1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

Discussion in 'Γυναικολογικές Παθήσεις' started by veratr, Apr 27, 2007.

  1. veratr

    veratr New Member

    Καλημέρα!

    Είμαι 29 χρονών και σκεφτόμαστε με το σύζυγό μου να ξεκινήσουμε τις προσπάθεις για παιδί. Πριν από 1 μήνα περίπου είχα πολύ συχνοουρία αλλά δεν έδωσα σημασία. Πριν από 2,5 εβδομάδες άρχισα να αισθάνομαι ΄και έναν ελαφρύ πόνο κάτω αριστερά. Πήγα στο γυναικολόγο που με εξέτασε και μου είπε ότι έχω φλεγμονή στη σάλπιγγα και να πάρω αντιβίωση CECLOR 2 κουτιά (10 μέρες). Έχει 5 ημέρες που τελείωσα με την αντιβίωση και παίρνω brasan. Παρόλα αυτά πονάω πολύ περισσότερο από πριν και ο πόνος αντανακλά και πίσω χαμηλά (κάτω από τη μέση). Πήρα το γιατρό μου και μου είπε να πάρω άλλο ένα κουτί Ceclor και Voltaren για τον πόνο. Εσείς τι γνώμη έχετε? Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι πολύ σοβαρό που μπορεί να μου στερήσει τη δυνατότητα να κάνω παιδιά?
  2. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Απ: ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

    Καλημέρα σας!!
    Θα ήθελα να μου πείτε αν έχετε πυρετό, και αν παράλληλα με την εξέταση έγιναν εξετάσεις αίματος και υπερηχογράφημα.
    Στην περίπτωση σαλπιγγίτιδος , η θεραπεία είναι αντιβίωση και συνήθως αντιμετωπίζεται.
    Αν συνεχιστεί το πρόβλημα, θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ανάπτυξης πυοσάλπιγγος, δίοτι τότε ενδεχομένως να χρειαστεί παρέμβαση.
    Οσον αφορά το θέμα της γονιμότητος, πράγματι μπορεί η βατότητα των σαλπίγγων να επηρεαστεί από σαλπιγγίτιδα, αλλά ειδικότερα απο υποτροπιάζουσες μορφές.
  3. veratr

    veratr New Member

    Απ: ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

    Όχι δεν έχω πυρετό (αλλά ποτέ δεν ανεβάζω πυρετό). Επίσης δεν έγινε υπερηχογράφημα ούτε εξετάσεις αίματος (εγώ έκανα μόνη μου αλλά για κάποιες ζαλάδες που ένιωθα). Απλή γυναικολογική εξέταση έκανα. Νιώθω ένα πολύ έντονο κάψιμο κάτω αριστερά που χτυπάει μέχρι πίσω. Τίποτα άλλο ... η συχνοουρία έχει ψιλουποχωρήσει.
    Να πάρω κι άλλη αντιβίωση ή να κάνω υπέρηχο πρώτα?
  4. veratr

    veratr New Member

    Απ: ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

    Υπάρχει περίπτωση όλη αυτή η ιστο΄ρία να έχει να κάνει με μια πέτρα που έχω στη χολή??
  5. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Απ: ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

    Νομίζω πως θα πρέπει να κάνετε ένα υπερηχογράφημα πυέλου (γυναικολογικό)!!
    Η πέτρα στην χολή δεν ενοχοποιείται για τέτοια συμπτώματα!
    Κάνει πόνο ή κωλικό στην περιοχή δεξιά κάτω απο τις πλευρές!!!
    (παρεπιπτόντως η χολολιθίαση είναι κάτι που θα πρέπει να το αντιμετωπίσετε κάποια στιγμή, γιατί οι επιπλοκές της είναι σχετικά σοβαρές, ειδικά σε μία μελλοντική εγκυμοσύνη)!
  6. veratr

    veratr New Member

    Απ: ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας. Δεν έχω καταφέρει ακόμα να βρω το γυναικολόγο μου αλλά ανησυχώ πολύ γιατί έκανα ένα τεστ εγκυμοσύνης και μου βγήκε θετικό (καθυστέρηση δεν έχω ακόμα) και αναρωτιέμαι:
    1. Πώς είναι δυνατόν να έμεινα έγκυος με φλεγμονή στη σάλπιγγα???
    2. Μήπως ειναι εξωμήτριος (γιατί πονάω ακόμα κάτω αριστερά) ή μπορεί ο πόνος να είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης?
    3. Η αντιβίωση Ceclor Που έπαιρνα για τη φλεγμονή δε θα έχει επηρρεάσει το κύημα?
  7. sambalisG

    sambalisG Χειρουργός - Διαχειριστής Staff Member Admin

    Απ: ΦΛΕΓΜΟΝΗ ΣΤΗ ΣΑΛΠΙΓΓΑ

    Ο πόνος γενικά δεν αποτελεί σύμπτωμα εγκυμοσύνης και για τον λόγο αυτό πρέπει να συμβλουλευτείτε άμεσα τον γυναικολόγο σας!
    Η λήψη Ceclor δεν αποτελεί πρόβλημα στο έμβρυο!
    Ομως οπωσδήποτε πρέπει να σας δεί ο γιατρός σας!
  8. AMANDA

    AMANDA Member

    1. απαραίτητη προυπόθεση για την χορήγηση αντιβίωσης ειδικά επί υποψίας τραχηλίτιδας η λήψη καλλιέργειας κολπικού υγρού και η χορήγηση θεραπευτικής αγωγής με βάση το αντιβιόγραμμα
    2. η εξαρτηματίτιδα δεν αναδεικνύεται στον γυναικολογικό υπέρηχο (κοιλιακό ή κολπικό) εκτός αν υπάρχει πυοσάλπιγγα
    3. αν και ο χρόνος έχει παρέλθει... ο υπέρηχος δεν βεβαιώνει μόνο την ύπαρξη μιας εγκυμοσύνης αλλά και τον αν είναι ενδομήτρια ή όχι και για αυτό το λόγο δεν πρέπει να μένει κάποιος μόνο στο test εγκυμοσύνης

Share This Page