1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πληροφορίες, Προβληματισμοί, Υπέρ Και Κατά

Discussion in 'Γαστρικός δακτύλιος' started by marisini, Jan 4, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. marisini

  marisini New Member

  Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Μακάρι ο νέος χρόνος να φέρει μόνο καλά και να πάρει και τα κιλά μας...;)

  Εχω ψάξει όλα τα θέματα μέσα στο φόρουμ που αφορούν την παχυσαρκία, το δακτύλιο, το μανίκι και το μπαϊ πας. Ομως σε όλα βλέπω μια άντε δύο απαντήσεις.....και σε πολύ λίγα θέματα κάτι παραπάνω. Αυτό με κάνει να έχω πολλά κενά...

  Θα ήθελα πολύ να ακούσω άτομα που έχουν κάνει κάποια επέμβαση και να πουν τα καλα ή τα κακά που αποκόμησαν απο τη διαδικασία αλλά και το μετά.

  Επίσης, χρειάζεται ειδική δίαιτα με το δακτύλιο? Τι πρέπει πραγματικά να προσέχεις???
  Κάπου διάβασα για μια κοπέλα που ήθελε οπωσδήποτε να έχει ΜΕΘ με διαθέσιμη θέση όταν θα έκανε την επέμβαση. Δηλαδή μπορεί και να μείνω στο χειρουγρείο??? Είναι επικίνδυνες για τη ζωή μας αυτές οι επεμβάσεις?

  Εγώ είμαι 28 χρονών σχεδόν, 1,73 ύψος και 120 κιλά. Μεχρι τα 17 μου ήμουν πάρα πολύ αδύνατη σχεδόν σκελετωμένη παρ'όλο που έτρωγα 3 φορές περισσότερο απο ότι τώρα. Στα 16 μου είχα ένα άσχημο ατύχημα που με καθήλωσε στο κρεβάτι για λίγους μήνες και απο τότε άλλαξαν όλα. Αρχισα να παίρνω βάρος.... Απο τα 17 μου ως τα 27 έπαιρνα αντισυλλιπτικά λόγω πολυκυστικών ωοθηκών. Τα σταμάτησα γιατί βαρέθηκα αυτή τη ζωή. Εχω κουραστεί πια απο το βάρος μου. Ζορίζομαι να σκύψω να δέσω τα κορδόνια μου και παρ'ολο που είμαι πολλά κιλά δεν είμαι πάρα πολύ παχιά εμφανισιακά. Με εννοχλεί να με βλέπουν ως "χοντρή" στα μαγαζιά με ρούχα, βαρέθηκα το ρατσισμό στον εργασιακό τομέα μιας και είμαι άνεργη.... Δεν θέλω άλλο να αποφεύγω τον καθρέπτη. Θα μου πει κάποιος κάνε δίαιτα!! Σαν χαρακτήρας δεν μπαίνω σε καλούπια εύκολα και παρασέρνομαι και πολύ εύκολα. Π.χ. ακόμη κι αν δεν πεινάω και έρθει ένας φίλος και μου πει να παραγγείλουμε κάτι, θα φάω για παρέα, αλλά κανονικό γεύμα.

  Δεν ξέρω τι να κάνω, έχοντας κάνει άπειρες δίαιτες που μόλις τις σταματούσα έπαιρνα όσα έχασα και πολλά παραπάνω. Εχω μπερδευτεί. Μου αρέσουν πολύ τα γλυκά...
  Και μέσα σε όλα αυτά θέλω να κάνω και παιδί. Αλλά αν μείνω έγκυος που θα φτάσω??? Τα 150 τα βλέπω να είναι δίπλα μου.....:piange::piange:
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα σας. Βασει των δεδομένων που αναφερετε έχετε δείκτη μαζας σώματος πάνω απο 40,πράγμα που καθιστα την παχυσαρκία σας επικίνδυνη για την ζωή σας, μια και θα αποτελέσει πηγη διαφόρων ασθενειών.

  Οι λύσεις που προτείνονται είναι διάφορες, με σταδιακά αυξανόμενη επικινδυνότητα και έπεμβατικότητα είναι ο δακτύλιος, η sleeve γαστρεκτομή και το bypass.

  Οι πρώτες δυο είναι επεμβάσεις περιορισμού πρόσληψης τροφής, η τρίτη απορρόφησης ουσιών.

  Οι "καταναλωτές" γλυκών και γενικά ρευστών πηγών ενέργειας (πχ σοκολάτα, παγωτά, μιλκσέϊκς κλπ...), δεν τα πάνε καλά με τις πρώτες δύο επεμβάσεις, με αποτέλεσμα είτε να μην χάνουν κιλά, είτε να υφίστανται τις επιπλοκές τους.
  Η τρίτη λύση είναι σίγουρη μεν,αλλά με επιπλοκές και παρενέργειες δε!!!

  Οι επεμβάσεις ΔΕΝ είναι πανάκεια, συμμετέχουν σοβαρά στην απόφαση αδυνατίσματος, αλλά ο βασικος πρωταγωνιστής στον αγώνα που θα παιχτεί, είστε εσείς!!!;)

  Εμείς απλώς υποβοηθούμε, ενημερώνουμε, προφυλάσσουμε και οταν καλούμεθα να πράξουμε την ενδεικνυόμενη χειρουργική πράξη, τοτε θα πρέπει να την επιτελέσουμε, εφ'οσον έχετε εσεις κατανοήσει τα πάντα γύρω απο αυτήν αλλά και με τον εαυτό σας συμμετέχοντα μαζί!!!:redface:

Share This Page