1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Ποσο Ευκολα Μπορει Να Γλυστρησει Ο Δακτυλιος?

Discussion in 'Γαστρικός δακτύλιος' started by Thalia, Sep 23, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Thalia

  Thalia New Member

  Καλησπέρα σας. Το όνομα μου είναι Θαλεια και έχω κάνει την επέμβαση γαστρικού δακτυλίου εδώ και ένα χρόνο. Έχω χάσει 25 κιλά...και θα μπορούσα να είχα χάσει περισσότερα αν είχα προσέξει λίγο παραπάνω το καλοκαίρι. Για 4 μήνες δεν πήγα στον γιατρό μου και πήγα πρόσφατα για να μου το ξαναρυθμήσει. Ανέφερα στον γιατρό πως με το πέρασμα των μηνών, σταδιακά άρχισα να μπορώ να τρώω μεγαλύτερες ποσότητες. Μου είπε πως είναι φυσιολογικό εφόσον δεν ήμουν συνεπείς στιεπισκέψεις μου, και ήπια και κάποια αναψυκτικά παραπάνω, αυτός να χαλαρώσει λίγο. Μου το ξαναρύθμησε και τώρα είναι καλά. Παρόλα αυτά όμως, έχω κάνει και κάποιους εμετούς απο την αρχή που το έβαλα μέχρι τώρα. Όχι συχνούς και κυρίως ήταν όταν ήμουν για πολλές ώρες νηστική και το στομάχι έμενε κλειστό. Ρώτησα τον γιατρό αν με τους εμετούς αυτόυς μπορεί να υπάρξει κάποια διολίσθηση και μου είπε πως για να γίνει αυτό θα έπρεπε οι εμετοί να είναι συχνό φαινόμενο και πως το "μια στο τόσο" όταν γίνετε απο μη καλό υπολογισμό της ποσότητας της τροφής ή απο κάποιο κρέας που ενδεχωμένως ζορίζεται να περάσει τον δακτύλιο, δεν υπάρχει περίπτωση να γλυστρήσει.Ο γιατρός λοιπόν με βεβαιώνει πως όλα είναι καλά εφόσον οι εμετοί δεν είναι καθημερινοί αλλά μπορεί να κάνω μια φορά τον μήνα ας πούμε ή δύο. Λέει πως αυτή η συχνότητα δεν είνια ικανή να επιρεάσει τον δακτύλιο. ήθελα λοιπόν απλά να διασταυρώσω την άποψή του με εσας. Ισχύει όντως αυτό μπορώ να είμαι ήσυχη ή να το ψάξω παραπάνω? Ο γιατρός μου είναι ψύχραιμος και κάποιες φορές πολύ λιγομίλητος σε σημείο να με τρομάζει! :redface:
  Επίσης ήθελα να ρωτήσω. Υπάρχει περίπτωση,ο δακτύλιος να γλυστρήσει ακόμη και χωρίς εμετούς όταν το στομάχι πονάει και νιώθει πιεσμένο πως έχει πάρει πολύ τροφή? Δεν κάνω συχνά εμετους αλλά αρκετές φορές νιώθω το στομάχι μου πιεσμένο απο την τροφή, ειδικά όταν έχω φάει κατι σε κρεατικό, ή πιττοειδές ή ψωμί. Είναι και αυτό εξίσου επικύνδινο ωστε να μου δημιουργηθεί ΄πρόβλημα? Και μια τελευταία ερώτηση. Μπορούν τα ανθρακούχα ποτά και αναψυκτικά να καταστρέψουν τον δακτύλιο ή λόγω θερμίδων απλά τα περιορίζουμε?
  Ζητώ συγνώμη αν σα κούρασα :redface: όμως με προβληματίζουν αυτές οι περιπτώσεις και θα ήθελα πολύ μια απάντηση σας.

  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!:smile::smile:
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γεια σας!
  Οι εμετοι ή η δυσφαγια μπορεί να προκαλέσουν διολίσθηση του στομάχου.
  Φυσικά η συχνότητα παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά ρόλο παίζει και η θεση του δακτυλίου και ο τρόπος διατροφής.
  Αν εχετε ανησυχία περί τούτου ή καποια συμπτώματα που επιδεινώθηκαν, καλό θα είναι να κανετε διάβαση ακτινοσκοπικά και να ελεγχθεί ο δακτύλιος και το pouch για πιθανη διολίσθηση.

Share This Page