1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Χημειοθεραπεία Και Προβλήματα Εφαρμογής Της

Discussion in 'Ογκολογία παχέος εντέρου.' started by stamatis76, Jul 16, 2008.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. stamatis76

  stamatis76 New Member

  Η μητέρα της συζύγου μου υπεβλήθη σε αφαίρεση τμήματος του παχέος εντέρου στις 16/5/08,οπότε και βρέθηκε κακοήθεια που οπως μας πληροφόρησαν ήταν σε 2ο στάδιο.Έπειτα απο αυτο προτάθηκε να γίνει χημειοθεραπεία για 1 τουλάχιστον 6μηνο,η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου εναν μήνα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας.Υπήρξε όμως ενα πρόβλημα στην 2η φορα που πηγε για να κάνει την χημειοθεραπεία επειδή μετά τις εξετάσεις αίματος που της έκαναν βρέθηκε να έχει χαμηλά επίπεδα λευκών αιμοσφαιρίων.Τελικά μια εβδομάδα μετά μπόρεσε να εφαρμοστεί η θεραπεία αφου ανέβηκαν τα λευκά,όμως χθες στις 15/7/08 που πήγε για να κάνει την 3η δόση,εμφανίστηκε ξανα το ίδιο πρόβλημα ενώ είχε προσέξει ιδιαίτερα την διατροφή της και ήταν ξεκούραστη.Μήπως πρέπει να προσέξει κάτι ή και να κάνει κάποια διαφορετική εξέταση ή αυτή είναι μια συνήθης κατάσταση στις χημειοθεραπείες λογω της ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλεται ο οργανισμός;

  Σας ευχαριστούμε
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Η πτώση των λευκών αιμοσφαιρίων αποτελεί μία απο τις σοβαρές παρενέργειες της χημειοθεραπείας!
  Δεν σχετίζεται με διατροφή ή τίποτε άλλο.
  Υπάρχουν φαρμακευτικά σκευάσματα που ενισχύουν τον μυελό των οστών και χρησιμοποιούν οι ογκολόγοι για να αυξάνουν τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων.
  Προσοχή ιδιαίτερη χρειάζεται διότι ο ασθενής είναι πολύ ευάλωτος στις λοιμώξεις!!

Share This Page