1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Kαρκινος στομάχου- επιπλοκές

Discussion in 'Ογκολογία οισοφάγου-στομάχου.' started by tountas, Sep 2, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. tountas

  tountas New Member

  η μητέρα μου (75 ετών) υποβλήθηκε σε ολική γαστρεκτομή, λόγω καρκίνου του στομάχου. Ενώ στην αξονική δεν φαινόταν μετάσταση, κατά το χειρουργείο βρέθηκε διήθηση στο πάγκρεας γι αυτό και αφαιρέθηκε ένα κομμάτι του καθώς και ο σπλήνας και οι λεμφαδένες.
  Μετά το χειρουργείο και ενώ είχε αρχίσει να αναρρώνει, στο τέλος της πρώτης εβδομάδας και μετά από κάποιους χειρισμούς του χειρουργού κατά την αφαίρεση των ραμμάτων και της παροχέτευσης, παρουσίασε πυρετό και πόνους στην κοιλιά που παρά την αντιβίωση και τα παυσίπονα δεν βελτιώνονται. Οι αξονικές και οι ακτινογραφίες έδειξαν συγκέντρωση υγρού στον αρ. πνεύμονα (έγινε παρακέντηση) και συλλογή υγρού στην κοιλιακή χώρα, στη θέση που ήταν ο σπλήνας (τοποθετήθηκε εκ νέου παροχέτευση). Παρ όλα αυτά εξακολουθει να ανεβάζει πυρετό (38-38,9) αισθάνεται πόνο και δυσφορία και έχω απελπιστεί (έχει κλείσει ήδη ένα μήνα στο Νοσοκομείο)!
  Είναι συνηθισμένες τέτοιες επιπλοκές και πως ξεπερνιούνται? Έχω τύψεις που την έβαλα στο χειρουργείο, ηταν πολύ καλλίτερα πριν!
  Last edited by a moderator: Sep 2, 2009
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Μετά απο βαρύτατη επέμβαση όπως αναφέρατε, μπορούν να παρουσιαστούν επιπλοκές, ειδικά όσον αφορά το παγκρεας . Θα πρέπει να διερευνηθεί η πιθανότητα παγκρεατικής διαρροής ή παγκρεατίτιδας...
 3. tountas

  tountas New Member

  Ευχαριστώ για την απάντηση! ο γιατρος αποκλείει παγκρεατίτιδα και επιμένει ότι όλο το πρόβλημα οφείλεται στο υγρό του αρ. πνεύμονα (παρά την παρακέντηση που έγινε ) και ότι ναι μεν υπάρχει μια μικρή συλλογή υγρού στην κοιλιά άλλά αυτό θα φύγει με την αντιβίωση! Σημειώνω ότι η αναπνοή της δυσκολεύεται ιδιαίτερα όταν ξαπλώνει , ο πυρετός συνεχίζεται αμείωτος, και ανεβάζει πίεση, ενώ έχει τάση για εμετούς (παίρνει prinperan). Σκέφτομαι να ζητήσω συμβούλιο αν και δεν ξέρω πως γίνεται και πολλοί φίλοι μου λένε ότι αυτό είναι ακραίο και υποτιμητικό για τον χειρουργό!
 4. tountas

  tountas New Member

  Τελικά αύριο η μητέρα μου ξαναμπαίνει χειρουργείο! Πόσο συχνό είναι ένας ασθενής να μπαίνει ξανά στο χειρουργείο μέσα σε 25 μέρες μετά από μία "πετυχημένη" θεραπευτικά επέμβαση?
 5. tountas

  tountas New Member

  βοήθεια! ας μου απαντήσει κάποιος! έκανε δεύτερο χειρουργείο η μητέρα μου μέσα σε 25 μέρες, βρήκανε "απόστημα στην κοιλιά που είχε καταστρέψει το έντερο , το οποίο αφαιρέσανε κατά 70%", ενώ κατά την πρώτη εγχείρηση δεν είχε πρόβλημα στο έντερο!, και τώρα είναι στην εντατική μία εβδομάδα και μου λένε ότι παλεύει με την ίδια (ή ...άλλη ...) λοίμωξη! Είναι δυνατό μετά από 2 εγχειρήσεις που "θεραπευτικά ήταν επιτυχείς" η μαμά μου να είναι στην εντατική και να παλεύει μαρτυρικά για τη ζωή της? Τι σόι επιπλοκές είναι αυτές?? Ας μου απαντήσει κάποιος!!
 6. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Πραγματικά λυπάμαι για την βαρύτατη κατάσταση της μητρος σας και για το αδιέξοδο που ευρίσκεστε.
  Τα γεγονότα που αναφέρετε δυστυχώς παρουσιάζονται στην βαρεία χειρουργική όπως αυτή που υπεβλήθη η μητέρα σας.
  Απο κει και πέρα, τα αίτια και τι ακριβώς έγινε στο χειρουργείο δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε, αλλά και πάλι οι επιπλοκές αυτές μπορεί να υποσημαίνουν είτε επιπλοκή σχετική με την παθολογία (καρκίνος, αγγειοπάθεια, ισχαιμία κλπ) ή με χειρουργικά σφάλματα!

  Πάντως στις περιπτώσεις αυτές έχετε καθε δικαίωμα να ζητήσετε ιατρικό συμβούλιο!!!
 7. tountas

  tountas New Member

  Ευχαριστώ για την απάντηση.
  Μήπως μπορείτε να μου πείτε τη διαδικασία του συμβουλίου? Βρίσκω γιατρό εκτός Νοσοκομείου και κάνω αίτηση στο Νοσοκομείο ή ενημερώνω τον χειρουργό και φροντίζει αυτός για τα υπόλοιπα? Μπορώ να παρίσταμαι κι εγώ? Εκτός από τον γιατρό που θα πάω πρέπει να πληρώσω και το Νοσοκομείο και πόσο στοιχίζει συνήθως το ιατρικό συμβούλιο?
  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας, γιατί πραγματικά έχω πελαγώσει!
 8. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Αργησα λόγω φόρτου εργασίας!Εσείς καλείτε όποιν επιθυμείτε στο συμβούλιο!
  Δεν μπορείτε να παρευρίσκεστε όμως!
 9. Paultru

  Paultru New Member

  Απόλαυσα την ανάγνωση.:)

  :
  Greatexcel
  Last edited: Jan 5, 2017

Share This Page