1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Πιθανή σκωληκοειδίτιδα.

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by Γιάννης Στραβόλαιμος, Jun 4, 2018.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Καλησπέρα,

  Εδώ και δυόμιση χρόνια έχω θέμα με την κοιλιά, η οποία έχει ορατή μεγάλη διάταση. Η εν λόγω διάταση δεν έχει υποχωρήσει ούτε για ένα λεπτό καθ'όλο αυτό το διάστημα. Δεν υποχώρησε ούτε όταν πήρα το Clean-Prep προκειμένου να πάω για κολονοσκόπηση. Η διάταση αυτή συνοδεύεται με έντονο αίσθημα φουσκώματος/τυμπανισμού, τάση για εμετό, πόνο ο οποίος αντανακλά στη μέση και (το κυριότερο), πόνο κάτω δεξιά στην κοιλιά (εκεί όπου βρίσκεται η σκωληκοειδής απόφυση. Ο πόνος αυτός είναι μόνιμος τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Απλώς άλλοτε είναι κάπως πιο ήπιος και άλλοτε πιο οξύς. Όταν πιέζω την περιοχή υπάρχει πάντα αρκετός έως πολύς πόνος. Έχω κάνει μία κολονοσκόπηση, δύο γαστροσκοπήσεις, 7 υπερηχογραφήματα άνω-κάτω κοιλίας, 3 αξονικές τομογραφίες άνω-κάτω κοιλίας, μία μαγνητική τομογραφία άνω-κάτω κοιλίας, μία αξονική εντερογραφία κοιλιάς, αξονική θώρακος, μαγνητική εγκεφάλου, τρίπλεξ καρδιάς και όλες τις εξετάσεις αίματος, ούρων και κοπράνων. Μπήκα τέσσερεις φορές στα επείγοντα για το φόβο σκωληκοειδίτιδας και τις τέσσερεις φορές βγήκα γιατί δεν υπήρχε τέτοιο θέμα, όπως μου είπαν οι γιατροί. Σε κανένα από τα 7 υπερηχογραφήματα, τις 3 αξονικές και τη μία μαγνητική, δεν έχει απεικονιστεί η σκωληκοειδής απόφυση.
  Παρόλα αυτά ο πόνος κάτω δεξιά είναι αρκετά δυνατός και καυστικός. Ο πόνος στη μέση είναι επίσης πολύ δυνατός και γενικά σε όλη τη δεξιά λεκάνη.
  Υπάρχει περίπτωση να πρόκειται περί άτυπων συμπτωμάτων σκωληκοειδίτιδας λόγω του ότι ίσως είναι μεγάλη σε μήκος ή έχει τυλιχτεί γύρω από το έντερο ή λόγω θέσης κ.λ.π.; Δύο γιατροί μου έχουν πει ότι είχαν και αυτοί χρόνια θέματα και από τότε που έβγαλαν τη σκωληκοειδίτιδα, τελείωσαν όλα.
  Υπάρχει δηλαδή περίπτωση να μη πρόκειται μεν για οξεία σκωληκοειδίτιδα αλλά για μία χρόνια κατάσταση;

  Ευχαριστώ!
  Γιάννης.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καμία σχέση με σκωληκοειδιτιδα . Μετά από τόσους μηνες θα είχε πάει σε περιτονιτιδα. Προφανώς πρόκειται για κολικούς εντέρου.
 3. Αυτό πιστεύω κι εγώ. Δεν είναι σκωληκοειδίτιδα. Θα είχα πεθάνει 100 φορές στα δυόμιση χρόνια... Και κατά πάσα πιθανότητα αν προχωρήσω σε αφαίρεση αυτής, θα συνεχίσουν τα εν λόγω συμπτώματα καθώς προέρχονται από αλλού... Το μόνο που με έκανε να σκεφτώ αυτήν την εκδοχή είναι η περίπτωση ενός γνωστού μου που είχε για 6 μήνες σπασμένη σκωληκοειδίτιδα, η οποία είχε περιχαρακωθεί από ένα κουκούλι (plastron) και καθόταν εκεί σαν ωρολογιακή βόμβα. Ο δε, γνωστός μου είχε πολύ ήρεμα συμπτώματα. Βέβαια φάνηκε το πρόβλημα στην αξονική τομογραφία κι έτσι προχώρησε στην επέμβαση κανονικά.

  Ευχαριστώ!
  Γιάννης
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Αυτά συμβαίνουν πολύ σπάνια. Πάντως η σπαστική κολίτιδα τα κάνει αυτά να ξέρετε...
 5. Ευχαριστώ!
  Kathy likes this.

Share This Page