1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Πιθανο Προβλημα Με Δακτυλιο

Discussion in 'Γαστρικός δακτύλιος' started by your_dj, Aug 11, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. your_dj

  your_dj New Member

  Καταρχάς καλησπέρα σας. Έχω τοποθετήσει δακτύλιο τους τελευταίους 30 μήνες. Η συμβίωση το πρώτο καιρό με δυσκόλεψε και είχα αρκετούς εμετούς. Η αλήθεια είναι ότι και τώρα έχω εμετούς.. Έχω μέχρι στιγμής χάσει 35 με 42 κιλά. Τα έχασα μαζεμένα μέσα στους πρώτους 12 μήνες και μετά έχω μείνει σταθερός με 6 κιλά πάνω κάτω τα τελευταίο χρόνο.. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Ενημερώθηκα από κάποιο γνωστό ότι είχε και αυτός κάνει την ίδια χειρουργική επέμβαση και είχε το ίδιο πρόβλημα με εμετούς με εμένα. Το ότι δηλαδή δεν έχει σταματήσει η λαιμαργία και συνεχίζω να τρώγω μεγάλες ποσότητες (όχι όσο παλιότερα αλλά τόσες ώστε να τις βγάζω μετά..). Το πρόβλημα λοιπόν του εν λόγω κυρίου που τον οδήγησε στην αφαίρεση του δακτυλίου ήταν ότι , το πριν από το δακτύλιο σημείο στο στομάχι είχε ξεχειλώσει (φαντασθείτε το σαν μανιτάρι) και αποθηκευόταν η τροφή εκεί. Τον υποχρέωσαν να τον αφαιρέσει όπως μου είπε γιατί υπήρχε η περίπτωση για καρκίνο στόμαχου. Η όλη συζήτηση ήταν πολύ γρήγορη και δε μπόρεσα να ρωτήσω περισσότερα αλλά ελπιστώ ότι καταλάβατε τι εννοώ. Το ερώτημα μου είναι α) πως μπορώ να δω τη κατάσταση του δικού μου στομαχιού ώστε να σιγουρευτώ ότι έχω / δεν έχω αυτό το πρόβλημα. β) συνήθως όταν τρώγω πίνω και αναψυκτικό (χωρίς ανθρακικό) και αισθάνομαι ότι βοηθάει στη πέψη. ισχύει η κάνω και εγώ το ίδιο λάθος και καταστρέφω τον οργανισμό μου ? Ήδη ρώτησα αρκετά και θα ήμουν ευγνώμων για τυχόν απάντηση σας.

  Με εκτίμηση
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Δεν επιτρέπεται ασθενής με δακτυλιο να κανει εμέτους.!!!:confused:

  Αυτο σημαίνει πως κατι δεν πάει καλά, και πρέπει ο χειρουργός να είναι ενημερος και να δώσει λύσει. Οι εμετοι θεωρούνται υπεύθυνοι για την διολίσθηση του στομάχου και το αποτέλεσμα είναι να χρειαστεί επανεπέμβαση διόρθωσης (συνήθως και όχι αφαίρεσης).

  Η διάγνωση αν υπάρχει πρόβλημα γίνεται με διάβαση οισοφάγου-στομάχου και ακτινοσκόπηση.

  Δεν υπάρχει επιπλοκή δημιουργίας καρκίνου (προς θεού), αλλά διάβρωσης του στομάχου ναι!!!:eek:

  (Μια απορία έχω: Ειναι ενήμερος ο ιατρός σας για όλα αυτά???)
 3. your_dj

  your_dj New Member

  Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όταν αναφέρω ότι κάνω εμετούς η διαδικασία δεν είναι επίπονη. Απλώς επειδή ξαναέρχεται στο στόμα δεύτερη και τρίτη φορά η τροφή μετά τη βγάζω. Δηλαδή κάνω εμετούς κατά τη διάρκεια του φαγητού όχι μετά. Όχι το γιατρό μου έχω σκοπό να τον ενημερώσω άμεσα και να προχωρήσω και σε άνοιγμα για λίγο καιρό για να δω τη συμπεριφορά μου . ευχαριστώ και πάλι.

Share This Page