1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα ΑΛΥΤΗ (??) ΟΥΡΟΛΟΙΜΟΞΗ ???help!!

Discussion in 'Λοιπές Ειδικότητες' started by mismatch, Dec 20, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 5 users.
 1. mismatch

  mismatch New Member

  Καλησπέρα,
  είμαι 30 ετών. Θα σας αναφέρω ενα σύντομο άλλα περιεκτικό ιστορικό μου παρακάτω, μήπως και μπορέσει κάποιος να βοηθήσει.

  Εδώ και ένα μήνα περίπου, έχω ένα τσούξιμο-κάψιμο-πόνο (σαν να μου έχει κάνει κάποιος μια χαρακιά με ξυράφι εσωτερικά), στο κεφάλι του πέους , και συγκεκριμένα απο το κάτω μέρος, κοντά στην ουρήθρα (στο ύψος περίπου εκεί που ενώνεται το πέος, άλλα εσωτερικά).

  Ο πόνος αυτός (ξυραφιά-κάψιμο-τσούξιμο), είναι εντονότερος ΜΕΤΑ την ούρηση και πολύ λίγο κατά αυτήν. Τις πρώτες 2 εβδομάδες ήταν 24ωρος σαν να υπήρχε μια φλεγμονή (τώρα τον αισθάνομαι περισσότερο σαν πληγή εσωτερικά). Κάποια στιγμή για 1 ημέρα ήταν ελαφρώς πρησμένη η βαλανος άλλα χωρίς σημάδια, κοκκινίλες, κνησμό ή εκκρίματα.
  Το πρόβλημα βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο, το οποίο αν πιέσω με το δάχτυλο μου πονάει ελαφρώς (ανάλογα με την πίεση βέβαια). Το σημείο του πόνου-καψίματος-κοψίματος που νιώθω εσωτερικά, δεν έχει αλλάξει όλον αυτόν τον καιρό.

  Έχω κάνει καλλιέργεια ούρων (δεν έδειξε τίποτα), καλλιέργεια σπέρματος (δεν έδειξε τίποτα), γενική ούρων (δεν έδειξε τίποτα), προστατικό δείγμα για χλαμύδια (δεν έχω), εξέταση για προστάτη / προστατίτιδα (δεν έχω), εξετάσεις για αφροδίσια κλπ οι οποίες δέν έδειξαν κάτι.
  Η γυναίκα μου πρόσφατα ανέπτυξε μονίλια (candida albicans), τα οποία και θεράπευσε (εμένα δεν βρέθηκαν τίποτα μετά τις καλλιέργειες, παρόλο που σε παλαιότερη εξέταση είχαν βρεθεί λίγες αποικίες enteroccocus faecalis).
  Δεν υπάρχει βλέννα (ή κάποιο άλλο έκκριμα που να βγαίνει απο το πέος), όπως επίσης δεν υπάρχει και κανένας πυρετός, δέκατα, ρίγη, ή κοιλιακός πόνος.

  Ο γιατρός που με εξέτασε (καλός και γνωστός γιατρός), μου έγραψε ciproxin Xr και mesulid (1 + 1 την ημέρα) προσπαθώντας να καλύψει ένα φάσμα απο μικρόβια. Εδώ και 3 ημέρες που λαβαίνω την αντιβίωση και τα mesulid έχω δει μια ελαφριά βελτίωση, άλλα όχι τέτοια που να ελπίζω σε θεραπεία μέχρι τις επόμενες 2 ημέρες που μου έχει πει να την παίρνω (το τσούξιμο-κόψιμο-κάψιμο μετά απο κάθε ούρηση παραμένει και είναι αισθητό για καμιά ώρα).
  Επισης κάνω καθημερινά πλύσεις με αντισηπτικό κατάλληλο για την περιοχη.

  Δεν μου αρέσει να το παίζω γιατρός, για αυτό και εμπιστεύομαι τους ειδικούς, όμως υποπτέυομαι πως το πρόβλημα μου ίσως να οφείλεται (ή να έχει προέλθει) απο κάποια αποβολή μικρής πέτρας η οποία έγδαρε σε εκείνο το σημείο την ουρήθρα ή την επιδιδυμίδα.


  Θα εκτιμούσα μια βοήθεια, κάποια συμβουλή απο κάποιον που ίσως είχε ανάλογο πρόβλημα και γενικά κάθε είδους σχόλιο.

  Ευχαριστώ.
 2. dardaman

  dardaman New Member

  ουρηθρητιδα

  αγαπητε φιλε,
  relax
  δεν ειμαι ουρολόγος αλλά τα συμπτώματα σου ειναι κλασικότατα,
  ξέχνα την επιδιδυμιδα, πονάει αλλού κανει πυρετο κτλ
  ξέχνα το σεξ (σορυ)
  πίνε πολλα, μα πολλά νερά
  αντιβίωση για 2 εβδομάδες ευλαβικά
  τέλος του χρόνου θα είσαι καλά!!!
  :;):
 3. mismatch

  mismatch New Member

  ευχαριστώ για την απάντηση, άλλα τι έχω τελικά;;
  και πάλι ευχαριστώ
 4. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Προφανώς ουρηθρίτιδα.
 5. mismatch

  mismatch New Member

  Ναι αλλα δεν έχω όλα τα συμπτώματα, εκρίμματα κλπ,
  πόσο βέβαιο μπορεί να είναι αυτό;
  Αφού έχουν γίνει εξετάσεις για χλαμύδια και έχω πάρει την ciproxin xr που καλύπτει το φάσμα των υπόλοιπων κόκκων..
 6. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Moderator

  Πρέπει να ληφθεί ουρηθρικό έκριμμα με στυλεό μέσα απο την ουρήθρα και να γίνει καλλιέργια για να μιλήσουμε με βεβαιότητα.
  Το ciproxin δεν καλύπτει όλο το φάσμα των μικροοργανισμών που μπορούν να προκαλέσουν ουρηθρίτιδα.
 7. mismatch

  mismatch New Member

  Αυτό σας λέω, έχει γίνει τέτοια λήψη απο τον ουρολόγο μου, και δεν βρέθηκε κάτι (βέβαια δεν ξέρω αν έγινε καλλιέργεια, γιατί απο ότι κατάλαβα έλεγξε μόνο για χλαμύδια μέσα σε 10 λεπτά). Και ειλικρινά, αυτή είναι μια εξέταση που δεν θέλω να ξανακάνω για προφανείς λόγους!:_o:

  Τελικά, αντιβίωση πήρα μόνο για 7 ημέρες μαζί με αντιφλεγμονώδη.
  Το πρόβλημα έχει σχεδόν εξαφανιστεί, αν και γνωρίζω οτι πρέπει να επισκεφτώ ξανά το γιατρό, απλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα μιας και η επίσκεψη κοστίζει αρκετά (την προηγούμενη φορά μαζί με τις εξετάσεις και τα φάρμακα φτάσαμε αισίως τα 250 ευρώ!)

  Ήθελα να ρωτήσω, αν υπήρχε κάποιο μικρόβιο που η ciproxin θα μπορούσε να εξοντώσει, δεν θα φαινόταν έντονα αυτό τα πρώτα 24ωρα λήψης της;
  Σας λέω με βεβαιότητα οτι την 7η ημέρα λήψης υπήρχε πολύ ελαφριά βελτίωση. Πλέον, 1,5 εβδομάδα μετά (σήμερα) την διακόπή της ciproxin, τα συμπτώματα έχουν σχεδόν εξαλειφθεί (ένα μικρό κάψιμο μετά την ούρηση μόνο). Μπορώ να δοκιμάσω κάποιο άλλο αντιβιωτικό; Υπάρχει κάποιο που να προτείνετε; Το ξέρω ότι δεν πρέπει να δοκιμάζω στην τύχη αντιβιωτικά, άλλα και ο γιατρός μου στην τύχη μου την έδωσε για να ελατώσσει τις πιθανότητες.

  Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας.
 8. bordello

  bordello New Member

  Καλησπερα.εδω και 3 μερες εχω ενοχληση στο πισω μερος της βαλανου εσωτερικα κατα την ουρηση.σταματησε αλλα με το που εκανα σεξ συνεχισε η ενοχληση.ειναι μονο κατα την ουρηση ο πονος και κυριως στην αρχη της ουρησης μετα φευγει.τι ακριβως ειναι;
 9. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλό θα είναι να γίνει μία καλλιέργεια ούρων προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ουρολοίμωξη ή όχι. Αν δεν υπάρχει ουρολοίμωξη τότε -αν συνεχιστεί η ενόχληση- θα πρέπει να σας δει ουρολόγος.

Share This Page