1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Κήλη - Μπορείς να γλυτώσεις το χειρουργείο ???

Discussion in 'Κήλες' started by georgepap, Mar 29, 2019.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. georgepap

  georgepap New Member

  Καλησπέρα

  Εδώ και πολύ καιρό έχω παρατηρήσει ένα μικρό φούσκωμα κοντά στη βουβωνική χώρα. Πριν 1.5 χρόνο ο γιατρός εφημερίας σε δημόσιο νοσοκομείο που είχα πάει για άλλο θέμα, μου είπε ότι αυτό το μικρό φούσκωμα πιθανόν να είναι μια ανερχόμενη κήλη που είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο. 1.5 χρόνο μετά, για άλλο θέμα πάλι, ο χειρούργος σε ιδιωτικό νοσοκομείο αυτή τη φορά μου είπε ότι αυτό είναι με βεβαιότητα κήλη, σε αρκετά αρχικό στάδιο, αλλά κάποια στιγμή στο μέλλον θα χρειαστεί οπωσδήποτε χειρουργείο.

  Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής, που μπορεί να αφορά και άλλους. Είναι δυνατόν μια κήλη σε πολύ αρχικό στάδιο να μην εξελιχθεί ? Μπορεί κάποιος να κάνει κάτι ώστε να αποφύγει την επιδείνωση και το χειρουργείο ?
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Όχι. Όταν το έντερο βγαίνει έξω θα πρέπει να επανατοποθετείται στη θέση του και να γίνεται χρήση πλέγματος για να μην ξαναβγεί προς τα έξω.

Share This Page