1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Δυσκοιλιότητα

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by mairoula95, Aug 20, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. mairoula95

  mairoula95 New Member

  Για σας. Σχεδόν όσο θυμάμαι πάντα είχα πρόβλημα δυσκοιλιότητας. τα τελευταία Χρόνια όμως έχει παραγίνει δυσκολότερο το πρόβλημα. θα σας πω περιληπτικά το εβδομαδιαίο μου πρόγραμμα. συνήθως τα πρωινά γάλα καφές ψωμί μαύρο με μέλι και έβαλαν μαρμελαδα ή τοστ. τα μεσημέρια ρεωω από ολα. δηλαδή όλη η εβδομάδα περιέχει ς μερίδες κρέας 2 μερίδες λαχανικά 2 μερίδες όσπρια και 1 ψάρι. πάντα με σαλάτα και μαύρη ψωμί. κάθε μέρα θα φάω φρούτα όπως αχλάδια ροδάκινα και σταφύλια. το βραδινή συνήθως γάλα με αλ μπραν ή τοστ ή αυγο και μια φορά την εβδομάδα junk food.επίσης από ζυμαρικά και ψωμί πάντα ολικής άλεσης. μερικά πρωινά τρώω και μετά δαμάσκηνα η βερίκοκα. νομίζω ότι έχω μια καλή και ισσοροπημενη διατροφή. αλλά η δυσκοιλιότητα επιμένει. από 3 μέρες μέχρι 9 με 10. ποτέ δεν νοιώθω φούσκωμα να θελω να πάω τουαλέτα και να μην μπορώ αλλά όταν μου έρθει η κατάσταση επιγει και συνήθως το καταλαβαίνω από τα πολλά και δυσωσμα αέρια. πάντα τα κόπρανα μου θα τα βγάλω δύσκολα με έντονο πόνο σαν να βγάζω ξυραφάκια και είναι μια ενιαία μεγάλη μάζα χοντρή που ξεκινάει σβολιασμενη και σκληρή και τελειώνει σε μαλακη είτε εχω 4 μέρες είτε 10. πέρυσι είχα ριθμυσει κάπως την δυσκοιλιότητα μου με υποθεο γλυκερινης αν 2 με 3 μέρες αλλά πλέον με κούρασε η διαδικασία τι άλλο να κανω? :triste:
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Να αυξήσεις τα all bran σε 2-3 φορές την ημέρα και τα υγρά.
 3. mairoula95

  mairoula95 New Member

  Επίσης πονώ πολύ νερό. περίπου 3 με 4 λίτρα την ημέρα. και δυτικές ίνες κάθε μερα θα έχει έστω ένα γεύμα. και από σαλάτες εποχής λύση συνήθως κολοκυθάκια βραστά ή διάφορα χόρτα βραστά τομάτα κλπ.

Share This Page