1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΚΤΟ

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού.' started by giannis, Mar 13, 2008.

 1. giannis

  giannis New Member

  Καλημέρα. Τη Δευτέρα 10-03-2008 κατά την διάρκεια της αφόδευσης είχα απώλεια αίματος από τον πρωκτό. Η ποσότητα του αίματος ήταν σχετικά μεγάλη, με χρώμα σκούρο κόκκινο. Δεν παρουσιάστηκε κανένα άλλο σύμπτωμα όπως πόνος, κνυσμός, φούσκωμα ή σημαντικές αλλαγές στη συνήθη αφόδευση, παρά μόνο η αποβολή του αίματος. Το ίδιο συνεχίζεται κάθε φορά, εως και σήμερα. Είμαι 29 χρονών, 90 κιλά, 185 ύψος, χωρίς κάποιο ιστορικό στην οικογένεια. Λίγες φορές στο παρελθόν είχα δει ελάχιστη ποσότητα αίματος και μόνο πάνω στο χαρτί. Η διατροφή μου δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Που μπορεί να οφείλεται? Αν έχει σχέση με αιμοραίδες, σε όσο χρονικό διάστημα θα σταματήσει? Τί ειδικότητας γιατρό πρέπει να επισκεφτώ, αν κριθεί αποραίτητο? Ευχαριστώ.
 2. sambalisG

  sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

  Καλημέρα σας!
  Η απώλεια αίματος που σχετίζεται με την αφόδευση συνήθως οφείλεται σε αιμορροϊδοπάθεια και συνήθως σταματά σε λίγες ημέρες, ειδικά οι διατροφικές συνήθειες διορθωθούν (αποφυγή ερεθιστικών καυτερών τροφών, αλκοόλ, δύσπεπτων "βαρειών" φαγητών κλπ).
  Αν συνεχιστεί το πρόβλημα θα πρέπει να απευθυνθείτε σε γαστρεντερολόγο!!!

Share This Page