1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ραγαδα ή αιμορροίδα

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by mairoula95, Jan 5, 2016.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. mairoula95

  mairoula95 New Member

  Για σας και καλή χρονιά.
  Συγχαρητήρια για το καταπληκτικό σάιτ.
  Είμαι φοιτήτρια και έχω πρόβλημα με κάτι που έχω πρόβλημα στον ποπο μου. Τα τελευταία 2 χρόνια παρατηρώ όταν πλένομαι ένα εξόγκωμα βασικά στον πρωκτό και με τον καιρό έχει μεγαλώσει. Διαβασα αρκετα το σαίτ και νομιζω ότι είναι ή ραγάδα ή αιμορροΐδα.
  Όταν πηγαίνω τουαλέταειδικά τα 2 τελευταία χρόνια εχω πονέσει αρκετά μερικες φορές. να σας πώ ότο πάντα είχα πρόβλημα δυσκοιλιότητας αλλά τώρα που έχω φύγει από το σπίτι και μένω μόνη λόγο σπουδών και συνήθως κακής διατροφής το πρόβλημα έχει χειροτερέψει.
  Από τις 15 Δεκεμβρίου έχω ενεργηθεί 3 φορές και αυτές κάνω κλύσμα. Αίμα εχω δει μόνο στο χαρτί.
  Πάνταπροσπάθω να παρω περισσότερες φυτικές ίνες αλλά μερικές φορές δεν τηρώ την δίαιτα.
  Τώρα λόγο εορτών εχω ξεφύγει και λίγο περισσότερο σρο φαγήτο συνήθως από έξω και στο αλκοόλ σε λογικά επίπεδα και στο τσιγάρο.
  Παραθέτω και φωτο.
  2.jpg
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αυτο που παραθετετε είναι σαφώς αιμορροϊδική πτυχη (οχι κατι σοβαρό),αλλά νομίζω οτι υπάρχει καποια ραγαδα.
  Αντιμετωπίστε την δυσκοιλιότητα βασικά με άφθονα λαχανικά, ενυδάτωση και αν χρειαστει καποιο "λάδι" πχ duphalac για να διευκολύνει τηνκενωση.

Share This Page