1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

μετά την χολοκυστεκτομή

Discussion in 'Παθήσεις Χοληφόρων και Παγκρέατος.' started by Άννα-Μαρία, Oct 21, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Άννα-Μαρία

  Άννα-Μαρία New Member

  Καλησπέρα σας ,
  είμαι 23 ετών κ σήμερα βγήκα από το νοσοκομείο μετά από αφαίρεση χολής με λαπαροσκόπηση, με κράτησαν 3 μέρες γιατί η χολή ήταν γεμάτη σε ασφυκτικό επίπεδο και μου είχαν σωληνάκι για τα υγρά , ο γιατρός μου χορήγησε για 15 μέρες ενέσεις για την θρόμβωση κ μου είπε να τρώω κανονικά μικρά κ συχνά αλλά όχι βαριά κ λιπαρά γεύματα. Οι πόνοι στον ώμο και τον λαιμό σχεδόν έφυγαν,η ανησυχία μου είναι το φούσκωμα που υπάρχει ακόμα ,σε μικρότερο βαθμό βέβαια από τις πρώτες 2 μέρες...τουαλέτα δεν πήγα αλλά αερίστηκα ,είναι φυσιολογικό το φούσκωμα να υπάρχει κ την τρίτη με τέταρτη μέρα? έχω και λίγα ρεψίματα αλλά είναι πολύ ήπια συγκριτικά με το προεγχειρητικό στάδιο ,επίσης τα ράμματα με "τσουζουν" και στην οπή του αφαλού έβγαλα μια μικρή κοκκινίλα είναι ανησυχητικά δείγματα? μπορεί οι ερωτήσεις μου να ναι υπερβολικές αλλά ταλαιπωρήθηκα πολύ και φοβάμαι για γαστρίτιδες και μετεγχειρητικες επιπλοκές με όσα διαβάζω στο διαδίκτυο.
  Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Δεν τίθεται θέμα ανησυχίας. Η επέμβαση είναι πολύ φρέσκια και οι ενοχλήσεις εντελώς φυσιολογικές!
 3. Άννα-Μαρία

  Άννα-Μαρία New Member

  Ήδη νιώθω καλύτερα, σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!!:)
  Kathy likes this.
 4. linanik32

  linanik32 New Member

  Καλησπέρα σας,πρόκειται να χειρουργηθώ σε μια εβδομάδα για αφαίρεση χοληδόχου κύστης.Έχω 5 μικρες πέτρες λίγων χιλιοστών και θα την αφαιρέσω γιατί πέρασα δυο μεγάλους κολικούς.Προσέχοντας όμως απο εκεί και έπειτα στο τι τρώω δεν ξαναπόνεσα.Θα ήθελα να μου πείτε γιατί ακολουθούμε δίαιτα και μετά το χειρουργείο;Αν τρώμε όπως και πριν σε τι επηρεάζει;Θα υπάρχει και μετά πόνος;Κ αν ναι στο στομάχι;Ευχαριστώ πολύ!
 5. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Η αφαίρεση θα γίνει λόγω των λίθων. Λογικά λαπαροσκοπικά. Πολύ απλή επέμβαση και το επόμενο πρωί με τη μέθοδο αυτή θα είσαι σπίτι και όλα θα είναι όπως πριν !!!
 6. linanik32

  linanik32 New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ!
  Kathy likes this.
 7. linanik32

  linanik32 New Member

  Γεια σας και πάλι!Έκανα τη χολοκυστεκτομή τη προηγούμενη εβδομάδα.Είναι φυσικό επακόλουθο οι διάρροιες όταν τρώω κάτι π.χ.μέλι;Και σε πόσο καιρό επιτρέπεται να σηκώνω βάρος;Ευχαριστώ πολύ κ πάλι!
 8. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Επιτρέπεται αλλά για τον πρώτο μήνα μόνο μέχρι 5 κιλά. Όσο για τη διατροφή χρειάζεται αρχικά ειδικό διατροφολόγιο που θα έπρεπε να στο είχε δώσει ο θεράπων ιατρός σου..
 9. linanik32

  linanik32 New Member

  Μου έδωσε διατροφολόγιο το οποίο περιλαμβάνει το μέλι π.χ. που σας έγραψα. Και το τηρώ. Είναι σύνηθες μετά από τέτοιο χειρουργείο οι διαρροιες;Ευχαριστώ για την απάντηση σας!
 10. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Φυσικά και είναι σύνηθες απλά αν το μέλι σου δημιουργεί προβλήματα θα πρέπει να το περιορίσεις...
  linanik32 likes this.
 11. linanik32

  linanik32 New Member

  Να σας κάνω ακόμη μια ερώτηση και συγγνώμη αν γίνομαι ενοχλητική. Στη τομη που έχει γίνει στον αφαλό έχει πιάσει σαν κόρα ( εχω ακόμη τα σιδερακια απο τα ράμματα) και εχει πολυ εντονη ασχημη μυρωδιά. Ειναι φυσιολογικο ή να ανυσηχησω;Κ επισης αλλάζω γάζες κάθε μέρα και βάζω κ μπεταντιν στις τομές το συνεχίζω αυτό;;Ευχαριστώ κ πάλι!
 12. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς αφού σύντομα θα πας στον γιατρό να σου βγάλει τα ράμματα.:)
 13. linanik32

  linanik32 New Member

  Ευχαριστώ πολύ!:sorrriso:
  Kathy likes this.

Share This Page