1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας εφαρμόζεται στην Κρήτη!!!

Discussion in 'ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ' started by sambalisG, May 16, 2007.

 1. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αθήνα: Νέα μέθοδος για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας εφαρμόζεται με επιτυχία στην Πανεπιστημιακή Oφθαλμολογική Κλινική του Ηρακλείου Κρήτης. Η μέθοδος βασίζεται στην εμφύτευση ενός μόνιμου ενθέματος-φακού στον κερατοειδή χιτώνα. Και όλα αυτά σε 15 μόλις λεπτά.

  Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των Νέων, η μέθοδος εφαρμόζεται από τον καθηγητή Γ.Παλλήκαρη και την ερευνητική του ομάδα.

  [img width=150 height=109]http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content166/Photo/138467.jpg[/img]
  O χειρουργός δημιουργεί μία μικρή «τσέπη» στον κερατοειδή, όπου τοποθετείται ο μικροσκοπικός αυτός φακός. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν ικανοποιεί το αποτέλεσμα, ο φακός μπορεί να αφαιρεθεί, ενώ τα αποτελέσματα εμφανίζονται από ένα μήνα έως και τρεις μήνες μετά την επέμβαση.


  Ανάμεσα σε εκείνους που χειρουργήθηκαν από την ομάδα του κ. Παλλήκαρη ήταν και ο Αμερικανός αντιπρόεδρος της εταιρείας που παρασκευάζει το ενδοκερατοειδικό ένθεμα.


  «Η μέθοδος εφαρμόζεται ήδη στην Κρήτη και τα πρώτα αποτελέσματα είναι πολύ καλά. Όσοι έχουν ήδη υποβληθεί σε επέμβαση, είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι. Oι περισσότεροι παρατήρησαν τις πρώτες κιόλας ημέρες ότι άρχισε να αποκαθίσταται η κοντινή τους όραση» δήλωσε στην εφημερίδα ο Γιάννης Παλλήκαρης.


  Η αποτελεσματικότητα της μεθόδου πάντως, είναι το αντικείμενο της μελέτης που αρχίζει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Βαρδινογιάννειο Εργαστήριο Μικροχειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων Oφθαλμού της Ιατρικής Σχολής.

Share This Page