1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πρήξιμο στον λαιμό χωρίς πρόβλημα στον θυροειδή

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by Alice6, May 16, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Alice6

  Alice6 New Member

  Γειά σας, καλώς σας βρίσκω. Βρίσκομαι στην Αγγλία, όπου έχουμε μετακομίσει οικογενειακώς πρόσφατα. Έχω περάσει ένα 12μηνο απίστευτου άγχους και φοβερής πίεσης, αυτά για την ιστορία.

  Τον τελευταίο μήνα (που ήταν εξαιρετικά δύσκολος γιατί πιέστηκα πάρα πολύ από τη δουλειά μου) πρήστηκε το μπροστινό μέρος του λαιμού. Είναι ένα σχετικά ανεπαίσθητο πρήξιμο (κανένας δεν το αντιλαμβάνεται εντός από εμένα και τους γιατρούς που με έχουν εξετάσει). Είναι ομοιόμορφο, σε όλο το κάτω μέρος του λαιμού και μάλιστα ο γενικός γιατρός που με πρωτοείδε εδώ θεώρησε ότι μάλλον είναι βρογχοκήλη. Με παρέπεμψε όμως στο νοσοκομείο για υπέρηχο και εκτίμηση και έκανα και εξετάσεις αίματος για τον θυροειδή.

  Πήγα λοιπόν σήμερα στο νοσοκομείο, έκανα και τον υπέρηχο, όλα είναι εντάξει, οι εξετάσεις αίματος δεν δείχνουν πρόβλημα στον θυροειδή και ο υπέρηχος έδειξε φυσιολογικό μέγεθος του θυροειδούς, οπότε το πρήξιμο δεν έχει σχέση με τον θυροειδή. 'Έχω 3 πολύ μικρούς όζους (2mm), κάτι που γνωρίζω εδώ και χρόνια.

  Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, καθώς η γιατρός (ενδοκρινολόγος) θεώρησε ότι πρέπει να διερευνήσουμε περισσότερο το γιατί υπάρχει αυτό το πρήξιμο, εφόσον δεν οφείλεται στον θυροειδή. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι τα τελευταία δύο περίπου χρόνια έχω μια μικρή δυσκολία στην κατάποση, που κατά καιρούς είναι λίγο εντονότερη (νοιώθω δηλαδή ότι μέρος του φαγητού αντί να πηγαίνει προς το στομάχι πηγαίνει προς το πίσω μέρος της μύτης). Είπα λοιπόν και αυτό το τελευταίο στην γιατρό και συνέστησε: ακτινογραφίες (αφού θα έχω καταπιεί ένα ειδικό υγρό) και CT scan (που υποθέτω ότι είναι η αξονική).

  Να σημειώσω ότι το θέμα της κατάποσης το έχω ελέγξει εν μέρει τον Οκτώβριο, πήγα σε Δημόσιο νοσοκομείο στην Αθήνα, ο γιατρός μου έβαλε ένα σωληνάκι στο ένα ρουθούνι (το άλλο δεν διαπερνάται με τίποτα) και είδε μέσα στον λαιμό, και μου είπε ότι όλα οφείλονται στο στραβό διάφραγμα και στο φλέμα που μαζεύεται εκεί. Το μόνο που δεν είδε είναι οι φωνητικές χορδές, καθώς ήταν τόσο πολύ το φλέμα που δεν φαινόταν τίποτα. Σύστησε ρινικό σπρέυ και πολύ νερό, το δεύτερο κάπως το έχω καταφέρει, το πρώτο δεν το έχω χρησιμοποιήσει.

  Είμαι 38 χρονών και καπνίστρια από τα 18. Τα τελευταία 2-3 χρόνια καπνίζω λιγότερο από ό,τι παλιά (10-15 τσιγάρα την ημέρα). Η διατροφή μου έχει υπάρξει απαράδεκτη. Είμαι υπέρβαρη, όχι σε υπερβολικό βαθμό, είμαι 1,62 και 69 κιλά.

  Αυτά είχα να πω. Έχω σκάσει από την αγωνία μου και φυσικά εδώ θα πρέπει να περιμένω κανένα μήνα για να κάνω αυτές τις εξετάσεις. Με βλέπω να τις κάνω στην Ελλάδα. Αυτό που με απασχολεί περισσότερο είναι το πρήξιμο και τι σχέση έχει με τη δυσκολία στην κατάποση, όπως σας την περιέγραψα. Η γνώμη σας;

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας! Στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις.
  Last edited by a moderator: May 16, 2013
 2. Alice6

  Alice6 New Member

  Έκανα την εξέταση με βαριούχο γεύμα, μου είπε ο γιατρός επιτόπου ότι δεν έδειξε τίποτα, επισήμως όμως δεν βγήκαν τα αποτελέσματα. Τώρα περιμένω τα αποτελέσματα της αξονικής του λαιμού. Μήπως κάποιος έχει την καλοσύνη να μου γράψει δυο κουβέντες;
 3. Alice6

  Alice6 New Member

  Κανένας προφανώς δεν είχε την καλοσύνη. Η ύπαρξη αυτού του φόρουμ είναι λίγο παραπλανητική, εφόσον υπάρχει μεν αλλά δεν λειτουργεί σωστά (19 μέρες είναι αρκετές νομίζω, ώστε να μπορώ να πω ότι το φόρουμ δεν λειτουργεί σωστά). Βεβαίως, καμία υποχρέωση δεν έχετε να απαντάτε στον κάθε πικραμένο που σας λέει τον πόνο του για την υγεία του, από την άλλη ποια είναι η χρησιμότητα , όταν γνωρίζετε πολύ καλά με τι αγωνία περιμένει ένας ασθενής μια απάντηση, εφόσον (θεωρητικά) του δίνετε την ευκαιρία να θέσει την ερώτηση.
  Last edited by a moderator: Jun 4, 2013
 4. Prof. Marangos

  Prof. Marangos New Member

  Καλησπέρα σας. Το πρήξιμο που λέτε πρέπει να το εντοπίσετε λίγο καλύτερα. Είναι διάχυτο, εντοπισμένο, στο υποδόριο ή πιο βαθειά, είναι κινητό, είναι κάτω απ´ το σαγόνι, είναι στη μέση γραμμή; Δεν φάνηκε τίποτα στο υπερηχογράφημα;!!
  Ν. Μαραγκός
  Καθηγητής ΩΡΛ
  Κέντρο ωτορινολαρυγγολογίας, χειρουργικής κεφαλής και τραχήλου, χειρουργικής βάσης κρανίου

Share This Page