1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Μετά Το Δακτύλιο Τι;

Discussion in 'Γαστρικός δακτύλιος' started by noucca, Jan 28, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. noucca

  noucca New Member

  Καλησπέρα. Βρήκα το forum αναζητώντας στο internet πληροφορίες για τα στατιστικά επιτυχίας του δακτυλίου. Πιστεύω ότι μπορείτε να με βοηθήσετε σε κάποιες απορίες που έχω.

  Πριν από 3 χρόνια έβαλα δακτύλιο. Είχα φτάσει 136 κιλά με ύψος 1,72 (ΒΜΙ 46). Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και με μεγάλες παύσεις έφτασα σήμερα να είμαι 63 κιλά, ένα βάρος που με ικανοποιεί απόλυτα και από άποψη υγείας και από άποψη εμφάνισης. Ήρθε λοιπόν η ώρα να σταματήσω να λέω ότι κάνω δίαιτα.

  Έχω ήδη επικοινωνήσει με το γιατρό μου ο οποίος μου είπε ότι θα χρειαστεί να τον "ξεσφίξω" αν συνεχίζω να χάνω βάρος, ότι θα πρέπει πάντα να προσέχω την ποσότητα της τροφής ώστε να μην ξεχειλώσει ο οισοφάγος, να έχω πάντα το νου μου και με την πρώτη δυσφορία να επικοινωνήσω μαζί του ώστε να με εξετάσει. Τέλος, μου πρότεινε να κάνω έναν υπέρηχο χολής μιας και είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε όσους χάνουν πολλά κιλά να εμφανίζουν πέτρες.

  θα ήθελα τις συμβουλές σας για το τι άλλο πρέπει να κάνω. Έχω διαβάσει/ακούσει τόσα θετικά και αρνητικά για την επέμβαση που δεν μπορώ πλέον να ξεχωρίσω πόσα από αυτά είναι αλήθειες και πόσα τα λένε οι γιατροί επειδή κάνουν μόνο δακτύλιο ή μόνο sleeve και αντιστοίχως εκθειάζουν ή "συκοφαντούν" την επέμβαση. Παραδείγματος χάρη, έχω διαβάσει ότι δεν πρέπει να μείνω έγκυος για 2 χρόνια. Σχεδιάζω (αν όλα πάνε καλά) να κάνω παιδί μέσα στον επόμενο χρόνο. Ισχύει αυτό που διάβασα και αν ναι, για ποιους λόγους; Πώς μπορώ να κερδίσω χρόνο; Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα 3 χρόνια δεν έκανα αυτό που λέμε δίαιτα. Σε γενικές γραμμές τρώω υγιεινά, αλλά δεν επεδίωξα να μαγειρέψω πιο "ελαφριά" τα φαγητά, δεν έκοψα μαχαίρι τα γλυκά ή το αλκοόλ. Ποιες εξετάσεις μου προτείνετε να κάνω ώστε να ελέγξω αν ο οργανισμός μου στερήθηκε κάποια ουσία;

  Και τέλος θα ήθελα τη συμβουλή σας σχετικά με τις πλαστικές επεμβάσεις που συνηθίζονται μετά από τόσο μεγάλη απώλεια βάρους. Δεν έχω μεγάλη χαλάρωση στο δέρμα, αλλά δεν παύει αυτή που έχω να με ενοχλεί. Έχω δει σε εκπομπές σχετικές με την πλαστική χειρουργική (και συγκεκριμένα σχετικά με αφαίρεση μαστών λόγω αλλαγής φύλου) ότι το δέρμα χρειάζεται μέχρι και 6 μήνες για να "μαζέψει". Να περιμένω πριν απευθυνθώ σε κάποιον χειρουργό; Μπορώ να βοηθήσω το δέρμα μου με κάποιον τρόπο; Μου πρότειναν γυμναστική και κρέμες. Τις κρέμες τις ξεκίνησα αλλά είμαι από τους ανθρώπους που δε μπορούν να πασαλείβονται όλη μέρα κάθε μέρα και για όσο καιρό τις χρησιμοποιούσα δεν είδα πραγματικά αποτελέσματα.
  Last edited by a moderator: Jan 28, 2010
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Συνεχίστε την ζωή σας φυσιολογικά!
  Μπορείτε να τον χαλαρώσετε και να μείνετε έγκυος φυσικά όποτε θέλετε!!:biggrin:

  Μην ασχοληθείτε όμως με πλαστικές επεμβάσεις αν σκοπέυετε για εγκυμοσύνη τώρα!!!:p
 3. noucca

  noucca New Member

  Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Νιώθω μεγάλη ανακούφιση που όλα αυτά που κατά καιρούς έχω διαβάσει ήταν υπερβολές. :sorrriso:

  Η αλήθεια είναι ότι τις πλαστικές επεμβάσεις δεν τις σκέφτομαι για τώρα. Θα ήταν μάταιο να κάνω κοιλιοπλαστική ή ανόρθωση μαστών όταν σχεδιάζω να κάνω τουλάχιστον δύο παιδιά. Απλά θα ήθελα να ξέρω περίπου τι θα χρειαστώ για να ξεκινήσω από νωρίς την αποταμίευση.

  Για αρχή όμως θα ακολουθήσω τη συμβουλή του γιατρού μου που ήταν ίδια με τη δική σας "Συνέχισε τη ζωή σου". Ευχαριστώ και πάλι.

Share This Page