1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Καρκίνος Πίσω Απο Το Πάγκρεας

Discussion in 'Ογκολογία ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος' started by giannis_nau, Jan 17, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. giannis_nau

  giannis_nau New Member

  Γειά σας. Είναι η πρώτη φορά που σας στέλνω κάποιο μήνυμα. Θα ήθελα αν σας είναι εύκολο να μου δώσετε ορισμένες απαντήσεις σχετικά με ένα πρόβλημα με όγκο που εμφανίστηκε στον πατέρα μου,ηλικίας 74 ετών στα ανωτέρω οπίσθια όρια της παγκρεατικής κεφαλής και στο ύψος της κοιλιακής αρτηρίας. Μετά απο εξετάσεις που έγιναν ( C.T & M.R.I άνω κοιλίας ) επανελέγχθηκε συμπαγούς υφής εξεργασία με ακανόνηστα, ασαφή όρια διαστάσεων 4 cm X 3.5 cm. Απο αυτές τις εξετάσεις αλλά και απο ειδικές εξετάσεις αίματος που έγιναν τελικά αυτή η εξεργασία αποδίδεται απο τους γιατρούς που τον παρακολουθούν σε λεμφαδενικό block όπισθεν του παγκρέατος. Να σας ενημερώσω ότι προβλήματα με καρκίνο του πρωτοπαρουσιάστηκαν προ 3,5 ετών ξεκινόντας απο πλακώδοι κύτταρα του ανωτέρου τμήματος του οισοφάγου και στη συνέχεια σε λεμφαδένα στον τράχοιλο. Και τα δύο αυτά σημεία αντιμετωπίστηκαν αρκετά ικανοποιητικά με συνδυασμο ακτινοθεραπειών και χημιοθεραπειών, και όπως μας είπαν οι γιατροί είχε πάει δυσανάλογα καλά , αφού ασθενείς με παρόμοια προβλήματα δεν ξεπερνούσαν το 1 έτος ζωής. Αυτή τη στιγμή ήμαστε σε διαδικασία να ξεκινήσει πάλι ακτινοθεραπείες και στη συνέχεια εάν το επιτρέπει η κλινική του εικόνα να συνεχίσει με χημειοιεραπείες.Πως κρίνετε την κατάσταση αυτή και εάν θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω ενέργειες κατα τη γνώμη σας ( κάποιο χειρουργείο ) και επίσης θα ήθελα να με βοηθήσετε στο πώς μπορούν να μειωθούν κάποιοι πόνοι που αισθάνεται στη μέση του και οι οποίες μάλλον προέρχονται απο το πρόβλημα που προέκυψε. Τέλος θα ήθελα να καταθέσω την αγανάκτησή μου για το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Νοτιοδειτικής Ελλάδος το πανεπιστημιακό Πατρών αυτή τη στιγμή το μηχάνημα που κάνει το σχεδιασμό ( εξομοίωση ) για να ξεκινήσουν οι ακτινοθεραπείες είναι χαλασμένο δεν ξέρω για πόσο καιρό και αναγκάζονται καρκινοπαθείς άνθρωποι να μεταβένουν είτε στα Γιάννενα είτε στην Αθήνα για να πραγματοποιήσουν αυτή την εξομοίωση. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.
  Σας ευχαριστώ πολύ που μου δίνεται τη δυνατότητα να σας γράψω αυτό το μήνυμα.
  Γιάννης.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Γειά σας!
  Πιθανότατα το νυν πρόβλημα να αποτελεί επέκταση (λεμφαδενική ) του προβλήματος και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί παρομοίως (η πιθανότητα λήψεως βιοψίας για ταυτοποίηση θα πρέπει να εκτιμηθεί)!
  Το θεμα του πόνου θα πρέπει να αντιμετωπιστεθ σοβαρά επίσης λόγω ειδικής θεσης της "μάζας" σε σχέση με την σλαχνική νεύρωση και για τον λόγο αυτό υπάρχπυν "οργανωμένα" κέντρα πόνου!
  Στην διάθεση σας!
 3. giannis_nau

  giannis_nau New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ. Να στε καλά.

Share This Page