1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα HPV

Discussion in 'Γυναικολογικές Παθήσεις' started by dimitra8992, Sep 24, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 2 users.
  1. dimitra8992

    dimitra8992 New Member

    Γεία σας,
    Πριν μία εβδομάδα έκανα τεστ παπ και έδειξε πως εχω HPV. Όταν μου το ανακοίνωσε η γυναικολόγος μου δεν είχα την ψυχραιμία να ρωτήσω ότι ήθελα και το επόμενο ραντεβού είναι την Τρίτη. Στις εξετάσεις αναφέρει στο τραχηλικό επίχρισμα λίγα φλεγμονοδη, τα λίγα φλεγμονόδη έχουν να κάνουν με τον ιο.? Να το λάβω σαν κάτι θετικό.?
    Στη συνέχεια θα ήθελα να αναφέρω πως έχω σχέση εδώ και ένα χρόνο και ούτε εγώ, ούτε και ο συντροφός μου έχουμε συνευρεθεί σεξουαλικά με άλλα άτομα. Πως είναι δυνατόν να τα κόλλησα.? και αν τα έχω είδη ένα χρονο πως δεν με ενόχλησαν ή δεν είχα κάποια συμπτώματα νωρίτερα. Είναι σημαντικό να αναφέρω πως το φεβρουάριο είχα κάποια μυκητίαση και τώρα το ίδιο... Δεν ξέρω αν έχει κάποια σημασία, αλλά εχω και πολύ συχνές ουρολοιμώξης.
    Επίσης θα ήθελα να μου πείτε την αποψή σας για το βελονισμό και τον ιο. Πόσο καιρό πρέπει να απέχω από το σεξ.? Διάβασα πως το προφυλακτικό στο συγκεκριμενο ιο δεν βοηθάει και πολύ. Μετά από τη θεραπεία θα μπορώ να κάνω σεξ με το συντροφό μου χωρίς προφυλάξεις.? :triste:

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
  2. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Αγαπητή dimigiam, το θέμα του HPV είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο το οποίο έχουμε αναπτύξει στο φόρουμ πάρα πολλές φορές αρκεί μόνο να κοιτάξεις όλες τις προηγούμενες συζητήσεις και θα πάρεις μια ιδέα. Απαντώτας στα συγκεκριμένα ερωτήματά σου τώρα θα σου πω ότι αρκετοί ιατροί υποστηρίζουν τα τελευταία χρόνια ότι ο ιός των κονδυλωμάτων μπορεί να μεταδοθεί και χωρίς τη σεξουαλική επαφή, πχ από απροσεξία σε μία τουαλέτα ή ακόμη και το γεγονός ότι κάποιοι ιοί έχουν τη δυνατότητα να διαπεράσουν ακόμη και το προφυλακτικό! Οι γνώμες όμως σε αυτά ακόμη διίστανται. Γνωρίζω μία υπόθεση με ένα κορίτσι μόνον 6 ετών που δυστυχώς από αυτή τη τρυφερή ηλικία "κουβαλάει" τον ιό!
    Τα φλεγμονώδη φυσικά και έχουν να κάνουν με τον ιό αφού βέβαια πρώτα έχει γίνει καλλιέργεια κολπικού υγρού και έχει βγει αρνητική για μικρόβια. Σε αυτές τις περιπτώσεις και εφόσον το κρίνει απαραίτητο ο/η γυναικολόγος προχωράς σε κολποσκόπηση και βιοψία για να βρεθεί σε τι βαθμό είναι ο HPV. [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Σε κολποσκόπηση προχωράμε μόνο εφόσον βρεθεί παθολογικό τεστ ΠΑΠ όταν δηλαδή [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] διαγιγνώσκεται ατυπία πλακωδών κυττάρων, κύτταρα ASCUS, HPV λοίμωξη, ενδοεπιθηλιακές νεοπλασίες τραχήλου CIN I, CIN II, CIN III, διεισδυτικός καρκίνος τραχήλου της μήτρας, κονδυλώματα αιδοίου, πρωκτού, κόλπου, τραχήλου και φυσικά [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]επιμένουσες φλεγμονές τραχήλου. Εάν η κατάστασή σου είναι ήπια τότε το πιο πιθανό είναι να επαναλάβεις το τεστ ΠΑΠ σε 4-6 μήνες διότι ο οργανισμός μπορεί να το καταπολεμίσει μόνος του. Εάν όμως το ΠΑΠ δείχνει φλεγμονές όπως προανέφερα και προχωρήσεις σε κολποσκόπηση και βιοψία τότε τα αποτελέσματα θα δείξουν αν ανήκεις στη[/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]CIN I, CIN II, CIN III κατηγορία. Συνήθως στη πρώτη δεν εφαρμόζεται κάποια θεραπεία. Το μόνο που συστήνουν οι γιατροί είναι για τουλάχιστον 1 χρόνο χρήση προφυλακτικού από την αρχή μέχρι και το τέλος της πράξης για να μη τον μεταδίδει τον ιό ο ένας στον άλλον και για να έχει ο οργανισμός σου χρόνο για αυτοίαση. Στις άλλες δύο όμως [/SIZE][/FONT]περιπτώσεις θα χρειαστείς θεραπεία όπως καυτηριασμό με laser(συνήθως) παράλληλα με κολπικές κρέμες. Θα πρέπει να ξέρεις ότι το 75% των γυναικών παγκοσμίως πάσχει απ'αυτόν τον ιό. Είναι ένας ιός που δεν φεύγει ποτέ απ'τον οργανισμό, μπορεί να "κοιμάται" για χρόνια χωρίς να δημιουργεί προβλήματα και μόνο κάτω από κάποιες προϋποθέσεις μπορεί να ξυπνήσει όπως χαμηλή άμυνα του οργανισμού μετά από στεναχώρια ή κούραση.
    Ούτε η μυκητίαση αλλά ούτε και οι ουρολοιμώξεις έχουν να κάνουν με τον ιό. Οι γυναικολόγοι δεν αποδέχονται τον βελονισμό για τον συγκεκριμένο ιό. Όσο για την αποχή από τος σεξ μετά από θεραπεία (καυτηριασμό), ναι, εκεί θα χρειαστεί κάποιο διάστημα ίσως και 2μηνο μέχρι να επουλωθεί ο τράχηλος. Όλα τα παραπάνω προς ενημέρωσή σου αλλά μη ξεχνάς ότι θα πρέπει να ακολουθήσεις κατα γράμμα τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού σου διότι είναι ο μόνος που γνωρίζει το ιστορικό σου.
    [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1][/SIZE][/FONT]
    [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]
    [/SIZE][/FONT]
  3. dimitra8992

    dimitra8992 New Member

    Η απαντηση σου με καλυψε..... Διαβασα στο ιντερνετ πως μπορεις να κανεις το εμβολιο ακομα και αν εχεις μολυνθει... Ποσο αποτελεσματικο ειναι και ποσο ασφαλες.; οντως η γιατρος μου ειπε να κανουμε κολποσκοπηση.... Δεν ειχα ιδεα οτι επασχα απο HPV και θελω να πιστευω οτι δεν ειναι σε προχωρημενο σταδιο...
  4. dimitra8992

    dimitra8992 New Member

    Επισης εγινε μικροβιολογικη εξεταση και εδειξε αρνητικο για τριχομοναδες γονοκοκκο Clue cells, θετικο για μυκητες, αναπτυχθηκε candida albigans ( λιγες αποικιες)...
  5. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Καταρχήν θα πρέπει να λάβεις θεραπεία για τους μύκητες. Όταν θεραπευτείς τότε θα προχωρήσεις σε κολποσκόπηση και βιοψία. Όσο για το εμβόλιο πράγματι λέγεται ότι μπορεί να γίνει και σε άτομα που έχουν προσβληθεί απ'τον ιό (υπάρχει μια έξτρα προστασία) αλλά για πολλούς γυναικολόγους δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο γιατί πολύ απλά ο ιός έχει φωλιάσει στον οργανισμό μια για πάντα και το εμβόλιο δεν είναι σε θέση να τον εξαλείψει. Γι'αυτό το λόγο οι εμβολιασμοί ξεκινούν κατά την εφηβεία και πριν την έναρξη των σεξουαλικών επαφών. Ας μη ξεχνάμε ότι είναι ένα νέο εμβόλιο που δεν έχει δοκιμαστεί και δεν έχει περάσει το κατάλληλο διάστημα για να διαπιστωθούν τυχόν αντιδράσεις γι'αυτό το λόγο μια μερίδα γυναικολόγων δεν το συστήνει θεωρώντας ότι η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος. Παρόλο αυτά το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει μπει νομίζω τα δύο τελευταία χρόνια στους απαραίτητους εμβολιασμούς (πάντα για τη γυναίκα). Από δω και στο εξής θα πρέπει να κάνεις τεστ Παπ κάθε χρόνο για το υπόλοιπο της ζωής σου ώστε να παρακολουθείς τον ιό και να επεμβαίνεις όποτε και αν χρειάζεται. Με το τεστ ΠΑΠ θα νιώθεις ασφάλεια και ποτέ ο HPV (εφόσον παρακολουθείται στενά) δε θα σου δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.
  6. dimitra8992

    dimitra8992 New Member

    Ευχαριστώ πολύ... Με βοηθήσατε αρκετά. Μία ερώτηση έχω ακόμα να κάνω εδώ και λίγες μέρες έχω βγάλει αφτρες στο στομα, υπάρχει περίπτωση να είναι κονδυλώματα.?
  7. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Τα κονδυλώματα στο στόμα εμφανίζονται ως μικροί όγκοι, μονήρεις ή πολλαπλοί, με χαρακτηριστική επιφάνεια που μοιάζει με κουνουπίδι και έχει χρώμα ρόδινο ή λευκωπό και είναι ανώδυνα. Πιο συχνά προσβάλλονται το δέρμα, ο βλεννογόνος των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού, και πιο σπάνια ο βλεννογόνος του στόματος. Το ότι έχεις τον ιό δε σημαίνει ότι θα "γεμίζεις" κάθε φορά με κονδυλώματα. Εξάλλου πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι τις πιο πολλές φορές η μόλυνση με τους ιούς HPV περνάει απαρατήρητη, χωρίς ορατές βλάβες, αφού ο οργανισμός εξουδετερώνει μόνος τούς ιούς αυτούς. Εάν η όψη τους είναι όπως στην περιέγραψα παραπάνω ή σε ενοχλεί αρκετά λόγω κάποιας αφθώδους στοματίτιδας (που ενδεχομένως να είναι και το πιο πιθανό) τότε και μόνο τότε να απευθυνθείς σε δερματολόγο. Αν και η αφθώδης στοματίτιδα μπορεί να διαρκέσει μέχρι και δύο εβδομάδες. Μετά υποχωρεί σταδιακά.
  8. dimitra8992

    dimitra8992 New Member

    Ο φίλος μου πήγε σε ανδρολόγο και του εξέτασε το πέος, του είπε πως δεν βλέπει εξωτερικά κονδυλώματα και δεν του είπε να κάνει και άλλες εξετάσεις, γιατί και αν το έχει μπορεί να μην εκδηλωθεί ποτε... Εγώ πιστεύω πως πρέπει να κάνει και άλλες εξετάσεις... Να επιμείνω σε αυτό.? Δεν πρέπει να γνωρίζω και εγώ και ο ίδιος αν έχει τον ιο.?
  9. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Δεν υπάρχει λόγος να τον πιέζεις για περαιτέρω εξετάσεις από τη στιγμή που δεν του έχουν εμφανιστεί κονδυλώματα. Στη περίπτωση που όλο αυτό το διάστημα είχατε ελεύθερες σχέσεις τότε είναι πολύ πιθανό να έχει κολλήσει κι εκείνος τον ιό χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα πρέπει να του εκδηλωθεί κιόλας. Μπορεί να μη του εκδηλωθεί και ποτέ. Αν η κολποσκόπηση σου δείξει τον πρώτο τύπο που λέγαμε παραπάνω τότε θα πρέπει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα να παίρνετε προφυλάξεις για να μη γίνεται ένας κύκλος και κολλάει ο ένας τον άλλον μέχρι να δώσεις χρόνο στον οργανισμό σου να αυτοϊαθεί. Μετά οι σχέσεις σας μπορεί να συνεχίσουν κανονικά χωρίς προφυλάξεις. Τώρα θα με ρωτήσεις "Μα καλά, δε θα ξανακολλήσω"; Η απάντηση είναι όχι από την επαφή αλλά μόνο αν πέσει η άμυνα του οργανισμού σου και από μεγάλη εξάντληση. Σε αυτές τις περιπτώσεις βρίσκει ο ιός την ευκαιρία να εκδηλωθεί όταν δηλαδή βρίσκει έναν εξαντλημένο οργανισμό! Δεν υπάρχει λόγος για πανικό. Εξάλλου είπαμε ότι το 75% των γυναικών παγκοσμίως έχει προσβληθεί απ'τον ιό και πολλές δε το γνωρίζουν καν μιας και αποφεύγουν να κάνουν τέστ ΠΑΠ...
  10. dimitra8992

    dimitra8992 New Member

    Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.. Με βοηθήσατε αρκετά... Να είστε καλά...:smile:
  11. Kathy

    Kathy Moderator Staff Member Moderator

    Παρακαλώ! Και να μην ανησυχείς, με τον ετήσιο έλεγχο πάντα θα είσαι καλά. :smile:

Share This Page