1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΗΠΑΤΟΜΕΓΑΛΙΑ

Discussion in 'Παθήσεις ήπατος και σπληνός' started by panoseco, Jul 25, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. panoseco

  panoseco New Member

  Σε αξονική τομογραφία που έγινε για διάγνωση σκωληκοειδίτιδας διαπιστω΄θηκε ηπατομεγαλία (κεφαλουρία διάμετρος δεξιού ηπατικού λοβού περί τα 18,2εκ) και λιπώδης διήθηση του παρεγχύματος, χωρίς να απομονω΄νονται εμφανείς εστιακές παθολογικές αλλοιώσεις στο πα΄ρεγχυμα του του οργάνου. Και σε ςξετάσεις αίματος πριν την επέμβαση βρέθηκε: Ολική Χολερυθρίνη: 2,32, Άμεσος Χολερυθρίνη: 0,33 και Έμμεσος Χολερυθρίνη: 1,99 Και τρείς μέρες πριν τν επέμβαση: Η ολική ήταν 2,75 και η Άμεση 0,75.
  Τι σημαίνει η ηπατομεγαλία. Πι΄νω λίγο αλκόολ κάθε μέρα σχεδόν 1 μπουκάλι μπύρα αλλά μετά την επέμβαση το κόψαμε. Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω διαβήτη τύπου 1 αλλά εδώ και δύο χρόνια πολύ δύσκολα ρυθμισμένος και με μέσο όρο γλυκοζυλιωμένης γύρω στο 9,7
  Οι εξετάσεις αίματος σχετικά με το ήπαρ ήταν: Αλκαλική Φωσφατάση(ALP): 78 μέ όριο 50-136, Oξαλοξική Τρανσαμινάση(AST,SGOT): 10 με όριο 5-37, Πυροσταφυλική Τρανσαμινάση(ALT,SGTP): 26,με όριο 20-65, γ-Γλουταμυλοτρανσφεράση(γ-GT): 29 με όριο 15-85 Αμυλάση: 38 με όριο 25-115. Ακόμ ατο Νάτριο ήταν: 134 με όριο το 136-145
  Last edited by a moderator: Jul 27, 2008
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Ηπατομεγαλία σημαινει για την ακρίβεια...μεγαλύτερο συκώτι (αναλογικά με τις βασικές ανατομικές μετρήσεις που έχουν καταγραφεί)!
  Ειναι γενικα όρος δόκιμος και επαφίεται στις εκάστοτε παρατηρήσεις των υπερηχολόγων όπως και η λεγομένη λιπώδης διήθηση. που και αυτή είναι υπερηχογραφικό ευρημα!
  Γενικά ολα αυτά συνήθως οφείλονται σε διόγκωση του ήπατος απο λίπος λόγω κακής διατοφής και αλκοολ!
  Οι εξετάσεις σας ειναι φυσιολογικές αλλά δεν σημαίνει πως και με την παροδο των ετών και την συνέχεια των διατροφικών σας συνηθειών,α υτά δεν θα αλλάξουν!
  Απευθυνθείτε σε ειδικό παθολόγο και ειδικό διαιτολόγο!

Share This Page