1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

HPV και εγκυμοσύνη???

Discussion in 'Γυναικολογικές Παθήσεις' started by ΤΙΝΑ84, Oct 17, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. ΤΙΝΑ84

  ΤΙΝΑ84 New Member

  Καλησπέρα! Το τελευταίο μου ΠΑΠ, έδειξε λίγα στοιχεία υπερκεράτωσης και ο γιατρός μου συνέστησε επανάληψη σε 6 μήνες. Υπονόησε όμως πως μάλλον είναι ένδειξη για hpv αλλα μου είπε να μην κάνω τίποτα. Ρώτησα και άλλον γιατρό που μου πρότεινε να κάνουμε dna-hpv τεστ για να δουμε ποιο στελεχος έχω. Από τα παραπάνω κρίνω πως είναι δεδομένο οτι έχω τον ιο έτσι???
  Παράλληλα έμαθα πως είμαι έγκυος.... Τι κάνω τώρα?? Να το ψάξω παραπάνω άμεσα ή μετά την γέννα?? Έχω κίνδυνο να εξελιχθεί γρήγορα και να κινδυνέψω??? Επιτρέπεται η κολποσκόπηση με κύηση???έχω διαβάσει πολλά.....και φοβάμαι! Τα στοιχεία υπερκεράτωσης είναι κάτι επικίνδυνο??
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Μην ανησυχείς. Δεν πρόκειται να βλάψει το μωρό ο HPV. Καλό σε αυτή την περίπτωση όμως είναι να γίνει καισαρική. Όλα αυτά ομως θα πρέπει να τα συζητήσεις με τον γυναικολόγο σου.
 3. ΤΙΝΑ84

  ΤΙΝΑ84 New Member

  πάσχω σιγουρα απο HPV δηλαδή??? Ο γυναικολόγος μου, μου μίλησε κανονικά για φυσιολογικό τοκετό και την υπερκεράτωση εν μέσω εγκυμοσύνης να την ξεχάσω....
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Στο τεστ Παπ φαίνεται από τα πλακώδη κύτταρα ο HPV. Όπως και να'χει θα πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού σου.

Share This Page