1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Ενοχληση κατα την αφοδευση!!

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by Nick1985, Sep 22, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Nick1985

  Nick1985 New Member

  Γεια σας!Είμαι νέο μέλος και θα ήθελα την συμβουλή σας.είμαι 31 ετών .εδώ και ένα μήνα περίπου όταν πηγαίνω τουαλέτα κατά την διάρκεια που σφιγγομαι (σπάνια το έχω παρατηρήσει μετά την τουαλετα) παρουσιάζεται μια ενόχληση στην περιοχή του κοκυγγα από ότι καταλαβαίνω αλλά όταν ψιλαφιζω δεν έχω κανέναν απολύτως πόνο όσο και αν το πιέσω.έχω κάνει χειρουργείο πριν πολλά χρόνια για κύστη και ξέρω πως είναι.Αυτό εμφανίζεται μόνο όταν σφιγγομαι στην τουαλέτα ακόμα και όταν το κάνω επίτηδες.τα κοπρανα φαίνονται φυσιολογικά καμιά αλλαγή στην συμπεριφορά του εντέρου,χωρίς αίμα βλενες κλπ .μόνο αυτός ο "πόνος"κατά το σφιξιμο κοντά στην ουρά.τι μπορεί να φταίει;δεν υπάρχουν συριγγια εμφανή ούτε αιμορροΐδες ούτε κάποια εμφανή φλεγμονή ούτε πόνο στον πρωκτο.Να συμπληρώσω ότι είμαι ετεροφυλοφιλος δεν έχω σεξουαλικες δραστηριότητες τέτοιου είδους αλλά η δουλειά μου είναι υπερβολικά καθιστική ίσως παίζει και αυτό ρόλο.δεν είναι κάτι που δεν αντέχετε περισσότερο με τρομάζει απλά θα ήθελα τα φώτα σας αν πρέπει να το δω άμεσα και που να απευθυνθώ γιατί είναι περίεργο πράγμα.(εγώ φοβάμαι για κακοήθειες κλπ).ευχαριστώ και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.
  Last edited: Sep 22, 2017
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Βασικά θα πρέπει να σταματήσεις να "σφίγγεσαι" τόσο κατά την αφόδευση όσο και το "επίτηδες" όπως λες. Ο πρωκτός δεν είναι παιχνίδι και ούτε καθόμαστε με τις ώρες στην τουαλέτα. Σίγουρα παίζει ρόλο η καθιστική εργασία γι'αυτό θα πρέπει να κινείσαι για να ξεμουδιάζεις, να τρως φυτικές ίνες αλλα και να πίνεις πολλά υγρά ώστε να μην αναγκάζεσαι να σφίγγεσαι. Όσο για τον κόκκυγα κι αφού σε έχει απασχολήσει και στο παρελθόν θα πρέπει να ξέρεις πότε να απευθυνθείς σε γιατρό ή όχι.
 3. Nick1985

  Nick1985 New Member

  καλησπέρα και πάλι και ευχαριστώ για την απάντηση.ίσως δεν ήμουν όσο ξεκάθαρος έπρεπε.με την ορολογία "σφίξιμο"εννοούσα την κλασική πίεση που ασκούμε για να ξεκινήσει η γνωστή διαδικασία.δεν μίλησα για υπερβολές ούτε για παιχνίδια .δεν είπα ότι δεν τρώω φυτικές ίνες ούτε πως δεν πίνω νερό.όλα αυτά τα κάνω φυσικά .απλά είμαι σε περιοχή που η σωστή ιατρική γνωμάτευση είναι Γολγοθάς πρέπει να πάω Αθήνα και γιαυτό ρώτησα για την σοβαρότητα ξέροντας ότι ένας γιατρός λόγο ιστορικού γνωματευσεων θα μπορούσε να κρίνει την σοβαρότητα του θέματος.βέβαιος και έχω κάνει κύστη μα στην ψιλαφιση ήταν αισθητο το πρόβλημα σε αντίθεση με τώρα που δεν πονάει όσο και να πιέζω μα έχω ενόχληση κατά την πίεση και αντανακλα σε ένα άκυρο σημείο κοντά στο στην σπονδυλική.αν μπορείτε να με βοηθήσετε έστω και λίγο από εδώ θα ήταν καλό μιας και αυτή είναι η φύση και η ουσία του φόρουμ.ευχαριστώ
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Αν αντανακλά στη σπονδυλική τότε θα πρέπει να γίνει και ακτινογραφία προφανώς για να δουν με ακρίβεια τον κόκκυγα. Μπορεί να μιλάμε για κοκκυγοδυνία.

Share This Page