλεις ότι εγώ δεν έχω ρομπότ ακόμα είναι ένας συνάδελφος που την κάνει.
  Το δύσκολο είναι στην τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτροπή των ούρων. Αν θα κάνουμε μία ειλεοστομία ή αν θα κάνουμε μία ορθότοπη νεοκύστη.
  Η πρώτη τεχνική συνίσταται στο να βάλουμε ένα κομμάτι εντέρου στο πλάι της κοιλιάς από όπου θα παροχετεύονται τα ούρα σε ένα σακουλάκι.
  Η δεύτερη συνίσταται στο να κάνουμε μία νέα κύστη με ένα κομμάτι εντέρου και ο ασθενής να ουρεί κανονικά.
  Η πρώτη έχει το πλεονέκτημα ότι είναι τεχνικά πιο εύκολη, έχει λιγότερες επιπλοκές από άποψη λοιμώξεων και επαναρρόφησης κάποιων στοιχείων από τα ούρα, αλλά ο ασθενής έχει μόνιμα το σακουλάκι στο πλάι της κοιλιάς και αισθάνεται άβολα.
  Η δεύτερη έχει το πλεονέκτημα ότι ο ασθενής αισθάνεται φυσιολογικός, αλλά πρέπει να προσέξει την καθημερινή διατροφή του και τον τρόπο ζωής ώστε να αντισταθμίσει την απορρόφηση κάποιων ουσιών από τα ούρα.
  Η λέξη κλειδί στην περίπτωση του πατέρα σας είναι ακτινοθεραπεία. Εφόσον έχει υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία η εκτεταμένη ίνωση από την βλάβη της ακτινοβολίας στην περιοχή πέριξ της κύστης κάνει τεχνικά πολύ δύσκολη οποιαδήποτε επέμβαση στην περιοχή.
  Προσωπικά θα σας συνιστούσα να επισκευθήτε τον χειρουργό σας και να συζητήσετε μαζί του την τεχνικές που σκέφτεται και τα προβλήματα που πιστεύει ότι θα αντιμετωπίσει και στη συνέχεια να συζητήσετε με το συνάδελφο που κάνει λαπαροσκοπικά και ρομποτικά. Όποιος σας ενεπνεύσει την εμπιστοσύνη θα έλεγα να τον εμπιστευθείτε σε όλη την πορεία.
  Αν και από το διαδίκτυο είναι λίγο δύσκολο να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα ώστε να δώσεις και την πιό σωστή απάντηση, μόνο η λέξη ακτινοθεραπεία με κάνει να κλίνω πρός την ανοικτή μέθοδο και στην εκτροπή στο πλάι γιατί ανοικτά ελέγχεις καλύτερα την αιμορραγία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένας άξιος λαπαροσκόπος δεν μπορεί να την κάνει λαπαροσκοπικά με καλά ποσοστά επιτυχίας.
 3. stiv19690

  stiv19690 New Member

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΡΙΖΙΚΗ ΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΥΡΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΜΕΘΟΔΟ. ΕΙΜΑΤΕ ΣΤΗΝ 10Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
  ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΠΟΙΕς ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΟΥΛΑΚΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙ, ΟΠΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ , ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΤΛ.
 4. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Για το σακουλάκι στο πλάι θα έρθουν αν δεν έχουν ήδη έρθει αντιπρόσωποι απο την εταιρία που τα παράγει για εκπαίδευση.
  Όπως αναφέρθηκε, η επέμβαση αυτή λόγω του μικρού μήκους του λεπτού εντέρου που απομονώθηκε και χρησιμοποιήθηκε δεν έχει ιδιαίτερες επιπλοκές και δεν απαιτεί ειδική διατροφή εκτός αν συνυπάρχουν και άλλες νόσοι όπως διαβήτης που απαιτούν συγκεκριμένο διαιτολόγιο.
  Η ψυχολογία αρχικά δεν θα είναι καλή αλλα με την πάροδο του χρόνου θα βελτιωθεί. Υπάρχουν άτομα που έχουν κάνει την επέμβαση πριν απο 8 ή 10 χρόνια και ζούν φυσιολογικότατα, έχουν συνηθήσει το σακουλάκι και δεν τους ενοχλεί καθόλου.
  Οι μετέπειτα εξετάσεις καθορίζονται απο το αποτέλεσμα της ιστολογικής εξέτασης, την παρουσία, ή οχι διηθημένων λεμφαδένων και συνήθως περιλαμβάνει κλινική εξέταση, αξονική τομογραφία ανα τακτά χρονικά διαστήματα που καθορίζει ο θεράποντας ιατρός, καθώς αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις για τον έλεγχο και πιθανή διόρθωση μεταβολικών διαταραχών.

  Ρόγκας Νικόλαος
  χειρουργός ουρολόγος
  Last edited by a moderator: Feb 20, 2009
 5. UroMed

  UroMed New Member

  Καρκίνος Ουροδόχου Κύστεως

  Δείτε κάποια στοιχεία στο site

  http://www.uromed.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=63&Itemid=64Share This Page