1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Πόνος Στην Κοιλιά Και Ευαισθησία Αριστερού Όρχι

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by WeReWolF, Jan 8, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. WeReWolF

  WeReWolF New Member

  Πόνος(Μούδιασμα) Στην Κοιλιά Και Ευαισθησία Αριστερού Όρχι

  Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά!

  Πρώτα απ'όλα, συγχαρητήρια για το έργο που προσφέρεται εδώ μέσα όλοι σας.

  Εδώ και περίπου δύο χρόνια περνάω ατελείωτες ώρες καθιστός στο γραφείο(αλλά και στο σπίτι) και με πιάνει περιοδικά(συνήθως κρατάει κάποιες βδομάδες?) ένας συνεχόμενος πόνος αριστερά χαμηλά στην κοιλιακή χώρα όταν κάθομαι και μόνο(έχει να κάνει μήπως με τον κρεμαστήρα μυ?). Επίσης ο αριστερός όρχις είναι αρκετά ευαίσθητος στην ψηλάφηση γενικότερα, ειδικά στο πίσω μέρος όπου βρίσκεται η επιδιδυμίτιδα(στη μέση περίπου, όχι χαμηλά στην ουρά της).
  Ο πόνος στην κοιλιά(7-8cm κάτω διαγώνια αριστερά προς την ένωση με τον μηρό) είναι ήπιος, αλλά συνεχόμενος και αρκετά ενοχλητικός(ίσως μπορεί να περιγραφεί ως μια αίσθηση μουδιάσματος παρά πόνου).
  Είχα κάνει μέσα στην χρονιά εξετάσεις(γενική ούρων/σπέρματος, Υ/Γ οσχέου κτλ) και δεν μου βρήκαν τίποτα απολύτως! :confused:
  Έχω την εντύπωση ότι η καθιστική ζωή έχει προκαλέσει και αυτό το θέμα, καθώς είχα αντιμετωπίσει και κάποιες ενοχλήσεις στη μέση στα καλά καθούμενα(στα 27 μου!).
  1.78, 80 κιλά κατά τα άλλα απολύτως υγιής(θέλω να ελπίζω!)..
  Πίνω ελάχιστα και έκοψα το κάπνισμα εδώ και 9 μήνες.
  Μήπως πιέζεται κάποιο νεύρο σε εκείνη την περιοχή(Ilioinguinal)?
  Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι νιώθω μια ανάγκη να πίνω αρκετά υγρά και να πηγαίνω τουαλέτα σχεδόν αμέσως μόλις νιώθω ότι κάτι υπάρχει στην ουροδόχο κύστη. Κατά τα άλλα δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε κατά την ούρηση, ούτε κατά την σεξουαλική πράξη και εκσπερμάτωση(όσον αφορά πόνους-τσούξιμο,ποσότητα,χρώμα κτλ).
  Θέλω να πιστεύω ότι αποκλείουμε τα STDs, λόγω λανθασμένων υποψιών γιατρού είχα τσεκαριστεί αναλυτικά μετά το πανεπιστήμιο και έχω 4.5 χρόνια σταθερή σχέση.
  Έχω παρατηρήσει ότι βοηθάει η ανύψωση των όρχεων και με ανακουφίζει να κάθομαι με κλήση του κορμού προς τα μπροστά, δυστυχώς όμως 90% του χρόνου που περνάω στο γραφείο κάθομαι ακριβώς αντίθετα..
  Έχω κάνει αρκετή έρευνα online όντας Μηχανικός Η/Υ, αλλά όπως είναι λογικό δεν μπορώ να καταλήξω ξεκάθαρα σε κάτι(εδώ δεν μπόρεσε ο γιατρός μου).

  Επιδιδυμίτιδα? Προστατίτιδα? Χρόνιο Πυελικό Άλγος? Κάτι άλλο??

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,
  Βασίλης
  Last edited by a moderator: Jan 8, 2010
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα.
  Βασικά θα χρειαζόταν εξέταση υπερηχογραφήματος στο όσχεο και όρχεις και επίσης στην βουβωνική χώρα.
  Παράλληλα επίσκεψη σε ουρολόγο και χειρουργό.
 3. Constantinos

  Constantinos Member

  Καλημέρα και Καλή σου Χρονιά.

  Θέλω να υποθέτω ότι ο συνάδελφος σας εξέτασε και έχει αποκλείσει την πιθανότητα βουβωνοκήλης.
  Αν όχι αυτό που προτείνει ο συνάδελφος κος Σαμπάλης για εξέταση και από Χειρουργό και ένα υπερηχογράφημα πέρα από οσχέου και βουβωνικής περιοχής είναι το πλέον ενδεδειγμένο.

  Αν αποκλείσουμε την βουβωνοκήλη τότε το μόνο που μένει και ταιριάζει απόλυτα με το ιστορικό που δίνεις είναι ο ανασπώμενος όρχις. Είσαι από τα άτομα που ο όρχης τους ήταν έντονα υπερκινητικός στην παιδική ηλικία και καμία φορά κρυβόταν μέσα στον βουβωνικό πόρο.

  Τι να κάνεις τώρα. Εδώ είναι το πρόβλημα. Σαφής θεραπεία δεν υπάρχει.
  Γενικά πρέπει να χρησιμοποιείς εσώρουχα Hipster που να συγκρατουν τους όρχεις ψηλά και όχι Boxer που τα αφήνουν ελεύθερα να κινούνται ή στενά Slip που πιέζουν τον σπερματικό τόνο. Επίσης να προσέξεις ποια παντελόνια σου δημιουργούν το πρόβλημα. Οι ραφές του καβάλου ειδικά όταν κάθεσαι ή οδηγάς σε ορισμένα σχέδια παντελονιών κυρίως σε ορισμένα τζιν όπως το 501 πιέζουν τον όρχι προς μία κατεύθυνση και προκαλούν τάση στον σπερματικό τόνο και αυτό το αίσθημα του μουδιάσματος όλης της βουβωνικής περιοχής. Εγώ προσωπικά το παθαίνω με το 501 αλλά είχα ασθενείς που το πάθαιναν με χαμηλοκάβαλα παντελόνια.
  Τέλος κάποιοι ασθενείς μου βρήκαν ότι τους βοηθούσε η χρήση σπασουάρ.

  Υπάρχουν κάποιες μικροχειρουργικές επεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε απονεύρωσης του πόρου και αποκόλλησης του κρεμαστήρα μυ με ικανοποιητικά αποτελέσματα της τάξης του 60% αλλά όχι απόλυτα 100% αποτελέσματα δεν θα στο πρότεινα όμως λόγω της βαρύτητας των πιθανών επιπλοκών. Εγώ προσωπικά δεν θα ρίσκαρα έστω και πιθανότητα 0.01% να χάσω τον ορχη μου για μία ενόχληση (nuisance). Συνήθως αυτό το προτείνουμε σε περιπτώσεις χρόνιας έντονης ορχεοδυνίας που είναι χρόνιος πόνος που δεν ανταποκρίνεται στα παυσίπονα και μετά από κάποια χρόνια γίνεται ανυπόφορος.

  Όσο για το "πρόβλημα", παρατήρηση μάλλον που αναφέρεις ότι θές να πάς στην τουαλέτα μόλις έχεις κάτι στην κύστη σου μαλλον είναι ψυχολογικό παρά υποκρύπτει κάποιο οργανικό πρόβλημα. Όπως λές πίνεις αρκετά υγρά. Και παρόλο που τα υγρά κάνουν περίπου μισή ώρα για να απορροφηθούν από τον οργανισμό η εντολή στα νεφρά να παράγουμε ούρα δίνεται άμεσα. Και σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα νεαρό άτομο αρκετά ενυδατωμένο όπως εσύ μπορεί να παράγει μία ποσότητα περίπου 150ml αρκετή να δώσει το πρώτο ερέθισμα έπειξης προς ούρηση. Όσο για τα πολλά υγρά που πίνεις μάλλον είναι για να καλύψεις το τσιγάρο που έκοψες.

  Το βασικό που πρέπει να προσέξεις όμως είναι ότι τα άτομα που έχουν υπερκινητικούς (overmobile) πολύ εύκολα παθαίνουν συστροφή όρχεως. Έτσι αν ποτέ νιώσεις έναν μόνιμο έντονο πόνο στόν όρχη ( σαν αυτό φαντάζεσαι ότι νιώθεις άμα φάς κλωτσιά στους όρχεις) που δεν περνάει μετά από 10 - 15 λεπτά τότε επειγόντως πρέπει να επισκευθείς ουρολόγο να την ανατάξει μέσα σε 6 ώρες.

Share This Page