1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Μεγάλο Μόρφωμα Στο Υπογάστριο

Discussion in 'Διάφορα Θέματα εκτός Κατηγοριών!' started by lionbasilis, Aug 21, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. lionbasilis

  lionbasilis New Member

  Καλημέρα σας. Κάποια στιγμή αντελήφθηκα ότι η κοιλιά της συζύγου μου ήταν διογκωμένη και πάρα πολύ σκληρή. Επισκευθήκαμε παθολόγο ο οποίος μας είπε ότι πρόκειται για κάποια μορφή κύστης πάρα πολύ μεγάλη, η οποία δεν ήταν σίγουρη από που προερχόταν. Μας έστειλε να κάνει υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας. Ο υπέρηχος έδειξε την ύπαρξη μορφώματος στο υπογάστριο, διαστάσεων 13 χ 10,63 cm και βάρους, σύμφωνα με τον ακτινολόγο που έκανε τον υπέρηχο, 6 - 7 Kg. Επίσης έχει αρχίσει να πιέζει τα νεφρά.
  Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν εκτός από την κλασσική χειρουργική αντιμετώπιση, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι για την αφαίρεση του παραπάνω μορφώματος (π. χ. χειρουργική με laser, λαπαροσκόπηση).
  Βέβαια θα επισκευθούμε και χειρούργο έχοντας πραγματοποιήσει νέο υπέρηχο και αξονική τομογραφία άνω και κάτω κοιλίας.
  Ευχαριστώ για την προσοχή και το χρόνο σας.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Πιθανότατα να πρόκειται για κυστικό μόρφωμα απο τις ωοθήκες( συχνότερη αιτία)!
  Στην περίπτωση αυτή αλλά και γενικότερα μπορεί να αντιμετωπιστεί λαπαροσκοπικά!
 3. lionbasilis

  lionbasilis New Member  Γιατρέ σας ευχαριστώ πολύ για την άμεαη ανταπόκριση. Αν είναι από εκεί χρειάζεται και γυναικολόγο? Αφαιρείται και η ωοθήκη? Υπάρχει περίπτωση κακοήθειας????? Ο ακτινολόγος είπε ότι τα τοιχώματά του ήταν ομαλά και θεωρεί την ύπαρξη κακοήθειας πάρα πολύ δύσκολη. Επίσης πόσο επείγει η αφαίρεσή του? Να σας πω ότι δεν υπήρχε τίποτα ενιχνεύσιμο από μας πριν λίγο καιρό. Δηλαδή δυο τρεις μήνες πριν. Επίσης δεν υπήρχε και δεν υπάρχει κανένα απολύτως σύμπτωμα (οποιοσδήποτε πόνος ή ανωμαλία στην περίοδο ή οτιδήποτε άλλο) εκτός από τη διόγκωση της κοιλίας.
  Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
  Last edited by a moderator: Aug 21, 2009
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Προσωπικά έχω αντιμετωπίσει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις λαπαροσκοπικά.
  Η παρουσία γυναικολόγου είναι απαραιτητη κυρίως για τον συμβουλευτικό χαρακτήρα, εφ'οσον δεν έχει λαπαροσκοπική εκπαίδευση.
  Αν η ασθενής είναι σε γενετήσια περίοδο, δεν κρίνεται σκόπιμη η συναφαίρεση της ωοθήκης, παρα μόνο όταν υπάρχει απόδειξη κακοηθείας, ή δεν γίνεται εφικτή η διατήρηση της ωοθήκης αν το μόρφωμα έχει σχεδόν καταλάβει και εκυλίσει όλο τον ωοθηκικό ιστό.
  Βασικά δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, διότι δεν έχω επαρκή στοιχεία.!

Share This Page