1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Κύστη Εχινόκοκου Στην Σπλήνα.

Discussion in 'Παθήσεις ήπατος και σπληνός' started by aparis, Oct 2, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. aparis

  aparis New Member

  Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, μου βρήκαν τυχαία κύστη διαμέτρου 5εκ, στα τοιχώματα έξω από την σπλήνα, πιθανώς από εχινόκοκκο. Επί ένα χρόνο που το παρακολουθώ δεν έχει υπάρξει αλλαγή ή άλλη εξέλιξη, δύο τεστ για αντισώματα εχινόκκοκου βγήκαν αρνητικά, και δύο γιατροί μου λένε δεν χρειάζεται πιά να κάνω τίποτα...
  Ρωτώ, τόσο τυχερός ήμουνα που δεν πήρα τίποτα είδηση όταν νόσησα? και που δεν προσέβαλε και άλλο όργανο? Και ποιά πιθανολογείται η εξέλιξη?
  Ευχαριστώ όποιον με διαφωτίσει,
  Αλ. Παρ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Ποσο σίγουροι είναι οι γιατροί σας οτι είναι εχινόκοκκος?
  Τι απεικονιστικές εξετάσεις κανατε?
  Οι κύστεις του σπληνός μπορεί να είναι εχινοκοκκοι, απλές κύστεις ή μετετραυματικές.
  Θα πρέπει να παρακολουθείστε αλλά επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε πως μερικές φορές είναι επικίνδυνες για ρήξη μια και ο σπλήνας είναι όργανο εύθρυπτο και με μεγάλη αιμάτωση.
 3. aparis

  aparis New Member

  Σε διάστημα εικοσι μηνών έκανα τρία υπερηχογραφήματα, και όλα έδειξαν την κύστη σε σταθερή μορφή και μέγεθος. Επί πλέον δύο τεστ αντισωμάτων εχινόκοκκου απέβησαν αρνητικά. Πρέπει να κάνω κάτι, εκτός από το να το παρακολουθώ, κατά διαστήματα? Προληπτικά τι μπορώ να κάνω? Αν παραμείνει ως έχει, θα απαιτηθεί επέμβαση?
  Ευχαριστώ, και πάλι,
  Αλ. Παρ.
 4. fotis-

  fotis- Member

  Μόνο υπερυχογράφημα έχει γίνει?? Να δούμε τι θα πει και ο γιατρός αλλά νομίζω πως θα πρεπε να είχε γίνει και μια μαγνητική τομογραφία.
 5. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Θα χρειαστεί και αξονική τομογραφία!
 6. aparis

  aparis New Member

  ... και η αξονική έδειξε αποτιτανωμένη κύστη στον σπλήνα, μέγιστης διαμέτρου 5εκ, όπως και τα υπερηχογραφηματα. Τι κάνω, ησυχάζω και επανεξέταση σε 12 μήνες? Πρέπει να προσέχω κάτι? (ατύχημα ή κατι άλλο?).
  α.π.
 7. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Βασικά καθησυχάζετε, και φυσικά αποφεύγετε ατυχήματα, εργώδη αθλήματα κλπ.
 8. aparis

  aparis New Member

  μμμ! Το πρόβλημα είναι οτι κάνω ιππασία, μιά δυό φορές την εβδομάδα... Την κόβω? Και μία ερώτηση, σε περίπτωση που μου τυχαίνει κάποιο χτύπημα-ατύχημα, τι κάνω? τι πρέπει να παρατηρήσω?
  α.π.
  Last edited by a moderator: Nov 11, 2009

Share This Page