1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Πρόβλημα Ενόχληση Στον Όρχη

Discussion in 'Ουρολογικά Θέματα.' started by georgepap, Jul 31, 2011.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. georgepap

  georgepap New Member

  Καλησπέρα σας

  Το ιστορικό :

  Πριν 1 μήνα περίπου συνέβει το εξής. Είχα βγει έξω με τη σύντροφο την οποία είχα καιρό να δω και ως εκ τούτου είχα φροντίσει να μην έχει υπάρξει προηγούμενη αυτοικανοποίηση για 4-5 μέρες.

  Κατά τη διάρκεια της εξόδου και ενώ καθόμασταν κάπου και ημασταν σε ερωτική ατμόσφαιρα (ερεθισμός), πρήστικαν οι όρχεις. Αυτό το είχα ξαναπάθει και παλαιότερα σε αντίστοιχη περίπτωση, δηλ. όταν υπήρχε ερωτική ατμόσφαιρα (ερεθισμός) και είχα καιρό να προβώ σε κάποια πράξη εκτόνωσης. Απ όσο είδα το φαινόμενο αυτό ονομάζεται στη καθομιλουμένη "blue balls".

  Πήγαμε σπίτι, και με τα χίλια ζόρια, τελικά έγινε η πράξη. Αμέσως μετά την πράξη ο πόνος υποχώρησε και λίγη ώρα μετά εξαφανίστηκε.

  Τις επόμενες μέρες όμως, κατά τη σεξουαλική διέγερση και μόνο τότε ένιωθα ένα τράβηγμα στο αριστερό όρχι. Δεν έδωσα σημασία. Το τράβηγμα αυτό υποχώρησε αλλά έδωσε τη θέση του σε μια μόνιμη μικρή ενόχληση.
  Η ενόχληση αυτή εχω παρατηρήσει ότι πολύ συχνά είναι άμεσα συνδεδεμένη με μια ενόχληση ορθοπεδικής φύσεως. Δηλ. όταν συμβαίνει συνήθως -όχι πάντα- νιώθω και ένα τράβηγμα πίσω από το γόνατα, στη γάμπα ή ακόμα και στην πατούσα (πιο σπάνια) όπως και χαμηλά στη μέση.

  Με δεδομένη ότι έχω ολίσθηση σπονδύλου ο5 αλλά και γενικά πρόβλημα με τη μέση μου, αυτο μου είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν και ήταν συνηθισμένο αλλά αυτή τη φορά ήταν μόνιμο.

  Επίσης παρατήρησα ότι ο αριστερός όρχης κατά τη φάση του σεξ, όταν δηλαδή υπάρχει ερεθισμός, μεγαλώνει κάπως σε όγκο και σκληραίνει. Μετά την εκσπερμάτωση υπάρχει ένας ελαφρύς πόνος στη περιοχή (όμοιος με αυτόν που παρατηρείται όταν έχει κανείς αρκετό καιρό να εκσπερματώσει) και το μέγεθος επανέρχεται στο φυσιολογικό.

  Έχω ανησυχήσει και αυτήτ η βδομάδα θα πάω σε κάποιο γιατρό, δυστυχώς δεν το ε΄χω καταφέρει λόγω της φύσης της δουλειάς μου.

  Καμιά ιδέα για το τι μπορεί να είναι ?

  Έκανα μια αυτοεξέταση μόνος μου στου όρχεις 2-3 φορές μετά από μπάνιο και δεν διαπίστωσα κάτι παράξενο (εξόγκωμα, οζίδιο κλπ).
 2. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Staff Member Moderator

  Κάντε ένα U/S και ένα triplex οσχέου
 3. fotis-

  fotis- Member

  Μια ενδεχομενη κιρσοκήλη, θα μπορουσε να εχει αυτα τα συμπτωματα γιατρε;
 4. Νικόλαος

  Νικόλαος Moderator Staff Member Moderator

  Συνήθως η κιρσοκήλη είναι ασυμπτωματική και δημιουργεί κυρίως αισθητικό πρόβλημα.
 5. georgepap

  georgepap New Member

  Γιατρέ καλημέρα

  Λόγω των ημερών δεν μπόρεσα να βρω γιατρί στη περιοχή μου και πήγα σε εναν παθολογο. Οπως σωστά είπατε γιατρέ με έστειλε για υπέρηχο όσχεος και σπερμοδιάγραμμα. Ο υπέρηχος (απλός δυστυχώς όχι triplex - δεν σας πρόλαβα) ήταν καθαρός. Ο ακτινολόγος μου είπε "δεν βλέπω τίποτα, ολα εινα οκ".
  Το σπερμοδιάγραμμα απ όσο είδα (εφυγαν ολοι) δεν ειχε κατι δραμματικό στις τιμές, εκτός ισως απο το αριθμό των σπερματοζωαριων με εντονη κινητικοτητα τη 1η ωρα που ηταν 35%, την "ρευστοποιηση εντος εργ." που ήταν ατελής και τις άνωμαλες μορφές που είναι 74%.

  Το πρόβλημα-συμπτωμα πλέον είναι καθαρό και είναι το εξής γιατρέ : Όταν υπάρχει σεξουαλικός ερεθισμός (π.χ. αυνανισμός) υπάρχει διόγκωση και σκλήρυνση του αριστερού όρχη με ενόχληση στην περιοχή. Η στύση έχει γίνει πιο δύσκολη και ποιοτικά έχει υποβαθμιστεί λίγο. Μετά την εκσπερμάτηση υπάρχει πόνος στην ευρυτερη περιοχή. Λίγα λεπτά μετά την εκσπερμάτηση ο πόνος και η διόγκωση-σκλήρυνση του όρχη εξαφανιζονται και ο ορχης γινεται φυσιολογικός. Η σεξουαλική διάθεση έχει περιοριστεί σημαντικά όπως και οι στύσεις.


  Προληπτικά έκανα και μια εξέταση αίματος η οποία ήταν καλή. Οι καρκινικοί δείκτες ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα και η μόνη τιμή που ήταν υψηλή ήταν η c-αντιδρώσα πρωτεινη (crp) στα 7,8.

  Γιατρεέ το σύμπτωμα που περιγράφω τι μπορεί να είναι ?

  Εκ τηλεφώνου και εξ αποστάσεως ο παθολόγος μου ειπε ότι μάλλον προέρχεται από το προστάτη (κάποια λοίμωξη, φλεγμωνή κλπ) και μου συνέστησε αντιβιωση topistin 500mg x2 φορές για 10 μέρες τουλάχιστον.

  Τι να κάνω, έχω αγχωθεί πολύ καθώς και το σεξ είναι πολύ δύσκολο πλέον εως αδυνατον.
 6. georgepap

  georgepap New Member

  Τέλειωσα την αντιβίωση με topistin για 10 μέρες και συνέχισα με vibramicin για άλλες 10. Το σύμπτωμα αν και περιορίστηκε δεν εξαφανίστηκε και τώρα επανεμφανίστηκε πάλι.

  Πήγα σε ουρολόγο ο οποίος με εξέτασε, είδε τον υπέρηχο (απλός υπέρηχος) όσχεως, είδε σπερμοδιάγραμμα (όλα οκ, πλην της ατελούς ρευστοποίησης), εξετάσεις αίματος (όλα καθαρά πλην ενός δείκτη που υποδηλώνει φλεγμονή) και μου είπε "δεν βλέπω τίποτα".

  Μου έδωσε αντιβίωση Ciproxin για 25 μέρες. Θεώρησε ότι οι 10 μέρες topistim (ίδια αντιβίωση επι της ουσίας) ήταν λίγες και εκτίμησε ότι μάλλον το θέμα έχει να κάνει με τον προστάτη (ερεθισμός ή άτυπη προστατίτιδα) γιατί υπάρχουν ταυτόχρονες και κ'άποιες ενοχλήσεις χαμηλά στη μέση (πέριξ του προστάτη) ενώ υπήρχε και πόνος κάποιες φορές στην εκσπερμάτηση για κάποιο διάστημα. Το πρόβλημα εντοπίζετε στον αριστερό όρχη που δίνει την αίσθηση μια μικρής ενόχλησης ενώ κατά τη στύση υπάρχει διόγκωση και σκήρυνση (που μετά επιστρέφει στα κανονικά). Η σεξ. επιθυμία επίσης είναι περιορισμένη.

  Εγώ αρχίζω να φοβάμαι μήπως αυτός ο ξαφνικός πόνος ήταν κάποια μικρή συστροφή του όρχη που πέρασε και εχει υπάρξει τραυματισμός. Υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο ?
  Last edited by a moderator: Aug 27, 2011

Share This Page