1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση για καρκίνο παχέος εντέρου

Discussion in 'Ογκολογία παχέος εντέρου.' started by iatridou_g, Feb 20, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. iatridou_g

  iatridou_g New Member

  Ο πατέρας μιας φίλης μου (47 χρονών) πριν 2 χρόνια χειρουργήθηκε στο παχύ έντερο για πολύποδες εκ των οποίων ένας ήταν κακοήθεια. Του κόψαν το έντερο και του άφησας 15 εκ του εντέρου. Μετά το χειρουργείο ξεκίνησε χημειοθεραπεία. Πριν τρεις μήνες ολοκλήρωσε και το 2ο σχήμα. Όλαν πήγαν καλά, εκτός από το υγρό που είχε στην κοιλιά. Την προηγούμενη εβδομάδα του αφαίρεσαν με παρακέντηση 700ml υγρού και το στείλαν για ανάλυση η οποία έδειξε καρκινικά κύτταρα (αδενοκαρκίνωμα ή καρκίνο στους λεμφαδένες έγραφε η διάγνωση....δεν είμαι σίγουρη). Θα του κάνουν ξανά χημειοθεραπεία. Θέλω να ρωτήσω τι πρόγνωση υπάρχει για αυτόν τον άνθρωπο? Υπάρχει ελπίδα με την χημειοθεραπεία?

  Υ.Γ. Πριν 3 μήνες έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο στους λεμφαδένες και τα οστά (μετάσταση α΄πό τον προστάτη). Δεν άντεξε τις χημειοθεραπείες και κατέληξε πριν ολοκληρώσει το σχήμα. Στα τελευταία του ο πατέρας μου είχε υγρό στην κοιλιά. Το υγρό σημαίνει ότι η κατάσταση είναι σοβαρή και ο άνθρωπος πλησιάζει στο τέλος?

  Ευχαριστώ
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Πραγματικά όπως το αναφέρετε η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, και σημαίνει πως η νόσος είναι προχωρημένη!!
  Νομίζω πως δυστυχώς με αυτές τις συνθήκες, η πρόγνωση δεν είναι καλή!!!

Share This Page