1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Εξογκωμα Στον Πρωκτο

Discussion in 'Παθήσεις Πρωκτού (αιμορροϊδες-συρίγγια κλπ)' started by dennis, Mar 2, 2009.

Watchers:
This thread is being watched by 39 users.
 1. gerakos

  gerakos New Member

  Καλησπέρα, άνδρας 20 ετών, εχθές, ημέρα πολύωρης ορθοστασίας, ένοιωθα μια μικρή ενόχληση στο πρωκτό και το βράδυ που έκανα μπάνιο και έπλυνα τη περιοχή, ψηλάφισα ένα σπυράκι ακριβώς δίπλα από το πρωκτό με λίγο μεγαλύτερο μέγεθος ωστόσο από τα κανονικά σπυράκια. Σήμερα, όπως καθόμουν αισθανόμουν μία μικρή ενόχληση και μετά την κένωση αφού σκουπίστηκα λίγο πιο σθεναρά είδα στο χαρτί πύον και λίγο αίμα. Επανέλαβα το σκούπισμα αρκετές φορές ώσπου δεν έβλεπα πλέον αίμα.
  Να σημειώσω πως προχθές έκανα χρήση μια δημόσιας τουαλέτας στην οποία ωστόσο δεν υπήρχε χαρτί υγείας με συνέπεια να μη σκουπιστώ μέχρι αργά το βράδυ οπότε και έκανα μπάνιο. Θεωρώ λοιπόν πως ενδεχομένως να μολύνθηκα κάπως και για αυτό το λόγο να εμφανίστηκε το σπυράκι. Να σημειώσω πως η κένωση γίνεται κανονικότητα δίχως δείγμα αίματος. Με θορυβεί βέβαια το γεγονός πως όταν κάθομαι αισθάνομαι μια μικρή ενόχληση η οποία βέβαια είναι υποφερτή. Πρέπει να απευθυνθώ σε κάποιο γιατρό ή να του δώσω λίγο χρόνο με τακτικό πλύσιμο μήπως υποχωρήσει;
  Ευχαριστώ.
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Μάλλον πρόκειται για αιμορροΐδα. Άστο λίγες μέρες μπας και υποχωρήσει και αν συνεχίζει να υφίσταται μετά από μια βδομάδα τότε να το δει χειρουργός.
 3. theo p

  theo p New Member

  Καλησπέρα,
  35 ετών με θρόμβωση πυλαίας (διαγνωση) που με αντιπηκτικά διαλύθηκε σε 1 μήνα (όλα αυτά πριν κανένα χρόνο).
  Σήμερα εμφάνισα εξόγκωμα και ο γιατρός είπε θρόμβωση εξωτερικών αιμορροΐδων και daflon 3x2 1 βδομαδα.
  1) Ενώ παίρνω αντιπηκτικά μπορώ να εμφανίσω θρόμβωση αιμοροιδων
  2) Μπορεί να σχετίζεται με πυλαία πριν 1 χρόνο
  3) Μπορώ να υποβληθώ σε χειρουργείο για θρόμβωση ενω παίρνω αντιπηκτικά?

  Ευχαριστώ

Share This Page