1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πληροφορία Νέο τεστ ανίχνευσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Discussion in 'ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ' started by Kathy, Feb 21, 2014.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
 1. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Οι λοιμώξεις από τον ιό των κονδυλωμάτων (HPV) αποτελούν την αιτία για την πλειοψηφία των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας - Τουλάχιστον 500.000 νέα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο παγκοσμίως.

  Ο ελβετικός φαρμακευτικός όμιλος Roche, πρώτος παγκοσμίως στην ογκολογία, ανακοίνωσε την Παρασκευή τη διάθεση στην αγορά ενός νέου τεστ ανίχνευσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

  Η κυτταρολογική εξέταση που ονομάζεται CINtec PLUS, επιτρέπει την αναγνώριση γυναικών που παρουσιάζουν υψηλού βαθμού προκαρκινικές αλλοιώσεις και οι οποίες αμέσως πρέπει να υποβληθούν σε κολποσκόπηση, ανακοίνωσε ο όμιλος του εδρεύει στη Βασιλεία.

  Οι λοιμώξεις από τον ιό των κονδυλωμάτων (HPV) αποτελούν την αιτία για την πλειοψηφία των καρκίνων του τραχήλου της μήτρας. Ωστόσο μόνο οι γυναίκες που παρουσιάζουν μια επίμονη λοίμωξη και έχουν αναπτύξει υψηλού βαθμού προκαρκινικές αλλοιώσεις πρέπει να υποβληθούν σε θεραπεία.

  Το τεστ σχεδιάστηκε για την ανίχνευση των λοιμώξεων με τον ιό HPV, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν καρκίνο, και για να τις διακρίνει από τις λοιμώξεις που δεν παρουσιάζουν τον κίνδυνο αυτό.

  «Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τρίτος πιο συνηθισμένος καρκίνος που πλήττει τις γυναίκες παγκοσμίως και, συχνά κανένα σύμπτωμα δεν συσχετίζεται με το προκαρκινικό στάδιο του τραχήλου«, εξήγησε ο Ρόναλντ Ντίγκελμαν, διευθυντής των επιχειρήσεων στη Roche Diagnostics.

  Τουλάχιστον 500.000 νέα κρούσματα καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο παγκοσμίως και για το ήμισυ των γυναικών αυτών η νόσος είναι θανατηφόρα.

  Όταν η νόσος ανιχνευθεί σε πρώιμο στάδιο, είναι ένας από τους καρκίνους που μπορούν να έχουν την καλύτερη πρόβλεψη και θεραπευτική αντιμετώπιση, με το ποσοστό επιβίωσης να ξεπερνά το 90%, τονίζει η Roche.

  Αντίθετα, αν η νόσος βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο τη στιγμή της διάγνωσης, το μέσο ποσοστό πενταετούς επιβίωσης είναι 20%.

  Η κυτταρολογική εξέταση της Roche διατίθεται στην αγορά της Ευρώπης, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής και στον Καναδά.

  Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ gr

  sambalisG likes this.

Share This Page