1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Μειωμένα κολπικά υγρά

Discussion in 'Γυναικολογικές Παθήσεις' started by manha, Dec 8, 2016.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
 1. manha

  manha New Member

  Καλημέρα

  Θα ήθελα την άποψή σας για την περίπτωση που μία γυναίκα έχει ιδιαίτερα μειωμένα κολπικά υγρά, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής όπου υπάρχει ευχαρίστηση, ακόμη και οργασμός αλλά σχεδόν πάντα πρόβλημα λίπανσης και δυσχερής διείσδυση.

  Όντας άνδρας, έχω αυτή την απορία γιατί παρελθούσες ερωτικές μου σύντροφοι είχαν μεν διαφορετικές ποσότητες κολπικών υγρών, στο σύνολό τους όμως είχαν ιδιαιτέρως περισσότερες εκρίσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Από την άλλη σημειώστε οτι η κοπέλα μου καθόλη τη διάρκεια της σεξουαλικής της ζωής δεν θεωρεί οτι υπήρξε κάποια μεταβολή στις κολπικές εκκρίσεις της.

  Έχοντας σκοπό να παραμείνω αυστηρά μονογαμικός (οπότε δεν υπάρχει περίπτωση για περεταίρω "συγκρίσεις") παρακαλώ για μία όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστική απάντηση στην εξής απορία:

  Είναι δυνατόν, κάποια γυναίκα να εμφανίζει μειωμένα κολπικά υγρά λόγω κάποιου χρόνιου παθολογικού προβλήματος? Υπάρχουν τρόποι αναζήτησης κάποιου αιτίου πέραν των εξετάσεων που υποθέτω κάνει τακτικά στον γυναικολόγο της;

  Γνωρίζω οτι το πιο πιθανό είναι η ποσότητα των υγρών της να είναι στα φυσιολογικά για αυτήν επίπεδα. Επειδή ωστόσο πέραν των μικρών προβλημάτων στην σεξουαλική επαφή που προανέφερα, υπάρχει και ιστορικό συχνών ουρολοιμόξεων, θα ήθελα κάποια συμβουλή ώστε να αποκλείσουμε τυχόν παθολογικές αιτίες.

  Ευχαριστώ

  Επιπλέον πληροφορίες:
  Ηλικία: Περίπου 30 χρονών
  Επισκέψεις σε γυναικολόγο: τακτικές
  Test pap: αρνητικά
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Αν η σύντροφός σου δεν έχει κάποια κολπική/τραχηλική λοίμωξη (φαίνεται μόνο με λήψη κολπικού/ τραχηλικού επιχρίσματος και με καλλιέργεια αυτού) τότε το πρόβλημα είναι καθαρά ορμονικό. Αν δεν μπορεί να ρυθμιστεί από ειδικό με θεραπεία τότε η μόνη λύση είναι η λίπανση κατά τη συνουσία.

Share This Page