1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πληροφορία Από σήμερα τα βιβλιάρια ασθενείας έπαψαν να θεωρούνται.

Discussion in 'ΙΑΤΡΙΚΑ ΝΕΑ' started by Kathy, Jul 22, 2014.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Από 21 Ιουλίου στο ΑΤΛΑΣ τα στοιχεία των ασφαλισμένων, τα βιβλιάρια ασθενείας έπαψαν να θεωρούνται.
  Από 21 Ιουλίου 2014 όλοι οι φορείς ξεκινούν τη διαδικασία για την τροφοδότηση του συστήματος «ΑΤΛΑΣ», με όλη τη διαθέσιμη ψηφιακή πληροφορία ώστε από το Νοέμβριο του 2014 όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στο ασφαλιστικό βιογραφικό τους για την τελευταία εικοσαετία, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

  Στόχος είναι να ολοκληρωθεί το 2015 το σύστημα «Άτλας», με την ενσωμάτωση αρχείων και από προηγούμενα έτη και να απλοποιηθεί η απονομή της σύνταξης. Στο υπουργείο Εργασίας αισιοδοξούν ότι θα καταστεί δυνατό το θέμα της απονομής σύνταξης να είναι πλέον ζήτημα ημερών, ακόμα και στην περίπτωση της διαδοχικής ασφάλισης. Σημειώνεται πάντως ότι έως τώρα οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε αρκετές περιπτώσεις υπερβαίνουν τα δύο έτη. Παράλληλα σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας τα βιβλιάρια ασθενείας έπαψαν να θεωρούνται. Περίπου 10 εκατομμύρια ασφαλισμένοι (άμεσα ή έμμεσα) απαρτίζουν από 1/6/2014 το «Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης» (στο πλαίσιο του συστήματος «ΑΤΛΑΣ») με ηλεκτρονική ένδειξη ασφαλιστικής ικανότητας διαθέσιμη online σε όλους τους παρόχους υπηρεσίων πρωτοβάθμιας (ιατροί, φαρμακεία, διαγνωστικά κέντρα) και δευτεροβάθμιας (δημόσια νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές) περίθαλψης.

  Πηγή: dikaiologitika.gr
  Insomniac and sambalisG like this.
 2. Insomniac

  Insomniac Member

  Καιρος ηταν.....Ευχαριστούμε αν και το δικο μου δεν ηθελε θεωρηση
  Kathy likes this.

Share This Page