1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πληροφορία Πήρες Τα Χάπια Σου;

Discussion in 'ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ' started by Τάκης, Nov 16, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. Τάκης

  Τάκης Guest

  Mε τη φαρμακολαγνεία που χαρακτηρίζει τους Έλληνες, ακούγεται περίεργο. Και όμως, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολογίζει ότι περίπου 50% των ανθρώπων αμελεί να πάρει τα χάπια που του έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός του. Γιατί; Απλώς το ξεχνάνε, ή μπερδεύονται με τις οδηγίες, ή το φάρμακο τους ενοχλεί και, βέβαια, σημαντικότατος παράγοντας είναι και το κόστος του φαρμάκου.
  Ιατρικός Τύπος:
  14/11/2010


  Πηγή:
  Εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

  Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου 290 δισ. δολάρια δαπανώνται μόνο για έκτακτες επισκέψεις στα νοσοκομεία και ιατρικά κόστη που μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί. Ο Ντέιβιντ Ρόουζ, ιδρυτής της start-up εταιρείας Vitality, βρήκε μια αποτελεσματική λύση: να συμπεριλάβει την υπενθύμιση στο ίδιο το μπουκαλάκι με τα χάπια. To αποτέλεσμα είναι το GlowCaps, ένα wireless καπάκι για τα μπουκαλάκια χαπιών. To GlowCapς αναγνωρίζει πότε το ανοίγουν και μεταφέρει την πληροφορία μέσω μόντεμ στο φαρμακείο.
  Επίσης αναγνωρίζει πότε ο ασθενής παρέλειψε τη δόση του και τον ειδοποιεί, αρχικά με ένα φωτάκι που αναβοσβήνει, μετά με ένα απαλό ringtone, συνεχίζει με δυνατότερο ήχο και στο τέλος, με γραπτό μήνυμα στο κινητό του χρήστη! Επίσης, έχει τη δυνατότητα να ειδοποιήσει συγγενείς και φίλους μέσω e-mail.
  Οι πρώτες δοκιμές στη Βοστόνη, σε υπερτασικούς ασθενείς, έδειξαν μεγάλη βελτίωση στην τήρηση της συνταγής με τα GlowCaps: από 68% σε 98%.
  Ήδη 2.000 άτομα χρησιμοποιούν τα GlowCaps στις ΗΠΑ, ενώ ο Ρόουζ ελπίζει ότι θα φτάσουν τα 25.000 μέχρι το τέλος του χρόνου.

Share This Page