1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Ερώτηση Ασχηματιστες Κενώσεις

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by ripapas, Jul 4, 2012.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. ripapas

  ripapas New Member

  Καλησπέρα σας,

  Τους τελευταίους 2-3 μήνες έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές, όχι πάντα, οι κενώσεις μου έχουν ασχημάτιστα κόπρανα ή και μερικές φορές αποτελούνται από μικρά κομμάτια αλλά δεν είναι διαρροιακές. Στην τουαλέτα πηγαίνω 2-3 φορές τη μέρα και η αφόδευση γίνεται με έντονο τρόπο με αρκετά αέρια. Επίσης μερικές φορές όταν τα κόπρανα είναι πιο σκληρά νιώθω ένα κάψιμο κατά την αφόδευση και παρατηρείται λίγο ζωηρό κόκκινο αίμα στο χαρτί και λίγο στην άκρη των κοπράνων. Πρέπει να αρχίσω να ανησυχώ? Ευχαριστώ πολυ
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε από κάποια διατροφική αλλαγή τους τελευταίους δύο μήνες είτε από άγχος. Πάντως όταν υπάρχει δυσκοιλιότητα είναι επόμενο να βγαίνει λίγο αίμα κατά την αφόδευση λόγω τραυματισμού της πρωκτικής περιοχής. Όμως το αίμα μπορεί να προκύψει και από την παρουσία αιμορροϊδων αλλά και ραγάδας. Καλό θα ήταν να προσθέσεις στην διατροφή σου αρκετά υγρά αλλά και φυτικές ίνες (δημητριακά) ώστε να μαλακώσουν τα κόπρανα και η αφόδευση να είναι πιο εύκολη. Αν τα συμπτώματα όμως συνεχιστούν τότε θα πρέπει να σε δει γαστρεντερολόγος για να αξιολογηθεί η κίνηση του εντέρου αλλά και η περίπτωση αιμορροϊδων-ραγάδας και να επιλυθεί το πρόβλημα ίσως με κάποια φαρμακευτική αγωγή.

Share This Page