1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πρηξιμο Σταφυλης

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by giorgiok, Dec 21, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. giorgiok

  giorgiok New Member

  Πρηξιμο σταφυλης σε σημειο πνιγμου μετα τον υπνο οπου κοιμηθηκα με ανοιχτο το στομα.Η διαγνωση ειναι σταφυλιτιδα μολυνση σταφυλης.Ποσο σοβαρη ειναι αυτη η μολυνση?που μπορει να οφειλεται ?το οτι κοιμαμαι με ανοιχτο το στομα συνεχεια λογω ρινιτιδας παιζει καποιο ρολο?ευχαριστω
 2. ADelides

  ADelides Member

  Η λεγόμενη "σταφυλιτιδα" ή το πρήξιμο σταφυλής δεν οφείλεται συνήθως σε μόλυνση από μικρόβιο αλλα είναι αποτέλεσμα ή δυνατού ροχαλητού ή συνηθέστερα αναγωγής γαστρικών υγρών στον ύπνο που συμβαίνει σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Μερικές φορες οφείλεται σε αλλεργικη αντίδραση. Το πρήξιμο μπορεί πράγματι να φτάσει σε μεγάλο μέγεθος και να δημιουργεί αίσθημα ξένου σώματος, ενώ όταν υποχωρεί οδηγεί σε αύξηση του μήκους της σταφυλής που μπορεί πάλι να ενοχλεί. Αν υπάρχουν συμπτώματα γαστροοισοφαγικής ή λαρυγγοφαρυγγικής παλινδρόμησης ίσως χρειαστεί να πάρετε ειδική αγωγή ή να επισκεφτείτε γαστρεντερολόγο.
 3. giorgiok

  giorgiok New Member

  το βαρυ φαγητο το βραδυ μπορει να χει παιξει ρολο?δεδομενω οτι πασχω απο ρινιτιδα με αποτελεσμα να κοιμαμαι με ανοιχτο το στομα?δεν εχς ιστορικο παλινδρομησης.ευχαριστω.

Share This Page