1. Αγαπητε Επισκέπτη. Ευρίσκεσαι στο Πανελλήνιο Χειρουργικό Forum, όπου μπορεις βρείς πληροφορίες για ιατρικά χειρουργικά θέματα που σε αφορούν, όπως επίσης μπορείς να υποβάλλεις ένα καινούργιο δικό σου θέμα-ερώτηση στο φόρουμ. Πρεπει να εισαι εγγεγραμμένος χρήστης για να δεις τα ποστ των μελών ή να δημιουργήσεις δικό σου post ή θέμα (thread)!

Αδένες στις μασχάλες

Discussion in 'Παθησεις Θυρεοειδούς και άλλων αδένων.' started by johnyp, May 29, 2018.

Watchers:
This thread is being watched by 3 users.
 1. johnyp

  johnyp New Member

  Καλησπέρα σε όλους σας, μια άποψη θα ήθελα σχετικά με το εξής:
  Εδώ και πάρα πολύ καιρό, πάνω από ένα χρόνο, νιώθω και στις δυο μου μασχάλες μικρά μπαλάκια, στην μια λίγα περισσότερα από την άλλη. Έχω πάει δύο-τρεις φορές σε παθολόγο και μου είπε να τα παρακολουθούμε, ότι δεν είναι πολύ μεγάλα, κάπου στο εκατοστό. Η υγεία μου είναι γενικά πολύ βεβαρημένη, βρίσκομαι υπό αντιπηκτική αγωγή καθώς και αγωγή για υπέρταση. Μου έχουν βρει ότι πιθανώς έχω APS έπειτα από πνευμονική εμβολή που έπαθα 7 χρόνια πριν. Είμαι 39 ετών, 73 κιλά και δεν αισθάνομαι καμιά ενόχληση από τα ογκίδια στη μασχάλη. Στο παρελθόν έχω περάσει και λοιμωδη μονοπηρύνωση. Να τα κοιτάξω μήπως σε άλλο γιατρό? Ευχαριστώ.
  Last edited: May 29, 2018
 2. Kathy

  Kathy Moderator Staff Member Moderator

  Θα πρότεινα να πάρεις και μια γνώμη από γενικό χειρουργό αν και δεν είναι ανησυχητικό όσο παραμένουν μικρά και δεν αυξάνονται σε αριθμό. Παρόλο αυτά θα έχεις λάβει και μια δεύτερη γνώμη...
 3. johnyp

  johnyp New Member

  Ευχαριστώ πολύ για τη γνώμη σας, θα την ακολουθήσω. Καλό απόγευμα.
  Kathy likes this.
 4. constantinosss

  constantinosss New Member

  Καλησπέρα,πρόσφατα έκανα αιματολογικές επειδή για 2 μήνες αντιμετώπιζα περιοδικά βήχα(που σε πνίγει όταν πάς να μιλήσεις,όχι πολύ έντονο)μαζί με δέκατα(έως 37.6).Επαναλβανόταν ανα εβδομάδα περίπου,κρατούσε 4-5 μέρες και υποχωρούσε.Στη συνέχεια ο βηχας σταμάτησε,παρέμειναν τα δέκατα,πάλι περιοδικά αλλά σε πιο αραιά διαστήματα,ανα 10ήμερο.Οι εξετάσεις έδειξαν αυξημένη Τ.Κ.Ε. 65 και ακολούθησαν ακτινογραφία θώρακος,υπέρηχος θώρακος και θυροειδή,τα οποία έδειξαν κάποιες διογκώσεις λεμφαδένων και θυροειδίτιδα.Στη συνέχεια απευθύνθηκα σε πνευμονολόγο για τον αποκλεισμό περίπτωσης νοσήματος του πνεύμονα.Μου είπε να κάνω αξονική,η οποία δεν έδειξε πρόβλημα στον πνέυμονα αλλά αρκετούς διογκωμένους λεμφαδένες ειδικά στην αριστερή μασχάλη(1-3 cm)και μικρότερους μη ψηλαφητούς στην δεξιά.Επόμενο βήμα όπως μου πρότεινε ο πνευμονολόγος είναι να πάω σε νοσοκομείο για διερεύνηση βρίσκοντας παθολόγο και χειρούργο,για πιθανή αφαίρεση ενός λεμφαδένα και εξέτασή του.Όμως διαβάζοντας πράγματα στο ίντερνετ,βρήκα ότι υπάρχει η παρακέντηση FNA που μπορεί να αντικαταστήσει πλεονεκτικά μια πιθανή επέμβαση.Θα ήθελα να ρωτήσω εάν όντως ισχύει αυτό,έτσι ώστε να πάω να κάνω μία τέτοια εξέταση για να βρεθεί η αιτία για όλα αυτά.Να πώ επίσης ότι το διάστημα απο τον περασμένο Ιούλιο(2017) μέχρι και τον Ιανουάριο(2018)είχα πολλά κρυώματα επειδή δούλευα με παιδιά και αρκετή σωματική κούραση.Για να μην μου μπαίνουν ιδέες άσχημες,θα μπορούσαν αυτές οι διογκώσεις να οφείλονται σε λοιμώξεις και σε υπερκόπωση?Ευχαριστώ για τυχόν απάντηση!

Share This Page