1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Περιεδρικό Συρίγγιο - Μετεγχειρητικά

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by kapa18, Jan 16, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. kapa18

  kapa18 New Member

  Γεια σας, θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση:

  Είναι φυσιολογικό 5 μήνες μετά από επεμβατική θεραπεία περιεδρικού συριγγίου να παραμένει "σκληρός" ιστός στο σημείο (ενίοτε υπάρχει και μικρή αίσθηση τσουξίματος ή ενόχλησης), ενώ κατά καιρούς να εμφανίζεται αίμα στην κένωση; Υπάρχει περίπτωση να έχει ήδη ξαναδημιουργηθεί το συρίγγιο;
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλησπέρα!!
  Μετά απο επέμβαση συριγγίου, δημιουργείται ενας ινωδης κοκκιώδης ιστός, ο οποίος χρειάζεται αρκετό καιρό για να υφεθεί (μαλακώσει). Δνε τιθεται θεμα ανησυχίας.
  Ενα συριγγιο μπορεί να υποτροπιάσει εφ'όσον δεν αντιετωπίστηκε σωστά και πλήρως!
 3. A Datsis

  A Datsis New Member

  Καλησπέρα,

  η παραμονή ενός ’σκληρού’ ιστού μπορεί να είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της επουλωτικής διαδικασίας (οι 5 μήνες γενικά είναι οριακό χρονικό διάστημα για την εξομάλυνση της ουλής). Η παρουσία αίματος μπορεί να σχετίζεται με την συνύπαρξη αιμορροίδων ή άλλης παθολογίας του πρωκτού/ορθού , αλλά μπορεί επίσης να υποδηλώνει και παραμονή τμήματος του συριγγώδους πόρου. Σε κάθε περίπτωση νομίζω καλό θα ήταν να απευθυνθείς στον γιατρό που σε χειρούργησε.
  Φιλικά
 4. johny

  johny New Member

  περιεδρικο συριγγειο

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ... ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΠΕΡΙΕΔΡΙΚΟΥ ΣΥΡΙΓΓΕΙΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΩΚΤΙΚΟ ΣΕΞ;

Share This Page