1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΠΡΗΣΜΕΝΟΣ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑΣ ΚΑΙ ΟΖΟΙ

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by ΛΑΡΑ, May 26, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΕΙΝΑΙ 27 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑ ΥΠΕΡΥΧΟ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΘΥΡΟΕΙΔΟΥΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙς ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΗΑSHIMOTO.Ο ΘΥΡΟΕΙΔΗΣ ΑΔΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΜΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΕΓΕΘΟςΣ ΚΑΙ ΟΜΑΛΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΛΟΒΩΝ ΑΥΤΟΥ.ΔΙΑΧΥΤΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΗΧΟΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΔΕΝΑ ΜΕ ΣΥΡΡΕΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΛΑΤΤΩΜΕΝΗΣ ΗΧΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑς,ΕΚΣΗΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΙΝΩΔΩΝ ΔΙΑΦΡΑΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΣΑΦΕΣΤΕΡΩΝ ΟΖΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΕΓΧΥΜΑ ΑΜΦΟΤΕΡΩΝ ΤΩΝ ΛΟΒΩΝ ΔΙΑΜ ΕΩΣ 1,1CM ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΛΟΒΟ ΚΑΙ 0,8 ΣΤΟ ΔΕΞΙΟ.ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΥΤΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΑΙΜΑΤΩΣΗς ΤΟΥ ΑΔΕΝΑ .ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΙΓΑΡΙΘΜΩΝ ΤΡΑΧΗΛΙΚΩΝ ΛΕΜΦΑΔΕΝΩΝ ΑΜΦΩ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΘΙΟ ΤΡΑΧΗΛΙΚΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΓΝΑΘΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΚΑΛΗ ΗΧΟΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΩΟΕΙΔΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΛΙΠΩΔΗ ΠΥΛΗ ΔΙΑΜ ΕΩΣ 1,1CM Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ .ΠΙΘΑΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΟΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΕς ΤΩΡΑ ΕΔΕΙΞΑΝ TSH 8,58 T3 1,03 T4 6,04 ANTI-TPO 4126 ΚΑΙ ΑΟΑ 363.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Ο ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΥΘΩ ΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΕ 3ΜΗΝΟ ΚΑΙ ΔΕ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΧΑΠΙ.ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΤΗ FNA ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΖΟ.ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΙΩΘΩ ΠΗΣΜΕΝΟ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΛΕΜΦΑΔΕΝΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ.ΠΗΓΑ ΣΕ 3 ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ.ΑΠΟ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΘΥΡΟΕΙΔΗ?
 2. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 7 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΔΗ ΜΟΝΟΠΥΡΗΝΩΣΗ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΡΑΧΗΛΙΚΩΝ ΛΕΜΦΑΔΕΝΩΝ?
 3. Καλησπέρα σας,
  Σύμφωνα με τα δεδομένα που παραθέτετε ,η διάγνωση είναι θυρεοειδίτιδα Hashimoto ,η οποία διαδράμει σε έξαρση.(Χρόνια νόσος η οποία εξελίσσεται με εξάρσεις και υφέσεις).Αυτό σημαίνει οτι το νόσημα αυτό θα σας 'συνοδεύει' μια ζωή.Ανήκει στη κατηγορία των αυτοάνοσων νοσημάτων ,δηλαδή ο οργανισμός στρέφετε εναντίον του ίδιου του εαυτού και καταστρέφει σιγα-σιγά το θυρεοειδή αδένα.
  Ένας από τους πιό βασικούς τρόπους να σταματήσουμε ή τουλάχιστον να επιβραδύνουμε αυτήν την αυτοκαταστροφική εξεργασία ,είναι η χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής με θυροξίνη.Πόσο μάλλον οταν η τιμή της TSH υποδηλώνει επίσημο υποθυρεοειδισμό...
  Επίσης ,όταν πρωτοδιαγιγνώσκεται θυρεοειδίτιδα ,με συνοδό οζώδη διαμόρφωση του αδένα ,καλό είναι να μη βιαστούμε να προτείνουμε παρακέντηση ,διότι τις περισσότερες φορές πρόκειται για ψευδοόζους ,οι οποίοι υποστρέφουν μετά τη χορήγηση θυροξίνης.
  Τέλος ,η λεμφαδενοπάθεια είναι χαρακτηριστικό εύρημα που συνοδεύει τη θυρεοειδίτιδα ,όταν αυτή βρίσκεται σε έξαρση.Θα σας πρότεινα ,επιπλέον,και μια μέτρηση της ταχύτητας καθίζης ερυθρών (εξέταση αίματος),προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της θυρεοειδίτιδας de quervain (ιογενούς αιτιολογίας ,πάνω σε υπάρχουσα Hashimoto) ,διότι αφενός φέτος εκδηλώθηκαν ασυνήθιστα πολλά περιστατικά (έντονο άλγος και οίδημα τραχηλικής χώρας-δυσκαταποσία-πετρώδης θυρεοειδής-δεκατική πυρετική κίνηση),αφετέρου απαιτείται εντελώς διαφορετική φαρμακευτική αγωγή.


  Με εκτίμηση
  Last edited by a moderator: May 26, 2011
 4. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ .
 5. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΚΕ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ 1ΩΡΑ 9 ΚΑΙ 2ΩΡΑ 24.ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΓΕΝΙΚΕς ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Η ΤΚΕ ΗΤΑΝ 1ΩΡΑ 5 ΚΑΙ 2ΩΡΑ 19.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ de quervain?
 6. Καλησπέρα σας ,
  Η τκε θα έπρεπε να είναι άνω του 80 ή τριψήφια (>100) ,οπότε αποκλείεται η θυρεοειδίτιδα de quervain.
  Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι μια ιογενής λοίμωξη ,η οποία αυτοίάται και μπορεί να είναι υπεύθυνη για λεμφαδενίτιδα το πολύ δύο χρόνια από την έναρξη της.
  Συμπερασματικά ,η διάγνωση είναι 'θυρεοειδίτιδα Hashimoto σε φάση έξαρσης' και η οποία δικαιολογεί την συνοδό λεμφαδενίτιδα της τραχηλικής χώρας.
  Θα κάνετε λίγο υπομονή και όλα θα πάνε καλά.


  Με εκτίμηση
 7. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑ.
 8. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  διαβασα οτι η hashimotoσυχνα συνυπαρχει με αλλα αυτοανοσα νοσηματα οπως λευκη,λυκο κτλ.ποσο συχνο ειναι αυτο το φαινομενο?
 9. Καλησπέρα σας ,

  το "συχνά" στην ιατρική είναι ένας όρος που δεν συνάδει με την έννοια που του δίνουμε στην καθημερινότητα μας...γι'αυτό μην ανησυχείτε.
  Από τους 100 ασθενείς με Hashimoto ,λιγότεροι από 5 έχουν και άλλο συνοδό αυτοάνοσο νόσημα (3-5%).
  Είναι καλό βέβαια να γνωρίζετε οτι υπάρχει αυτή η πιθανότητα ,ώστε να είστε πιο ευαισθητοποιημένη σε πιθανά συμπτώματα.

  Με εκτίμηση
  Last edited by a moderator: Jun 14, 2011
 10. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση
 11. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  καλησπερα.εδω και 3 περιπου μηνες εχω δυσπνοια η οποια τις τελευταιες μερες εχει γινει πιο εντονη.προσπαθω να προκαλεσω χασμουρητο γιατι νιωθω οτι τοτε αναπνεω σωστα.υπαρχει περιπτωση να οφειλεται στο γεγονος οτι εχω hashimoto ?
 12. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απευθυνθειτε πρωτιστως σε παθολόγο-πνευμονολόγο. Η Hashimoto δεν αποτελει την 1η αιτία.!
 13. ADelides

  ADelides Member

  Πέραν των όσων σας επισημάνθηκαν θα πρέπει να εξετασθείτε και από Ωτορινολαρυγγολόγο και να υποβληθείτε και σε ενδοσκόπηση του φάρυγγα-λάρυγγα.
 14. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΩΤΛ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ Η ΔΥΣΠΝΟΙΑ.ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΩ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΧΩ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ,ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΛΑΚΙ.ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΑΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ(ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ 2 ΠΑΘΟΛΟΓΟΥΣ,2 ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΥΣ,ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΩΤΛ)ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ??Η ΔΥΣΠΝΟΙΑ ΤΙς ΤΕΛΕΥΤΑΙΕς ΜΕΡΕς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΜΟΥ ΔΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.
 15. Καλησπέρα σας ,
  όπως έχω ήδη επισημάνει σε προηγούμενη απάντηση μου ,πάσχετε από υποθυρεοειδισμό ,ένα από τα πιό συνήθη συμπτώματα του οποίου είναι και το αίσθημα 'κόμπου' στο λαιμό ,καθώς και το άισθημα οτι μερικές φορές δεν σας φτάνει ο αέρας που αναπνέετε.Τα συμπτώματα αυτά οφείλονται στη κατακράτηση υγρών λόγω του υποθυρεοειδισμού και ανάπτυξη οιδήματος ακόμα και στη τραχηλική χώρα.Υπάρχει πιθανότητα να έχει αλλάξει ακόμα και η χροιά της φωνής σας.
  Όταν αποκατασταθεί η ευθυρεοειδική λειτουργία... ,σιγά-σιγά θα αποκατασταθουν και τα συμπτώματα σας.


  Με εκτίμηση
  Last edited by a moderator: Jun 26, 2011
 16. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  σας ευχαριστω παρα πολυ.εχει 20 μερες που αρχισα να παιρνω θυροξινη οποτε μαλλον γι αυτο δεν εχω δει βελτιωση ακομα.
 17. ADelides

  ADelides Member

  Αναφέρετε λίγο συγκεχυμένα συμπτώματα. Αλλο η δύσπνοια και άλλο ο "φαρυγγικός κόμβος" το αίσθημα ότι ένα γρομπαλάκι σας έχει κάτσει στον λαιμό. Το τελευταίο που είναι συχνό σύμπτωμα, μπορεί να οφείλεται στην θυρεοειδίτιδά σας, μπορεί να οφείλεται και σε αρκετά άλλα αίτια, όπως η λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση. Περιμένετε να δείτε την ανταπόκριση στη θεραπεία σας και συνεχίστε τη διερεύνηση αν δεν βελτιωθεί.
 18. ΛΑΡΑ

  ΛΑΡΑ New Member

  ειχα και δυσπνοια και το αισθημα οτι εχω ενα γρομπαλακι στο λαιμο μου.εχοθν υποχωρησει και τα δυο μεχρι στιγμης οποτε...περιμενω να δω αν θα εχω καποια αλλη ενοχληση για να το ψαξω περισσοτερο.ευχαριστω πολυ

Share This Page