1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Προβληματα Δακτυλιου

Discussion in 'Γαστρικός δακτύλιος' started by ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ, Jun 8, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Γεια σας.Πριν απο 2 χρόνια εβαλα δακτύλιο.Εχω 1,52 ύψος και ημουν 85 κιλά.Μέσα σ'ένα χρόνο έχασα 30 κιλά τα οποία και διατηρώ μεχρι σήμερα.Τον 1ο χρόνο έκανα αρκετούς εμετούς ,όμως σιγά σιγά συνήθισα και οι εμετοί περιορίστηκαν αρκετά.Πριν από μερικούς μήνες έπαθα την 1η απόφραξη.Ο γιατρός μου άνοιξε το δακτύλιο και τον ξανασφίξαμε μετά από 3 μήνες(είχα πάρει 5 κιλά).Από τότε παρόλο που οι εμετοί σχεδόν εξαφανίστηκαν(από την 1η απόφραξη μέχρι σήμερα 3-4 εμετοί)έπαθα άλλες 2 αποφράξεις χωρίς να έχω κάνει κάτι που να τις δικαιολογεί.Έκανα μια εξέταση που λέγεται βαριούχο γεύμα κι ο γιατρός μου απεφάνθη ότι το στομάχι μου έχει γλιστρήσει πάνω από το δακτύλιο και είναι διατεταμενο.Είναι το ιδιο με τη διολίσθηση του δακτυλίου?ο γιατρός μου μου συνέστησε προς το παρον ακομα μεγαλύτερη προσοχή στη διατροφή μου χωρίς όμως να μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δε θα ξαναπάθω απόφραξη.Αν μου ξανασυμβεί πρέπει να κάνω διορθωτική επέμβαση.Όμως ποιος μπορειί να μου εγγυηθεί πως δεν θα πάθω πάλι τα ίδια που θα με οδηγησουν πάλι σε χειρουργείο?Έχω διαβάσει τόσα πολλά από το πρωί στο διαδίκτυο που σκέφτομαι πως αν τελικά χρειαστεί να κάνω χειρουργείο,αντί να το διορθωσω να το βγάλω.Όμως πως θα τα καταφερω να μην ξαναπαχύνω???????Είμαι υπερβολική?Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά ειμαι τόσο πανικοβλημένη και απογοητευμένη:piange:Τόσο λίγο κρατάει?Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα!
  Αν έχει γίνει πρόσθιο slippage (διολίσθηση), αυτο σημαίνει πως πολύ εύκολα ΄γίνεται απόφραξη της διόδου του στομάχου.
  Φοβαμαι πως η επανεπέμβαση είναι μονόδρομος!
  Οτι χρειαστείτε στην διάθεση σας.
 3. ΚΙΝΔΥΝΟΣ???

  Γεια σας και πάλι.Χθες σας έγραψα για το πρόβλημά μου όσον αφορά στη διολίσθηση του δακτυλίου.Ο γιατρός μου(με τον οποίο δεν έχω καποιο πρόβλημα ούτε και τον αμφισβητώ ,αλλά είμαι τόσο φοβισμένη που θέλω κι άλλες γνώμες)μου είπε πως θα κάνουμε ένα σφίξιμο ακόμα πριν να φύγω για διακοπές(κοντά στο 3 όχι παραπάνω) και θα δούμε πως θα πάει.Αν ξαναπάθω απόφραξη τότε θα πρέπει να προγραμματίσουμε το χειρουργείο κι όχι πιο πριν.Πιστεύετε ότι μ'αυτό τον τρόπο διατρέχω κάποιον κίνδυνο?
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα σας.
  Χθες σας απάντησα στο Post και σήμερα επειδή μαλλον δεν έχετε εξοικειωθεί με το forum, ενώνω τα δυο θεματα που ανοίξατε για να φαίνεται ενιαίο το θέμα!!
  Προσπαθείστε να παρακολουθήσετε την ροή των Posts απο την κεντρική σελίδα.

  Οσον αφορά για το πρόβλημα, αν πρέπει να χειρουργηθείτε, αυτο θα γίνει για λόγους ασφαλείας σας και μόνο.

Share This Page