1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Εγχείρηση για καρκίνο παχέος εντέρου

Discussion in 'Ογκολογία παχέος εντέρου.' started by johnkorinos, Jun 20, 2013.

Watchers:
This thread is being watched by 1 user.
  1. johnkorinos

    johnkorinos New Member

    Παρακαλώ θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με την καταλληλότερη μέθοδο χειρουργικής επέμβασης για την αντιμετώπιση καρκίνου στο παχύ έντερο. Η μητέρα μου, 69 ετών έχει αδενικό καρκίνωμα στο σιγμοειδές του παχέος εντέρου, μεγέθους 5 εκατοστών (από το 17 έως το 22). Η αξονική τομογραφία δεν έδειξε μεταστάσεις, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν αυξημένο CEA (48).
    Οι γιατροί σύστησαν άμεση χειρουργική επέμβαση, που προγραμματίστηκε για τις 25/6. Ο χειρούργος θα εφαρμόσει τη λαπαροσκοπική μέθοδο επέμβασης. Μου είπε ότι αυτή η μέθοδος έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της ανοιχτής επέμβασης και ενδείκνυται για την περίπτωση της μητέρας μου. Άλλοι χειρούργοι στους οποίους απευθύνθηκα προέκριναν την κλασική μέθοδο επέμβασης. Θα ήθελα, αν είναι εύκολο, την τοποθέτησή σας στο συγκεκριμένο θέμα. Να διευκρινίσω ότι η επέμβαση θα γίνει σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης από εξειδικευμένο στη λαπαροσκοπική τεχνική χειρούργο. Επίσης θα ήθελα την εκτίμησή σας για το προσδόκιμο επιβίωσης ενός ασθενούς με την πάθηση της μητέρας μου.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Share This Page