1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ

Discussion in 'Γαστρικός δακτύλιος' started by marlen, Jul 27, 2007.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. marlen

  marlen New Member

  Γιατρέ καλημέρα,

  είμαι 27 ετών με ύψος 1,73 και βάρος περίπου 106 κιλά. Ήθελα να ξέρω πόσο κοστίζει μια επέμβαση για γαστρικό δακτύλιο και πού μπορεί να γίνει.

  Ευχαριστώ.
 2. trouble

  trouble Member

  Απ: ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ

  Απο ότι ξέρω, απο 10-12.000 εαν είναι με LAPBAND original.
 3. aggy

  aggy Member

  Απ: ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ

  εμενα μου στοιχισε 3000 ευρω +οτι εδωσε το ταμειο εμπορων περιπου 3000-3500 ευρω
 4. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Απ: ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ

  Αγαπητή marlen, το BMI σας είναι 34...και κάτι. Θέλω να πώ πως δεν έχετε απόλυτη ένδειξη για τοποθέτηση δακτυλίου και θα πρέπει να συντρέχουν και άλλοι παράγοντες όσον αφορά επιβάρυνση της υγείας σας, οι οποίοι θα πρέπει να αξιολογηθούν απο ειδικό.

  Απο την άλλη μεριά νομίζω πως οι πληροφορίες για πιθανό κόστος μίας επέμβασης ξεφεύγουν τις αρχές αυτού του forum. Ομως θα πρέπει να μας δίνατε κάποιες πληροφορίες όσον αφορά τον ασφαλιστικό σας φορέα για να σας εξυπηρετήσουμε περισσότερο.
  Ευχαριστώ πολύ!!! :D
 5. Καλησπέρα γιατρέ,

  Είμαι 39 ετών με ύψος 1,60 και βάρος 102 κιλά. Θα ήθελα να μάθω σε περίπτωση που βάλω δακτύλιο αν μένει για πάντα ή πρέπει να βγει μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Πόσο στοιχίζει και αν χορηγεί κάποιο χρηματικό ποσό το ικα,και ακόμα αν ο ασθενής κανονίζει το πόσο πρέπει να σφύξει ο δακτύλιος ή ο γιατρός.
 6. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα!
  Κυρία Καπνίτη, ο δακτύλιος δεν έχει καμμία οδηγία, ότι πρέπει κάποια στιγμή να αφαιρεθεί!
  Η αφαίρεση του ενδείκνυται μόνο σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή ξαποιας επιπλοκής, ή εκτός αν ο "ασθενής" 'εχει χάσει τα κιλά που επιθυμεί και ο ίδιος επιθυμεί την αφαίρεση του.
  Το ΙΚΑ συμμετέχει στο κόστος επέμβασης εφ'οσον το εγκρίνει ειδική επιτροπή του ΙΚΑ, στην οποία μεταβαίνετε μετά απο χορήγηση ειδικού παραπεμπτικού απο τον χειρουργό.
  Εφ'οσον υπάρξει εγκριση του ΙΚΑ τότε το κόστος είναι:
  Συμμετοχή σας σε κλινική + αμοιβές χειρουργικής ομάδος +αμοιβή αναισθησιολόγου.

  Το πότε και αν πρέπει να ρυθμιστεί ο δακτύλιος, το αποφασίζει ο ιατρός σε συνεργασία με τον διαιτολόγο που παρακολουθεί τον ασθενή.!!
 7. Καλησπέρα γιατρέ
  θέλω να ρωτήσω για το γαστρικο μπάι μπας, ποια είναι η διαφορά του με το δακτύλιο και αν χρεισιμοποιήται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.
 8. καλησπέρα γιατρέ
  θέλω να ρωτησω για την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον δακτύλιο και το γαστρικό μπάι-μπάς.ακόμα θέλω να πληροφοριθώ για τις τυχόν παρενέργιες που μπορεί να έχει η επέμβαση δακτυλίου.'εχω ακούσει αρκετούς να λένε για παλινδρόμιση,για εμετούς,λυποθημίες,ακόμη και για πόνους. με αυτά που ακούω έχω τρομοκρατηθεί λίγο γιατί δεν ξέρω αν πράγματι ισχύουν. πρέπει ακόμη να σας πω ότι τον ιούλιο χειρουργήθηκα στο θυροειδή γιατί είχα δύο όζους κακοείθης.η νάρκοση με πείραξε στο αναπνευστικό με αποτέλεσμα να είμαι στο νοσοκομείο με οξυγόνο για δύο μέρες και με κορτιζόνη για έναν μήνα. παρόλο που έχουν περάσει αρκετοί μήνες δεν έχω συνέλθει από το πρόβλημα του αναπνευτικού και τώρα πρόσφατα πέρασα και μία λοιμωξη στους πνεύμονες.εχω κάνει δύο φορες σπινθηρογράφημα και τώρα πάω για τρίτη,έχω κάνει και θεράπεια με ιώδειο. θα μπορέσω να κάνω την επέμβαση χωρίς να έχω πρόβλημα στην νάρκωση;η ενδοκρινολόγος που με παρακολουθεί μου συνέστισε το δακτύλιο αφου πρώτα κανω το σπινθηρογράφημα και είπε ότι τα κιλά μου επειρεάζουν το προβλημα μου.να σας ενημερώσω ότι πριν την επέμβαση που έκανα δεν είχα κανένα προβλημα με τους πνεύμονες παρόλο που κάπνιζα. εχω να καπνίσω 10 μήνες.εσείς τι με συμβουλεύτε να κάνω;σας υπενθημίζω ότι είμα περίπου 1.60 και 100 κιλά.ευχαριστώ.
 9. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Οι διαφορές είναι μεγάλες!

  Ο δακτύλιος
  [​IMG]
  είναι επέμβαση περιορισμού πρόσληψης τροφής χωρίς να γίνει αφαίρεση οργάνου ή παράκαμψη, ενώ...
  το bypass
  [​IMG]
  αποτελεί επέμβαση κατά την οποία γίνεται αφαίρεση ή διατομή πλέον τμήματος οργάνου και παράκαμψη (δηλαδή συνδυασμός περιοριστικής και δυσαπορροφητικής επέμβασης)!

  Ο "δακτύλιος" έχει παρενέργειες, θα έλεγα μετεγχειρητικά προβλήματα ή και επιπλοκές όπως περιγράφονται, και έχουν σχέση περισσότερο με την μετεγχειρητική κυρίως διαιτητική συμπεριφορά του "ασθενούς" όσον αφορά την πειθαρχία στις οδηγίες, αλλά και στην σωστή μετεγχειρητική παρακολούθηση και ρύθμιση!!!

  Η θνησιμότητα και νοσηρότητα που τον συνοδεύουν είναι σαφώς μικρότερη απο το bypass, αλλά η αποτελεσματικότητα του bypass είναι σαφέστατα μεγαλύτερη (ασχετα αν υπάρχουν σοβαρές παρενέργειες, που είναι όμως μικρότερες σε βαρύτητα αν αναλογιστεί κανείς την σοβαρότητα της πάθησης του ασθενούς), μιά και το Bypass ενδείκνυται για πολύ μεγάλο βάρος!!

  Το ΒΜΙ σας 39,1 είναι οριακό και τα προβλήματα που ενδεχομένως έχετε είναι ήπια για βαρύτατη επέμβαση!!!;)
 10. ΄Καλησπέρα γιατρέ σας ευχαριστώ που μου απαντήσατε.Θα ήθελα την γνώμη σας για το αν θα έπρεπε να βάλω τον δακτύλιο ή όχι.
  Εαν θελήσω να σας επισκευτώ που πρέπει να κλείσω ραντεβού?Περιμένω σύντομα την απαντησή σας γιατί θέλω να πάρω την σωστή απόφαση.
 11. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Σας έστειλα PM (προσωπικό μήνυμα)!

Share This Page