1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Κάθετη Γαστροπλαστική

Discussion in 'Γαστρικός δακτύλιος' started by marisini, Mar 8, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. marisini

  marisini New Member

  Μου είπε μια γνωστή για τη νέα μέθοδο απο το γνωστό δακτύλιο, όπου είναι πιο εξελιγμένη και ονομάζεται κάθετη γαστροπλαστική (αν θυμάμαι καλά).

  Εκείνη έκανε αυτή την επέμβαση πριν 2 χρόνια και είναι λέει καλύτερη απο το απλό δαχτυλίδι που το ανοιγοκλείνεις κιόλας. Αυτό λέει είναι για μια ζωή και είναι σταθερό καθώς δεν μετακινείται κιόλας.

  Γνωριζετε κάτι για αυτή την επέμβαση?

  Προσωπικά είμαι 29 χρ. 1,73 και 116 κιλά. Είμαι στο όριο απο όσο ξέρω, αλλά έχω χρόνια πρόβλημα με τη μέση μου, και ήμουν πάντα πολύ αδύνατη. Τα τελευταία 10 χρόνια έκανα συστηματική χρήση αντισυλλιπτικών χαπιών λόγω πολυκιστικών ωοθηκών και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχω συστηματική αύξηση βάρους.
  Τα τελευταία 2 χρόνια που τα σταμάτησα παρέμεινα σταθερή σε αυτό το βάρος με μικρές αποκλείσεις (κυρίως σε περιόδους γιορτών). Επίσης 2 χρόνια προσπαθούμε με τον άντρα μου για παιδί αλλά τίποτα.....
  Οι εξετάσεις μου οι ορμονικές είναι καλές αλλά φως δεν υπάρχει..... οπότε φοβάμαι μήπως το πάχος είναι αρνητικός σύμμαχος της γονιμότητας.
  Επίσης με έχει επισκεφθεί και η φίλη μου η χοληστερίνη σε μικρά επίπεδα βέβαια.... αλλά μου τη χτύπησε την πόρτα.

  Αν κάνω την επέμβαση, επιρρεάζει αργότερα μια εγκυμοσύνη??
 2. stelios

  stelios Member

  Η κάθετη γαστροπλαστική γινόταν πριν πολλάαααααα χρόνια,εκτός αν εννοεί ότι έκανε γαστρικό μανίκι.Αν ο ασθενής έχει ενδείξεις για αυτή την επέμβαση(και οι ενδείξεις είναι πολλές και όχι μόνο ο δμσ)έχει αποτέλεσμα,αν δεν ταιριάζει στην περίπτωση του ή γίνει με λάθος τρόπο,το αποτέλεσμα είναι το ίδιο:επαναφορά σχεδόν στο αρχικό βάρος....
 3. marisini

  marisini New Member


  Τώρα με βάζεις σε σκέψεις!!!

  Ο γιατρός που πήγα, και συστημένη απο άλλη ασθενή που έκανε την ίδια επέμβαση με επιτυχία και το έστειλε και άλλες 5 κοπέλες, μου είπε οτι αυτή είναι πιο νέα επέμβαση. Θα στα πω με απλά λόγια γιατί έτσι τα θυμάμαι.

  Είπε οτι δεν βάζει πια το δαχτυλίδι που το ανοίγεις και το κλείνεις, γιατί είναι πιο παλιά μέθοδος και γιατί το νέο που είναι λέει πιο σταθερό, δεν φεύγει απο τη θέση του και είναι για μια ζωή έχει περισσότερα ποσοστά επιτυχίας.Δεν μας μίλησε για γαστρικό μανίκι και μάλιστα το ξεκαθαρίσαμε οτι πρόκειται για δαχτυλίδι.
  Ο γιατρός που πήγα είναι στο Ζάνειο. Να μην πω όνομα καλύτερα.....

  Πως μπορώ να μάθω πια είναι η καλύτερη μέθοδος για εμένα και όχι αυτή που βολεύει το γιατρό?
 4. stelios

  stelios Member

  Χαχαχαχ δηλαδή μιλάει για μη ρυθμιζόμενο γαστρικό ιμάντα;;;;;αυτή κι αν είναι παμπάλαια τεχνική και ακόμη πιο αναποτελεσματική από το ρυθμιζόμενο ιμάντα που αν δεν είναι ο κατάλληλος ψυχοσωματικός ασθενής(και ποιος γιατρός το ανιχνεύει;)πάλι δεν έχει αποτελέσματα σε βάθος χρόνου,τα παραδείγματα πάρα πολλά.
  Έχω συνατήσει κυρία που είχε βάλει μη ρυθμιζόμενο ιμάντα,πριν 12 χρόνια.Τα πρώτα 2 είπε ότι ήταν οκ,μετά σιγά σιγά επανήλθε το βάρος και θα πήγαινε για 2ο χειρουργείο.Και ρυθμιζόμενο να είναι,αν το διατροφικό ιστορικό είναι τσιμπολόγημα,γλυκάκια,αναψυκτικά,ο δμσ μεγάλος,αν συνυπάρχουν άλλα προβλήματα υγείας εκ της παχυσαρκίας,αν δεν τοποθετηθεί σωστά,αν δεν έχεις παλινδρομήσεις,αν δεν γλυστρίσει,αν δεν διαβρωθεί,αν δεν σε παρακολουθούν για ρυθμίσεις-πολλούς γιατρούς μετά την επέμβαση τους ψάχνεις με το κυάλι-και πολλά αν ακόμα και περιορισμούς,ναι,μπορεί ίσως να βοηθήσει.Υπάρχουν πολλές άλλες μέθοδοι απείρως αποτελεσματικότερες σε βάθος χρόνου (γαστρικό μανίκι,γαστρικό μπαι πας,χολοπαγκρεατική εκτροπή)ανάλογα την περίπτωση του ασθενή.
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Προσοχη.
  Η καθετη γαστροπλαστική (κατα Mason ή McLean), ειναι παλαιά μεθοδος, που εχει εγκαταληφθει λόγω επιπλοκών κλπ.
  Αντικατασταθηκε απο τον δακτύλιο.
  Συγχρονες μεθοδοι για την νοσογόνο παχυσαρκία είναι διεθνως τρείς!
  Δακτύλιος, sleeve, bypass.!
 6. marisini

  marisini New Member

  Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις....

Share This Page