1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Αιμορροΐδες Ή Κάτι Σοβαρότερο;

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by grtt, Mar 22, 2010.

Watchers:
This thread is being watched by 4 users.
 1. grtt

  grtt New Member

  Χαίρεται,

  Εδώ και πολλά χρόνια αντιμετωπίζω πρόβλημα με τις αιμορροϊδες μου. Η αλήθεια είναι ότι αυτή είναι μία "διάγνωση" για την οποία δεν έχω δει σχετικό ιατρό, αλλά ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βλέποντας φωτογραφίες και συμπτώματα και υποβοηθούμενος από το γεγονός ότι αν ήταν κάτι πιο σοβαρό τόσα χρόνια θα είχε φανεί.
  Σοβαρά, ωστόσο, με απασχόλησαν δύο φορές, μία φορά πριν από ενάμιση περίπου χρόνο και μία τώρα. Πριν από ενάμιση χρόνο η "ενόχληση" ήταν τέτοια ώστε απέκτησα και μία "ωραία" αιμοροϊδα" -όπως υποθέτω- η οποία εξέχει από τον πρωκτό. Αυτή με τον καιρό είχε μικρύνει σε βαθμό που να γίνει σχετικά "αόρατη" μέχρι πρόσφατα.
  Πρόσφατα (δηλαδή ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα για να με απασχολήσει σημαντικά πριν 3-4 μέρες) λοιπόν, το πρόβλημα μου, μεγιστοποιήθηκε. Δηλαδή έχω αίσθημα καύσου και πόνου, κατά την αφόδευση και όχι μόνο, κάποιες φορές αίμα -όχι πάντα και όχι πολύ, πλην των πρώτων 1-2 ημερών- την περιοχή των γλουτών γύρω από τον πρωκτό τη νοιώθω ερεθισμένη, χωρίς εμφανή εξωτερικό ερεθισμό ενώ η αιμοροϊδα που εξέχει έχει διογκωθεί αρκετά.
  Αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως υπάρχει περίπτωση μόλυνσης τους, ή ταυτόχρονα να έχω και κάτι άλλο, όπως κάποιο περιεδρικό απόστημα, δεδομένο ότι επί δύο μέρες είχα χαμηλό πυρετό (37-37,5) μετά μου πέρασε για 3 μέρες και σήμερα έχω γύρω στο 37. (ασφαλώς μπορεί τα δέκατα να μη σχετίζονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα αλλά δεν έχω κάποια άλλη εμφανή αιτία).
  Να αναφερθώ και σε ένα άλλο -λεπτό- ζήτημα. Πρόσφατα ένας φίλος μου διαγνώστηκε με γονόροια από εκκρίσεις του πέους. Πιθανόν να έχω πρόβλημα κι εγώ στον πρωκτό (αν και δεν είχα άλλα συμπτώματα -ενώ καλλιέργεια ούρων που έκανα δεν έδειξε κάτι).
  Από φαρμακευτικής απόψεως χρησιμοποίησα στην αρχή τη Scheriproct Neo και κατόπιν την Proctosynalar -N καθώς νομίζω ότι έχω καλύτερα αποτελέσματα. Επίσης παίρνω και χάπια Daflon. Ο πόνος και το αίσθημα καύσου δεν είναι τόσο σοβαρά, όσο τις πρώτες μέρες, ωστόσο εξακολουθώ να έχω ένα σημαντικό αίσθημα καύσου και πόνου κατά την αφόδευση -ευτυχώς τα κόπρανα είναι σχετικά μαλακά- και η αιμορροΐδα εξακολουθεί να είναι μεγάλη.
  Καμία συμβουλή ή ο,τιδήποτε άλλο από κάποιον ειδικό;
  (Και ναι το ξέρω ότι θα πρέπει να πάω σε γιατρό και μάλλον δε θα το αποφύγω)

  Edit επόμενης μέρας:
  Να πω ότι αποφάσισα να το γυρίσω σε "φυτικά" προϊόντα, δηλαδή χάπια Pilex και αλοιφή Preparation Η διότι από χθες νοιώθω τα πόδια μου βαριά, (όχι πρησμένα) και φοβάμαι μήπως υπάρχει περίπτωση συστηματικής απορρόφησης των συστατικών των αλοιφών μιά και η αλήθεια είναι ότι από τον "πόνο" μου (των αιμοροϊδων) βάζω γενναίες δόσεις αρκετές φορές τη μέρα. Σήμερα προς το παρόν πάνω από 36,8 δεν ανέβασα θερμοκρασία.
  Last edited by a moderator: Mar 23, 2010
 2. grtt

  grtt New Member

  Αν και δεν πήρα απάντηση στο προηγούμενο μήνυμα να πω ότι στο μεταξύ πήγα σε γαστρεντερολόγο. Μέχρι να πάω έβαζα διάφορες κρέμες του εμπορίου (Proctosynalar, Preparation H κλπ) ενώ δυστυχώς μεγαλύτερη ενόχληση μου προκάλεσε ερεθισμός της περιοχής γύρω από τον πρωκτό με αποτέλεσμα να τσούζει αρκετά ακόμα και όταν περπατούσα ή καθόμουν. Για τον λόγο αυτό έβαζα ταλκ.
  Ο γιατρός που με είδε επισκοπικά έγραψε στο βιβλιάριο "επισκοπικά πρωκτίτιδα - αιμοροϊδοπάθεια", μου είπε όμως ότι θα χρειαστεί περαιτέρω διερεύνηση. Επιπλέον, αφού μου είπε ότι κακώς έβαζα ταλκ, μου έγραψε την αλοιφή Doktodor για τον ερεθισμό της περιοχής (η οποία αν και έχω βάλει μόνο δύο φορές με έχει ανακουφίσει θα έλεγα) ενώ μου έδωσε και υπόθετα Asacol. Από ότι είδα στις οδηγίες αυτά συνιστώνται για ελκώδη κωλίτιδα και νόσο του Crohn, όμως δεν μου είπε κάτι τέτοιο εμένα ο γιατρός, χώρια που έτσι κι αλλιώς δεν έγινε κανενός είδους ενδοσκοπική εξέταση. Αυτό σημαίνει ότι ίσως υποψιάζεται κάτι τέτοιο ή μπορεί να έχει και θετική επίδραση στις αιμοροΐδεις επίσης;

  (Θα πάω σε μερικές μέρες να με ξαναδεί όπως μου είπε)..
 3. Τάκης

  Τάκης Guest

  Την όλη φαρμακευτική αγωγή (που αναφέρεις στο 1ο post) την έλαβες χωρίς ιατρική συμβουλή???Ψάχνοντας μονάχα στο διαδίκτυο???:_s:
 4. grtt

  grtt New Member

  Ναι...ξέρω ότι δεν είναι καλό να παίρνει κανείς φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς ιατρική συνταγή, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση κυριάρχησε το αίσθημα "ντροπής" που σε τέτοιες περιπτώσεις νοιώθουμε...
  Βέβαια όλα αυτά τα χάπια και τις αλοιφές τα έκοψα με το που πήγα στο γιατρό και μου έδωσε ο ίδιος φαρμακευτική αγωγή (μια και με αυτά που έκανα εγώ δεν είδα βελτίωση).
 5. Τάκης

  Τάκης Guest

  Όταν πρόκειται για την υγεία μας δε χωράνε ντροπές!

  Εύχομαι να πάνε όλα καλά απο εδώ και μπρός!
 6. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Το πρόβλημα που αναφέρετε και έτσι όπως το περιγράφετε, συμβαδίζει με αιμορροϊδική κρίση, πιθανα θρόμβωση αιμορροϊδος.
  Δεν ταιριάζει η διάγνωση με την θεραπε'ια με αλοιφές και οπωσδήποτε όχι υπόθετα asacol!
  Θα πρέπει να σας δει χειρουργός!
 7. grtt

  grtt New Member

  Ευχαριστώ για την απάντηση. Σήμερα θα ξαναπάω στον ίδιο γιατρό, όπως μου είχε πει. Αν δω ότι δεν έχω αποτελέσματα θα δω και χειρούργο.
  Η αλήθεια είναι ότι μικρή βελτίωση είδα στις αιμοροϊδες, με την έννοια του πόνου, αν και πάλι έχω πόνο κατά την κένωση και εξωτερικά δε βλέπω ιδιαίτερη βελτίωση.
  Όσο για τα Asacol τα βάζω αν και -συγχωρέστε με για την άγνοια μου- αφενός δεν ξέρω πόσο κάνουν δουλειά και αφετέρου δεν ξέρω αν απορροφόνται όσο θα έπρεπε, εννοώ ότι κατά την κένωση πάντα παρατηρώ υπολείμματα -σε υγρή μοφή- του υποθέτου.
  Το σοβαρό και πιο σημαντικό πρόβλημα είναι η περιπρωκτική περιοχή, δηλαδή η περιοχή γύρω από τον πρωκτό η οποία εξακολουθεί να είναι ερεθισμένη με περιοδικές εξάρσεις. Η Daktodor τελικά δε φαίνεται να βοηθάει πολύ καθως δεν έχω δει σημαντικά αποτελέσματα, πλην μιας αποχρωματισμένης περιοχής ανάμεσα στην -κατά τ' άλλα- κόκκινη κι αρκετά ερεθισμένη περιοχή. Και ασφαλώς μου δημιουργεί πιο σημαντικό πρόβλημα αυτό καθώς περιορίζει την κινητικότητα μου, μια και με πονάει ή με τσούζει αρκετά.

  Το παραπάνω θεωρείτε ότι είναι παρεπόμενο της αιμοροϊδοπάθειας, κάποιου είδους μόλυνση ή θα πρέπει να συμβουλευτώ ίσως και δερματολόγο;

  Edit: Τελικά πήγα ξανά στο γιατρό. Μου είπε να συνεχίσω τη θεραπεία με Asacol και να πάω σε καμιά 15αριά μέρες. Όσο για το πρόβλημα της μόλυνσης του δέρματος με παρέπεμψε σε δερματολόγο ο οποίος και με εξέτασε. Μου έδωσε δύο αλοιφές, τη Verdal να βάζω το πρωί και τη Lomexin το βράδυ. Ελπίζω να δω θετικά αποτελέσματα.
  Last edited by a moderator: Mar 29, 2010

Share This Page