1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση ΔΟΛΙΧΟΚΟΛΟ

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by gata, Nov 24, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. gata

  gata New Member

  Kαλησπέρα. Θα ήθελα πληροφοριες για το Δολιχόκολο. Μου το είπε γαστρεντερολόγος που μου έκανε την κολονοσκόπηση ότι το έχω, μετά από ατελή ειλεό που έπαθα και ευτυχώς λύθηκε χωρίς να χρειαστεί επέμβαση. Επίσης η παρουσία εκκολπωμάτων που φαινόταν στην CT, δεν ανιχνεύτηκε λόγω υπάρξεως κοπράνων στην εξέταση.
  Επειδή δεν βρίσκω πληροφορίες στο ίντερνετ, θα ήθελα να ξέρω τι ακριβώς είναι, τι προκαλεί, τι να προσέχω και τι να τρώω ή μάλλον τι δεν πρέπει να τρώω καλύτερα.

  Σας ευχαριστώ.

  :sorrriso:
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Δολιχόκολο είναι το μακρύ.. έντερο!

  Χρησιμοπιείται η έννοια στο παχύ έντερο και εννοεί κυρίως την ύπαρξη μακρού σιγμοειδούς εντέρου το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την ελίκωση αυτού (περισσότερες έλικες αυτού).

  Αυτο μπορεί να προκαλέσει βασικά δυσκοιλιότητα λόγω της μακρότερης σε χρονική διάρκεια των κοπράνων στο παχύ έντερο με αποτέλεσμα την αφυδάτωση αυτών!!
  Επίσης μπορεί να δημιουργηθεί συστροφή του σιγμοειδούς ευκολότερα με αποτέλεσμα απόφραξη (ειλεό)!!

  Θα πρέπει να υπάρχει διατροφή αφθονότατη σε ίνες και με πολύ καλή ενυδάτωση!!

  Οσον αφορά το πρόβλημα τι εννοείτε ατελή ειλεό??
  Υπήρξε ατελής απόφραξη σε αυτό?? Λόγω κοπρόστασης ή συστροφής?
 3. gata

  gata New Member

  Σας ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση.
  Μετά από γυναικολογική ανοιχτή επέμβαση και μετά από διάστημα μόλις 2 1/2 μηνών, δημιουργήθηκε μια σύμφυση η οποία "μάγκωσε" μια έλικα του λεπτού εντέρου.
  Γνωμάτευση: ατελής ειλεός. Στην Ro υπήρχε κοπρόσταση σε 3 σημεία, από ότι είδα.

Share This Page