1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

1 MHNAΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΟΠΡΑΝΩΝ

Discussion in 'Παθήσεις Εντέρου-Σκωληκοειδούς' started by Nektarios, Jul 7, 2017.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. Nektarios

  Nektarios New Member

  Εδώ και ένα μήνα δεν έχω ενεργηθεί εκτός από 2-3 φορές μετά από υψηλό υποκλυσμό (σκούρα ρευστα) και κάποιες διάρροιες μετά από γάλα μαγνησίας, dufalac, κλπ. (νερό με λίγο μπεζ). 1 φορά πήρα cutalax, μου διέλυσε το στομάχι στις επιστροφές αέρα και από κάτω τίποτα. Εκανα αξονική και έδειξε εγκολπώματα. Πόνο έχω όχι συνεχή αλλά κάποιες φάσεις της ημέρας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ό,τι αέρας μετακινείται μεταξύ του σιγμοειδούς όπου φαίνεται να βρίσκει εμπόδιο και της δεξιάς κοιλιάς, χτυπάει (οχι πάντα) πίσω δεξιά και μετά τον νιώθω να 'σκάει' βίαια μέσα στο στομάχι όπου μετά από 9-10 τέτοιες συσσωρεύσεις καταφέρνω να ρευτώ αφού πρώτα νιώθω πολύ άσχημα (αφόρητη πίεση, ζάλη, αίσθημα απώλειας αισθήσεων-έχω διαφραγματοκήλη) Τα απλά κλύσματα δεν έκαναν τίποτα απολύτως.
  1) Με δεδομένα τα εγκολπώματα και τη πιθανή ύπαρξη κοπρόλιθων λόγω του πολυήμερου προβλήματος επιτρέπεται να πάρω ισχυρό καθαρτικό π.χ. ΕFFECOL ή όχι? Υπάρχει κίνδυνος διάτρησης?
  2) Υπάρχει τρόπος η μάζα των κοπράνων που έχει συσσωρευθεί στο σιγμοειδές και στην άνω δεξιά κοιλιά να 'σπάσει' ή να αφαιρεθεί με τη βοήθεια κωλονοσκοπίου ή με κάποιον άλλο τρόπο?
  3) Μπορώ να δοκιμάσω κάτι (σαν κλύσμα) που να μπορεί να τεμαχίσει ή να μαλακώσει τους κοπρόλιθους?

  Η διατροφή μου τις 15 από τις 30 ημέρες είναι υδρική. Τις άλλες μισές όμως στην αρχή της περιόδου δυσκοιλιότητας έκανα πολύ (σε ποσότητα) και κακή (σε ποιότητα) διατροφή.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Εννοείται ότι πρέπει να κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομείο και να αφήσεις στην άκρη τα κλύσματα. Το πρόβλημά σου είναι αρκετά σοβαρό και χρίζει άμεση παρακολούθηση από γαστρεντερολόγο!

Share This Page