1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Διάταση κοιλιάς, πόνος και δυσκοιλιότητα για ενάμισι χρόνο.

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by Γιάννης Στραβόλαιμος, Jun 20, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Καλησπέρα,

  Θα ήθελα να διερευνήσω μήπως υπάρχει κάποια σκέψη για το "περίεργο" πρόβλημα που αντιμετωπίζω.
  Εδώ και 10 χρόνια (από τα 35 μου) έχω ένα πολύ ήπιο θέμα με το ευερέθιστο έντερο. Όταν με πιάνει κρίση, είναι ήπια και χαρακτηρίζεται από πρήξιμο κοιλιάς, πολύ λίγο πόνο και δυσκοιλιότητα. Ποτέ δεν είχα διάρροια ή αίμα. Στις 06/12/2016 με έπιασε μία γερή κρίση και έκτοτε δεν έχει περάσει ούτε για ένα λεπτό. Για ενάμισι δηλαδή σχεδόν χρόνο έχω μεγάλη διάταση και πρήξιμο στην κοιλιά (πολύ σκληρή κοιλιά), τάση για εμετό, πόνο κάτω δεξια στοην κοιλιά και πάνω αριστερά στην σπληνική καμπή, επίμονη δυσκοιλιότητα και τους τελευταίους 4 μήνες, έντονο κόμπο στον λαιμό.

  Κατά τον προηγούμενο χρόνο έχω κάνει:

  - 5 φορές εξετάσεις αίματος (γενική, βιοχημικές, καρκινικούς δείκτες, για θυρεοειδή, για κοιλιοκάκη και γενικά όλες τις εξετάσεις αίματος, ακόμα και τις πιο σπάνιες, δείκτες φλεγμονής κ.λ.π.)
  - 3 φορές γενική και καλλιέργεια ούρων και 2 φορές γενική και παρασιτολογική κοπράνων.
  - 5 υπερηχογραφήμματα άνω-κάτω κοιλίας.
  - Μία αξονική τομογραφία άνω-κάτω κοιλίας.
  - Μία μαγνητική τομογραφία άνω-κάτω κοιλίας.
  - Μία αξονική εντερογραφία/εντερόκλιση.
  - Μία γαστροσκόπηση (στις 27/06/2017) θα κάνω άλλη μία.
  - Μία κολονοσκόπηση.
  - Τρίπλεξ καρδιάς.
  - Πλήρης εξέταση θυρεοειδούς αδένα (υπέρηχο - αιματολογικές εξετάσεις).
  - Ακτινογραφία οισοφάγου με βάριο.
  - Αξονική τομογραφία θώρακα.
  - Ακτινογραφία κοιλιάς.

  Με λίγα λόγια έχω κάνει όλες τις πιθανές και απίθανες γαστρεντερολογικές εξετάσεις και όχι μόνο. Μόνο την κάψουλα δεν έχω καταπιεί αλλά έχω κάνει την αξονική εντερογραφία.

  Όλες οι εξετάσεις είναι καλές αλλά το πρόβλημα και τα συμπτώματά μου συνεχίζονται και χειροτερεύουν. Φεν έχω κάνει κάποιο χειρουργείο στην κοιλιακή χώρα ώστε να έχουν αναπτυχθεί συμφύσεις.

  Οπότε, ως συνήθως, αφού οι παραπάνω εξετάσεις είναι καλές, μου λένε ότι φταίει το άγχος και το συσσορευμένο στρες. Δεν έχω άγχος αλλά για να κάνω τη χάρη στους γιατρούς αλλά και να καλύψω και αυτήν την περίπτωση, έκανα και κάποιες συνεδρίες με ψυχίατρο και πήρα 4 ειδών διαφορετικά αγχολυτικά φάρμακα για πέντε μήνες. Δεν υπήρξε καμία βελτίωση.
  Ενδιάμεσα πήγα και σε διατροφολόγους, οιμοιοπαθητικούς, βιοσυντονιστές ώστε να πιάσω και την γκάμα της πιο εναλλακτικής Ιατρικής. Κανένα αποτέλεσμα.

  Οπότε λέω ότι ο Αρχηγός εκεί ψηλά μου ανταποδίδει κατά τα έργα μου. Έκανα όλα τα πνευματικά. διαβάσματα, προσευχές, επισκέψεις σε χαρισματικούς γέροντες, ευχέλαια και όλα τα θρησκευτικά.

  Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν έχει μείνει κάτι άλλο να κάνω, οπότε εδώ υπάρχει πρόβλημα.

  Έχω πάρει όλα τα γνωστά φάρμακα του πεπτικού. Είμαι πολύ δυσκοίλιος που αν δεν πάρω κάποιο φάρμακο ή μία μέρα δεν φάω All brands, η κατάσταση είναι αφόρητη. Ίσως υπάρχει κάποια συστροφή ή μερική απόφραξη εντέρου που δεν έχει βρεθεί ακόμα. Ίσως πρόκειται για άτυπα συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας, η οποία ναι μεν δεν φλεγμαίνει αλλά είναι σε τέτοια θέση που δημιουργεί θέμα. Δεν ξέρω τι να υποθέσω.
  Έχω κάνει και πάρα πολλά άλλα αναφορικά με Ιατρικές εξετάσεις που δεν έχω αναφέρει γιατί θα πρέπει να γράφω με τις ώρες.

  Μήπως μπορείτε να φανταστείτε κάτι το οποίο δεν έχω σκεφτεί ή μήπως πάει κάπου ο νους σας. Πάντως κρίση ευερέθιστου εντέρου που να κρατάει ενάμισι χρόνο δεν υπάρχει. Έχω εξεταστεί και με μαγνητικές εγκεφάλου και άλλες εξετάσεις για νευρολογικά νοσήματα και πάλι όλα καλά, καθώς η σκλήρυνση και το πάρκινσον φέρνουν δυσκοιλιότητα.
  Έχω πάει τουλάχιστον σε 4 γαστρεντερολόγους, τρεις παθολόγους, τρεις χειρουργούς και έναν ψυχίατρο.
  Δεν πάει άλλο.....

  Αν σας έρθει κάτι στο νου, που μπορεί να μη το έχω ελέγξει, πείτε μου παρακαλω.

  Ευχαριστώ!!
  Γιάννης.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Έχεις εξαντλήσει τα πάντα και είναι αδύνατον να βρούμε εμείς τι μπορεί να συμβαίνει. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι πως το έντερο ίσως κατά τις κινήσεις του να κάνει γωνίες εξ ου και ο πόνος. Συμβαίνει σε αρκετά άτομα που όμως δυστυχώς δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα αυτό...

Share This Page