1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Mπορώ Να Γίνω Αιμοδότης

Discussion in 'Διάφορα Θέματα εκτός Κατηγοριών!' started by kalaxan, Aug 2, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. kalaxan

  kalaxan New Member

  Καλησπέρα.

  Είμαι άντρας 26 ετών με ύψος 1,97, βάρος 102 κιλά και έχω χωλινεργική κνίδωση απο την ηλικία των 14 περίπου.

  Κατα καιρούς έχω κανει συμπτωματικές θεραπείες με zirtek, atarax, aerius ομοιποαθητική, xozal και εδώ και 4 μήνες κάνω θεραπεία με το kestine με δοσολογια 1 δισκίο τη μέρα ή μερα παρα μέρα.

  Αν διακόψω τα αντισταμινικά για 4-5 μέρες μπορώ να δώσω αίμα?Ή θα βλάψω κανέναν συνάνθρωπο μου?
  Το ρωτάω αυτό γιατί δεν ειδα πουθενα ξεκαθαρα να γράφει οτι αν έχεις αυτήν την πάθηση δεν μπορείς να δώσεις και επίσης ο δερματολόγος μου δε γνωρίζει.

  Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Καλησπέρα. Ο κανονισμός αιμοδοσίας αναφέρει πως κάποιος γίνεται δεκτός για να δώσει αίμα αν παίρνει αντισταμινικά και δεν έχει συμπτώματα ή παρενέργειες ή γίνεται προληπτική λήψη για αλλεργία. Απαγορεύεται μόνο όταν υπάρχει κρίση αλλεργίας, χρόνιο άσθμα καθώς και άτομα με επιβεβαιωμένο ιστορικό αναφυλαξίας. Άτομα με εποχιακή αλλεργία αποκλείονται αν έχουν συμπτώματα, όσο αυτά διαρκούν. Δεκτά αν υπάρχει μικρού βαθμού αλλεργία. Αν βρίσκονται σε θεραπεία απευαισθητοποίησης με ενέσεις αποκλείονται για 72 ώρες μετά την τελευταία ένεση εφόσον δεν έχουν συμπτώματα.
  Εξάλλου θα σου ζητηθούν πληροφορίες από το κέντρο αιμοδοσίας ή τις νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας όπως τα στοιχεία της ταυτότητάς σου, το ιατρικό ιστορικό σου με τη βοήθεια ερωτηματολογίου και προσωπικής συνέντευξης από ειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό και την υπογραφή σου στο ερωτηματολόγιο αυτό. Έτσι, αν για κάποιο λόγο δεν πρέπει να δώσεις αίμα θα στο πουν εκείνη τη στιγμή αν και όπως φαίνεται απ'τα παραπάνω και εφόσον δεν έχεις αυτή τη περίοδο κρίση αλλεργίας, δε θα πρέπει να αντιμετωπίσεις κανένα πρόβλημα.:smile:
  Last edited by a moderator: Aug 2, 2011
 3. kalaxan

  kalaxan New Member

  Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου.
  Ειχα ρωτησει στο παρελθον μια νοσηλευτρια της αιμοδοσιας και μου ειπε οτι γενικα οσοι εχουν γενικα αλλεργιες δεν μπορουν να δωσουν αιμα...(το οποιο απο οτι φαινεται δεν ισχυει)
  Επίσης απο οτι γραφεις τα ανισταμινικα δεν αποτελουν καποιο προβλημα και αυτο ειναι ιδιαιτερα σημαντικο καθως οσο τα παιρνω δεν εχω καθολου συμπτωματα.:smile::smile::smile:
 4. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Αφού δεν υπάρχουν συμπτώματα ακόμη καλύτερα. Εξάλλου όπως προανέφερα πριν γίνει η λήψη και με βάση το ιατρικό ιστορικό σου, το κέντρο αιμοδοσίας θα κρίνει εάν πρέπει να δώσεις ή όχι. Συγγενικό μου πρόσωπο εδώ και πολλά χρόνια είναι αιμοδότης και επίσης αλλεργικός και ποτέ του δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Το ίδιο εύχομαι και σε σένα!:smile:

Share This Page